حکیم مهر - معاون سابق سازمان نظام دامپزشکی در گفتگو با یک نشریه کشاورزی و صنایع غذایی به بیان انتقاداتی درباره قانون نظام جامع دامپروری پرداخت.
در حالی که پیش از این حکیم مهر بارها نسبت به تبعات اجرای قانون نظام جامع دامپروری هشدار داده بود و حتی این قانون را سقوط دامپزشکی نامید، به تازگی دکتر جمشید رزمیار که این قانون در زمان مسئولیت وی در سازمان نظام دامپزشکی به تصویب رسید در لباس منتقد ظاهر شده و در گفتگو با نشریه دنیای سبز از عدم آماده بودن زیرساختها برای اجرای این قانون و امکان صدور پروانه بهداشتی توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی انتقاد کرده است.
این مسئله دقیقاً همان موضوعی است که مدیرمسئول حکیم مهر بارها در زمان طرح این قانون در مجلس شورای اسلامی از طریق رسانههای مختلف بر آن تأکید کرد و درباره این موضوع که به سازمان نظام مهندسی کشاورزی امکان میداد در صورت عدم صدور مجوز بهداشتی توسط سازمان نظام دامپزشکی در مدت یک ماه قادر به صدور این مجوز باشد هشدار داد.
دکتر جمشید رزمیار در گفتگوی خود با نشریه دنیای سبز مهمترین دلیل اجرایی نشدن قانون نظام جامع دامپروری را آمادهنبودن زیرساختها و وجود برخی شبهات در این بخش دانسته است.
عضو شورای مرکزی سازمان نظام دامپزشکی میگوید : بر اساس این قانون اگر پروانه بهداشتی به هر دلیل غیرموجهی پس از یکماه به وسیله سازمان نظام دامپزشکی به متقاضی ارائه نشود سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قادر خواهد بود مجوز را صادر کند.
معاون سابق سازمان نظام دامپزشکی با انتقاد از صدور مجوز توسط یک نهاد غیرتخصصی تصریح میکند : صدور پروانه بهداشتی مراحلی داشته که باید طی شود و در یک مرحله نمیتوان این پروانه را صادر کرد.
وی میافزاید: باید تمامی مراحل انتخاب محل ایجاد مراکز پرورش، احداث ساختمان و غیره با نظارت کامل بهداشتی انجام شود تا مخاطرهای برای سلامت انسانها بوجود نیاید.
مشاور عالی سابق رئیس سازمان نظام دامپزشکی در دوره سوم با انتقاد از عدم تخصیص بودجه کافی برای اجرایی شدن قانون نظام جامع دامپروری اظهار میدارد : در گذشته برای صدور مجوزها بودجههای کلانی توسط سازمان دامپزشکی دریافت میشد.
وی اضافه میکند : واگذاری امور به سازمان نظام دامپزشکی هزینههای اجرایی را کاهش میدهد اما برای ایجاد زیرساختهای لازم نیازمند کمکهای دولتی هستیم زیرا منابع مالی سازمانهای خصوصی چندان زیاد نیست.
رزمیار خاطرنشان میسازد : در حالی که در راستای انجام وظایف جدید، بودجه سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی چند برابر شده اما سازمان نظام دامپزشکی با ثبات در روند تخصیص بودجه مواجه است.
این اظهارات در حالی بیان شده که اگر قرار باشد بودجه دولتی به سازمان نظام دامپزشکی برای اجرای این قانون واگذار شود دیگر نیازی به واگذاری امور به یک سازمان غیردولتی احساس نمیشد!
گفتنی است پیش از این مدیرمسئول حکیم مهر و برخی دیگر از دامپزشکان درباره تشکیل سازمان دامپزشکی در سایه هشدار داده بودند.
دکتر سید محمد آقامیری رئیس سازمان نظام دامپزشکی در دوره سوم، آذرماه 1389 به واحد مرکزی خبر (اینجا) گفته بود : مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون نظام جامع دامپروری و قانون افزایش بهره وری در بخش کشاورزی گام بسیار مهمی برای تحقق اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی در وزارت کشاورزی برداشت که با ابلاغ آیین نامه اجرایی آن ، شاهد تحول چشمگیری در بخش خصوصی دامپزشکی خواهیم بود.
خبر مرتبط :
خیلی خوبه که نظام دامپزشکی فهمید که حلوا پخش نمی کنند و باسلب اختیارات سازمان دامپزشکی ، چه بلاهایی به سرمان خواهند آورد و حالا نیز مجبور خواهند شد تا در راستای خصوصی سازی ، و با اخذ حق عضویت های بیشتر از اعضای نظام، به خدمات دهی به مرغداران مرفه بپردازند و ما اعضای نظام باید تاوانش را بدهیم تا آقایان نظام دامپزشکی ...................