کد خبر: ۶۰۹۶۴

یک متخصص تغذیه با بیان این‌که ارزش پروتئین تخم‌مرغ مانند گوشت‌ها بالا است، اظهار کرد: سفیده تخم مرغ دارای بهترین نوع پروتئین حیوانی با قابلیت جذب بالا است که بدن می‌تواند تمام پروتئین مورد نیاز خود را از آن دریافت کند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر حسن فرهادغیبی» با اشاره به اهمیت مصرف گوشت‌ها، اظهار کرد: طبق هرم غذایی، توصیه می‌شود که روزانه حدود دو واحد از گروه گوشت‌ها و تخم مرغ به صورت مشترک مصرف شود؛ هر واحد گوشت معادل ۶۰ گرم یا دو عدد تخم مرغ است.

وی با بیان این‌که انواع گوشت‌ها منبع ویتامین B12، به عنوان یکی از مهمترین ویتامین‌های بدن هستند، افزود: این ویتامین، تنها در محصولات حیوانی شامل گوشت، تخم مرغ و لبنیات یافت می‌شود و محصولات گیاهی فاقد این نوع ویتامین هستند؛ عدم دریافت این ویتامین منجر به بروز کم خونی پرنیسیوز یا کم خونی کشنده می‌شود.

وی ادامه داد: در کنار توصیه به مصرف روزانه پروتئین‌ها، می‌توان ۵۰ درصد از نیاز بدن به پروتئین را از طریق محصولات گیاهی و ۵۰ درصد باقی را با استفاده از محصولات حیوانی دریافت کرد تا بدن بتواند کارایی خود را حفظ کرده و سالم بماند.

فرهادغیبی متذکر شد: عدم مصرف محصولات گوشتی، یکسری کمبودهایی را در بدن منجر می‌شود که در نهایت عامل بروز انواع بیماری‌ها خواهد بود.

وی با بیان این‌که پروتیئن‌های گوشتی، ارزش بیولوژیکی بالایی دارند، گفت: توانایی بدن برای جذب پروتئین‌های گوشتی بهتر از جذب پروتئین‌های گیاهی است زیرا معمولا اسیدهای آمینه (پایه تشکیل دهنده پروتئین) موجود در گوشت‌ها مطابق اسیدهای آمینه موردنیاز بدن است و بدن می‌تواند تمام اسیدهای آمینه موردنیاز خود را از طریق گوشت‌ دریافت کند که این امکان در محصولات گیاهی وجود ندارد.

وی در خصوص پروتئین‌های گیاهی اظهار کرد: حبوبات و سایر محصولات گیاهی که خود منبع پروتئین هستند، در صورتی که همراه با گوشت مصرف شوند، قابلیت جذب بالایی برای بدن خواهند داشت و بدن بهتر می‌تواند نیاز خود به پروتئین گیاهی را از این طریق تامین کند.

این متخصص تغذیه افزود: لبنیات و محصولات لبنی شامل شیر، ماست و کشک، گروه دیگری از موادغذایی حیوانی محسوب می‌شود که ارزش پروتئینی بالایی داشته و تقریبا هم ردیف گوشت‌ها به حساب می‌آیند.


نظر شما
ادامه