نشست هماهنگی در اجرای بخشنامه ها و دستورالعمل های نظارت بهداشتی و قرنطینه ای درکشتارگاه های طیور با حضور مدیرکل دامپزشکی استان کرمان، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان، جمعی از روسای ادارات ستادی و شهرستان ها و نیز مسئولین واحد نظارت شبکه های دامپزشکی شهرستان ها و مسئولین فنی بهداشتی کشتارگاه های طیور شهرستان های کرمان، سیرجان، رفسنجان، بردسیر، زرند، بم و بافت به صورت ویدیو کنفرانس برگزار گردید.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، «دکتر صدیقه کاظمی نیا» معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان در ابتدای این نشست بیان داشت: مسئولین فنی کشتارگاه ها بازوان توانمند این اداره کل می باشند که وظیفه مهم نظارت بر سلامت فراورده های خام دامی را برعهده دارند.
وی خواستار هماهنگی و تطابق مابین طیور کشتارشده و مجوزهای صادره به مقصد کشتارگاه های طیور گردید و گفت: مسئولین فنی به منظور جلوگیری از عدم اختلال در مرغ عرضه شده به بازار (تنظیم بازار) این امر را با حساسیت در اولویت قرار دهند.
دکتر کاظمی نیا بیان داشت: اگر بین طیور کشتارشده و طیور دارای مجوز کشتار تفاوت وجود داشته باشد، این عدم تطابق بمنزله تحویل مرغ بصورت غیر قانونی تلقی می گردد لذا این اداره کل، مسئولین فنی را بعنوان ناظر نهایی می شناسد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان در خصوص ماشین هایی حمل دام و طیور و فراورده های خام دامی بیان داشت: ماشین هایی که بصورت غیر مجاز طیور را به کشتارگاه حمل می کنند نیاز است که صورت جلسه شوند و تعداد کشتارشان ثبت گردد و نیز این امر به اداره کل دامپزشکی اطلاع داده شود تا این اداره کل با استانی که اجازه فعالیت به آن ماشین داده است در این خصوص مکاتبه نماید.
وی با اعلام اینکه مرغی که ماحصل دریافت نهاده دولتی است حتما می بایست ردیابی گردد، افزود: این اداره کل یکی از دستگاه هایی هستیم که به همراه استانداری (ستاد تنظیم بازار)، وزارت صمت و اتحادیه تعاونی مرغداران مسئول مرغ عرضه شده به بازار می باشد.
دکتر کاظمی نیا این جلسه را در راستای طرح ارتقای بهداشتی گوشت مرغ اعلام کرد و بیان داشت: نیاز است مسئولین فنی، مسئولین کشتارگاه ها را مجاب نمایند که گرید بندی دقیق کشتارگاه ها را انجام دهند زیرا اگر این امر انجام نگردد از فعالیت انها جلوگیری بعمل خواهد آمد.
وی در این رابطه افزود: با ورود رسمی به طرح ارتقای بهداشتی گوشت مرغ، در صورت عدم گریدبندی کشتارگاه ها، اجازه توزیع مرغ به آنها داده نخواهد شد.
وی اظهار کرد: این اداره کل به کارخانجات خوراک دام اعلام نمود که می بایست ضوابط بهداشتی را فراهم نمایند تا به ادامه فعالیت بپردازند که بر همین اساس از ابتدای دی ماه در کارخانجات خوراک دام غیر پروانه دار نهاده دولتی توزیع نخواهد شد.
دکتر کاظمی نیا طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ را به نفع تولید کننده اعلام نمود و گفت: در مورد کشتارگاه ها نیز همین منوال است که می بایست به رعایت استانداردهای طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ اقدام نمایند و به کانتر و سورتر و ... مجهز گردند.
دکتر کاظمی نیا گفت: با توجه به شرایطی که بر کشور حاکم است، راستی ازمایی فراورده تولیدی از منظر بهداشت و ... با این اداره کل و مسئولیت آزمایشات خودکنترلی در کشتارگاه ها با مسئولین فنی، دستیاران و ناظرین بهداشتی می باشد.
وی حساسیت این امر را زیاد اعلام نموده و گفت: از آنجا که مسئولیت معطوف به دستگاه می باشد، نیاز است که دقت بیشتری در این زمینه اعمال گردد و مسئولین بهداشتی در این زمینه پاسخگو باشند.