کد خبر: ۶۰۳۱۹
تعداد نظرات: ۳ نظر
یک دامپزشک حیات‌وحش:
«دکتر غزاله غلام‌نژاد» افزود: ما هم مانند پزشکان و کادر درمان در دوران شیوع ویروس کرونا تعطیلی نداشته‌ایم و تمام مدت دوران قرنطینه را مشغول فعالیت بوده‌ایم و حتی یک‌روز کار خود را تعطیل نکرده‌ایم ...

حکیم مهر: یک دامپزشک حیات وحش به بیان توضیحاتی در مورد مشکلات اصلی دامپزشکان به ویژه در کرونا و همچنن دلایل اصلی بروز بیماری در حیوانات پرداخت.

به گزارش حکیم مهر به نقل از میزان، «دکتر غزاله غلام‌نژاد» در خصوص مشکلاتی که شیوع بیماری کرونا برای دامپزشکان به وجود آورده است، گفت: ما هم مانند پزشکان و کادر درمان در دوران شیوع ویروس کرونا تعطیلی نداشته‌ایم و تمام مدت دوران قرنطینه را مشغول فعالیت بوده ایم و حتی یک روز کار خود را تعطیل نکرده ایم چرا که کار با موجودات زنده چه انسان و حیوان زمان نمی‌شناسد و ما در این دوران هم مانند سایر افراد فعال در کادر درمان دائما در معرض ابتلا به این ویروس قرار داشتیم.

وی اشاره کرد: دامپزشکان با افراد زیادی روبه رو هستند و از آنجایی که بر طبق مطالعات صورت گرفته حیوانات به بیماری کرونا مبتلا نمی‌شوند و جز یک تا دو مورد گزارشی مبنی بر ابتلای آن‌ها به کرونا وجود نداشته، ممکن است صاحبان کیس‌های درمانی دچار این بیماری باشند و موجب ابتلای دامپزشکان شوند.

این دامپزشک افزود: شیوع کرونا و کمبود دارو موجب شده در روند درمان با مشکل مواجه شویم چرا که بسیاری از دارو‌ها بین انسان و حیوانات همدم و زینتی مشترک هستند و در دوران شیوع ویروس کرونا با کمبود و گرانی آن‌ها مواجه بودیم.

مشکلات اصلی‌ دامپزشکان چیست؟

غلام‌ نژاد در خصوص مشکلات دامپزشکان گفت: اولین و مهمترین دغدغه دامپزشکان در دوران دانشجویی گستردگی رشته دامپزشکی است، چرا که این رشته بسیار متنوع است و از صنایع غذایی که ارتباط مستقیمی با خوراک روزانه مردم از جمله محصولات لبنی و دام بزرگ دارد، تا حیات وحش که بخشی از آن مربوط به حیوانات خانگی است، را شامل می‌شود و احتیاج است مراکزی وجود داشته باشد که دانشجویان دامپزشکی با ورود به این رشته در این مراکز به عنوان کارآموز مشغول کار شوند و مهارت‌‌های لازم در این خصوص را کسب کنند.

وی ضمن اشاره به اینکه مشکل دیگری که دامپزشکان با آن مواجه هستند، نبود بستر آموزش برای فراگیری کار‌های عملی است، ادامه داد: پزشکان در دوران دانشجویی در بیمارستان‌های دولتی مشغول به کار می‌شوند و مهارت‌های عملی کسب می‌کنند در حالی که در رشته دامپزشکی اینگونه نیست و متاسفانه در بخش آموزش عملی با مشکل مواجه هستیم و این امر مختص به کلنیک‌های خصوصی است و بهتر است دولت این رشته مورد حمایت قرار دهد و بستر را برای آموزش‌های عملی فراهم کند.

این دامپزشک حیات وحش اضافه کرد: یکی دیگر مشکلاتی که دامپزشکان با آن رو به رو هستند، این است که کمبود دارو و تجهیزات و همچنین بالا بودن قیمت آن‌ها به دلیل وجود تحریم‌ها روند درمان حیوانات را بسیار تحت تاثیر قرار داده‌است.

وی متذکر شد: بسیاری از داروهایی که برای درمان به آن‌ها احتیاج داریم یا موجود نیستند و یا اینکه قیمت بالایی دارند، که این مسئله روند درمان را برای ما سخت کرده‌است.

حیوانات بیشتر دچار چه نوع مشکلات جسمانی می‌شوند؟

غلام‌نژاد در پاسخ به این سوال که حیواناتی که احتیاج دارند، تحت نظر دامپزشک قرار بگیرند، بیشتر دچار چه نوع مشکلاتی هستند، توضیح داد: حیوانات هم مانند انسان‌ها ممکن است مورد حمله عوامل ویروسی، باکتریایی، قارچی، انگلی و به طور کلی میکروبی قرار بگیرند و درگیر شوند و عموما هم به بیماری خاص خودشان که میزبان اختصاصی آن‌ها هستند، دچار می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه وقوع حوادثی نظیر پرت شدن از ارتفاع و تصادف نیز می‌تواند موجب بروز آسیب به حیوانات شود، افزود: به طور کلی حیوانات هم مانند انسان‌ها ممکن است هر کدام از ارگان‌های بدنشان نظیر مغز، قلب، کبد، کلیه و... درگیر شود و حیوان را گرفتار بیماری زمینه‌ای کند و با اینکه احتمال دارد عامل ثانویه میکروبی وارد عمل شود و حیوان را بیمار کند.

چه افرادی بیشتر اقدام به نگهداری حیوانات خانگی می‌کنند؟

وی در این خصوص که چه قشری بیشتر اقدام به نگهداری حیوانات خانگی می‌کنند، توضیح داد: اگر ۱۰ سال این پیش این سوال را از یک دامپزشک می‌پرسیدید می‌توانست به طور دقیق به شما بگوید که چه افرادی بیشتر اقدام به نگهداری حیوانات می‌کنند، ولی امروزه حداقل در کشور ایران اینگونه نیست و دیگر نمی‌توان نگهداری حیوانات خانگی را به گروه خاصی از افراد نسبت داد و اشخاصی که اقدام به نگهداری حیوانات خانگی می‌کنند از اقشار مختلف جامعه هستند.

این دامپزشک عنوان کرد: بیشتر افراد در خانه خود حداقل از یک حیوان خانگی نظیر مرغ عشق و سایر حیوانات زینتی و همدم به ویژه از زمان شیوع ویروس کرونا و قرنطینه نگهداری می‌کنند.

غلام‌نژاد افزود: بسیاری از افرادی که از اقشار ضعیف جامعه هستند و توانایی نگهداری از حیوانات خانگی را ندارند، در صورت مشاهده پرندگانی که زخمی شده‌اند و یا گربه‌ای که در خیابان تصادف کرده است به کلینیک‌های درمانی حیوانات مراجعه می‌کنند و از ما می‌خواهند، که آن‌ها را درمان کنیم.

 

انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۵
3
1
پایین بودن تعرفه های واکسیناسیون یعنی اجحاف در حق مراکز واکسیناسیون است
ناشناس
|
France
|
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
0
0
دامپزشک حیات وحش؟؟؟
دکتر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۸
0
0
استغفرالله ملامسه حیوان زبانبسته مخلوق خدای متعال حرام است
توقع حمایت داری مومن!!
نظر شما
ادامه