حکیم مهر – مشاور عالی حکیم مهر با حضور در برنامه صبحگاهی شبکه تهران سیما به ارائه توصیههای بهداشتی به مردم در آستانه ماه مبارک رمضان پرداخت.
دکتر آراسب دباغ مقدم در برنامه زنده "سیب" چهارشنبه پنجم مرداد ماه سالجاری ماه مبارک رمضان را فرصتی برای تغییر در شیوه زندگی و اصلاح عادات غذایی دانست.
وی با اشاره به موارد مسمومیت طی این ماه در کشورهای عربی – اسلامی گفت : رعایت بهداشت در این ماه با دقت در خرید مواد غذایی از مراکز معتبر و مجاز میسر میشود و مردم باید مواد غذایی را از مراکزی تهیه کنند که دارای مجوز معتبر و کارکنان آن هم دارای کارت بهداشت باشند.
این دامپزشک و متخصص صنایع غذایی افزود : فروش انواع غذاها نظیر آش و حلیم در محلهای غیربهداشتی و فاقد مجوز و بویژه عرضه اینگونه غذاها در ماه مبارک رمضان پشت وانتها و بصورت فله از نظر بهداشتی مورد تأیید نیست.
دکتر دباغ مقدم در پاسخ به مجری برنامه درباره مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان هم گفت : روغن استفاده شده برای تهیه این نوع شیرینی و قند بیش از حد آن دو ویژگی منفی است که سبب میشود توصیه کنیم مردم بجای اینگونه شیرینیجات با قند مصنوعی از مواد غذایی با قند طبیعی نظیر خرما استفاده نمایند.
وی درباره شرایط نگهداری غذاها هم اظهار کرد : غذا یا باید کاملاً سرد و در دمای یخچال باشد و یا کاملاً گرم و بالای 65 درجه سانتیگراد نگهداری شود.
نایب رئیس کمیته بهداشت مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی افزود : مردم حداکثر دو ساعت مجازند غذا را در منطقه خطرناک یعنی مابین کاملاً سرد و کاملاً گرم نگهداری کنند و تنها یک بار میتوانند غذا را گرم و سرد نمایند.
دکتر دباغ مقدم با ذکر مثالی درباره عدم خنک شدن کافی مرکز برنج در یک قابلمه بزرگ توصیه کرد بین 48 تا 72 ساعت، غذا در یخچال و آنهم بصورت دربسته و در حجم کم نگهداری شود.
مشاور عالی حکیم مهر با توجه به فصل گرما و لزوم مصرف سبزیجات هم گفت : هر چند بسیاری از مزارع سبزیجات محصور نیستند و در آبیاری آنها بعضاً فاضلاب نقش دارد و برخی هنوز از کود انسانی هم استفاده میکنند اما نمیتوان نقش بسیار مهم سبزیجات را در تغذیه نادیده گرفت.
وی افزود : لازم است قبل از مصرف سبزیجات ابتدا گل و لای همراه سبزیجات با آب گرفته شود و سپس با غوطهور کردن سبزیجات در ظرفی یک لیتری حاوی 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی انگل زدایی انجام و با استفاده از مواد تجاری با پایه کلر برابر دستورالعمل روی پاکت بستهبندی ضدعفونی و در پایان آبکشی صورت گیرد.