کد خبر: ۶۳۶۲۷
تعداد نظرات: ۱ نظر

افزایش آب‌های سطحی، بیماری انگلی فاسیولا را در گیلان شایع کرده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «دکتر آبتین حیدر زاده» معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به شیوع بیماری فاسیولا در گیلان گفت: این بیماری که از طریق آب آلوده به انگل فاسیولا وارد بدن انسان می‌شود تا کنون ۵۰ نفر را در گیلان آلوده کرده است.

او با اشاره به اینکه این بیماری همه ساله در بهار در گیلان شایع می‌شود ، افزود: فاسیولا بیشتر در شهر رشت و اطراف آن که مصرف نعناع وحشی زیاد است شایع می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه این بیماری قابل درمان و کنترل است، گفت: برای درمان این بیماری نیازی به بستری وجود ندارد و بیماران با مراجعه به موقع و مصرف دارو درمان می شوند.

حیدر زاده با تأکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی در مصرف سبزی‌های محلی و معطر نظیر چوچاق و درار، افزود: برای پیشگیری از فاسیولا باید سبزی‌های محلی را یا به صورت خشک، جوشانده و یا ضد عفونی شده در سرکه سفید نگهداری کنند.

او  با اشاره به وجود روان آب‌ها در گیلان و احتمال استفاده برخی از خانواده‌ها از آن برای  تأمین آب آشامیدنی خود، گفت: به‌هیچ وجه نباید از روان آب‌ها و یا آب‌های سطحی قبل از جوشاندن آن استفاده کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان،  از دامداران خواست به توصیه سازمان دامپزشکی توجه کرده و برای کم کردن تخم انگل فاسیولا در محیط زیست، دام‌های کوچک و بزرگ خود را سالی دو بار درمان کنند.

حیدرزاده تصریح کرد: برای استفاده از درار هم بهتر است ابتدا آن را ۵ روز در فریزر نگهداری کرد. 

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
همکار پاتوبیولوژیست
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۲
0
0
این انگل از مرحله متاسرکر منتقل می شود نه تخم!
نظر شما
ادامه