کد خبر: ۶۵۰۰۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

حکیم مهر: تورم و گرانی افسار گسیخته یکی از علل کاهش قدرت خرید مردم و روی آوردن به خرید گوشت از کشتارهای غیر مجاز در معابر شهری کرمانشاه بوده که سلامت مردم را در معرض خطر قرار داده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، در علم تغذیه هر ماده غذایی جایگاه خود را داشته و حذف آن سبب آسیب به سلامت انسان می‌شود، گوشت قرمز یکی از مواد غذایی بوده که دارای آهن، ویتامین‌ب ۱۲ جهت جلوگیری از کم خونی و سرشار از پروتئین است.

سرانه مصرف گوشت قرمز در جهان ۱۲ کیلوگرم در سال برای هر نفر است که در سال‌های گذشته در ایران کم کم به علت افزایش قیمت گوشت قرمز، کمبود بودجه و کاهش توان خرید مردم سرانه مصرف از حدود ۱۲ کیلوگرم به هشت کیلوگرم کاهش یافته است.

در کرمانشاه در سالیان گذشته به علت تورم و بیکاری قدرت خرید گوشت قرمز توسط خانواده‌های کرمانشاهی با کاهش مواجه شده و همین موضوع سبب ایجاد کشتارهای غیرمجاز در شهر کرمانشاه به علت اختلاف قیمت با بازار شده است.

در نخستین روزهای فروردین ماه سال ۱۴۰۰ جدولی با عنوان «تورم ۱۲ ماهه خانوارهای کل کشور به تفکیک استان‌ها» از سوی مرکز آمار ایران اعلام شد که استان کرمانشاه با ۴۰.۱ درصد در صدر این جدول قرار دارد و کسب این رتبه در تورم ۱۲ ماهه خانوارهای شهری نیز با نرخ ۳۹.۴ برای استان کرمانشاه تکرار شده بود و فقط در تورم ۱۲ ماهه خانوارهای روستایی بود که کرمانشاه با نرخ ۴۲.۸ پس از استان‌های همدان و یزد قرار گرفته بود.

در شهرک‌های حاشیه‌ای کرمانشاه مشاهده می‌شود افرادی بدون مجوز کسب و پروانه بهداشتی در معابر عمومی اقدام به ذبح دام و فروش با قیمت پایین‌تر می‌کنند اما مقابله با کشتار غیر مجاز دام و فروش آن در معابر عمومی شهر کرمانشاه با مشکلاتی رو به رو بوده و نمی‌توان متولی خاصی برای آن پیدا کرد.

کشتار غیر مجاز دام در معابر به دلیل عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و با وجود ویروس کرونا و فرا رسیدن فصل گرما و همچنین مشخص نبودن سلامت دام و اختلاف قیمت گوشت عرضه شده با بازار به یکی از چالش‌های معیشتی و سلامت مردم کرمانشاه تبدیل شده است.

گرانی علت روی آوردن قشر ضعیف به خرید از کشتارهای غیر مجاز

«سارا مرادی» شهروند کرمانشاهی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: علت اصلی خرید گوشت توسط مردم از کشتارهای غیرمجاز و غیر بهداشتی وجود اختلاف قیمت بین قصابی و کشتار غیر مجاز است و اگر دولت بتواند گرانی‌های افسار گسیخته را مهار و گوشت مورد نیاز مردم را با قیمت پایین در فروشگاه‌ها عرضه کند مردم هیچگاه به سمت خرید از کشتارهای غیرمجاز نمی‌روند.

وی افزود: اگر گوشت در قصابی‌ها با قیمت ۱۵۰ هزار تومان عرضه شود در محل کشتارهای غیرمجاز با قیمت ۱۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد و قشر ضعیف جامعه برای صرفه جویی در هزینه‌ها به این محل‌ها و خرید از آنها روی می‌آورند.

به خطر افتادن سلامت مردم کرمانشاه با کشتار غیر مجاز در معابر شهری

«امیر مرادی» یکی دیگر از شهروندان کرمانشاهی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: کشتار غیر مجاز دام در بسیاری از شهرک‌های کرمانشاه افزایش یافته و در معابر با خیالی آسوده اقدام به کشتار می‌کنند و این نشان دهنده عدم نظارت و بازدارنده نبودن برخوردها با این افراد است.

وی افزود: اصلاً مشخص نیست که آیا این دام سالم است یا بیمار و گوشت و سایر موارد مانند جگر را با قیمت پایین‌تر از قصابی‌ها به فروش می‌رسانند و در صورت بروز مشکل و بیماری نه فرد و نه مسئولان شهری پاسخگو نیستند.

مرادی خاطر نشان کرد: سو استفاده گران از غفلت در نظارت استفاده کرده و دام‌های غیرمجاز را به شهر وارد و در معابر ذبح می‌کنند و خون، امعاء و احشاء را در خیابان و سطل‌های زباله رها می‌کنند و با توجه به شیوع ویروس کرونا و فصل تابستان قطعاً باعث بروز بیماری در محلات کرمانشاه خواهند شد.

وی تصریح کرد: برخی از این دام‌ها که مریض هستند به صورت غیرمجاز کشتار می‌شوند و مردم به علت شرایط بد اقتصادی با قیمت پایین‌تر خرید می‌کنند.

بسیاری از این دام‌ها بیمار بوده و به علت عدم کشتار در کشتارگاه به صورت غیر مجاز کشتار می‌شوند و مردم به علت شرایط بد اقتصادی با قیمت پایین‌تر گوشت این دام‌ها را خریداری می‌کنند.

مجازات عاملین کشتار غیر مجاز بازدارنده نیست

«عبدی» مسئول بهداشت معاونت خدمات شهری شهرداری کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: برخورد با موضوع کشتار غیرمجاز دام در کارگروهی متشکل از بهداشت دانشگاه علوم پزشکی، اتاق اصناف، دامپزشکی، صنعت معدن و تجارت و نیروی انتظامی کرمانشاه به ریاست فرماندار کرمانشاه انجام می‌گیرد و دستگاه‌های مختلفی در این موضوع نقش دارند.

وی افزود: کشتار غیرمجاز دام در معابر شهر کرمانشاه موضوع جدیدی نبوده و بیش از ۱۰ سال است که دستگاه اجرایی مرتبط با این موضوع دست به گریبان هستند.

مسئول بهداشت معاونت خدمات شهری شهرداری کرمانشاه تصریح کرد: ۸۳۰ بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد که اگر فردی با مصرف گوشت غیربهداشتی به آن مبتلا شود باید هزینه‌های بیشتری را نسبت به خرید قیمت کشتار غیرمجاز و خرید از مراکز دارای مجوز برای درمان هزینه کند.

عبدی یکی از علل ادامه یافتن کشتار غیر مجاز در شهر کرمانشاه را تقاضا مردم عنوان کرد و گفت: با وجود اطلاع رسانی‌های بسیار در مورد خطرات مصرف کشتار غیرمجاز به علت وجود بیماری گوناگون و مشترک بین انسان و دام اما مردم به دلیل اختلاف قیمت ۱۰ الی ۲۰ هزار تومانی اقدام به خرید گوشت کشتار غیرمجاز می‌کنند.

وی ادامه داد: تا زمانی که تقاضا از سوی مردم برای خرید گوشت کشتار غیر مجاز وجود دارد این موضوع حل نخواهد شد و سود جویان از کشتار غیرمجاز به کار خود ادامه می‌دهند.

مسئول سلامت معاونت خدمات شهری شهرداری کرمانشاه با اشاره به اینکه اکیپ‌های نظارتی کارگروه برخورد با کشتار غیرمجاز به صورت مداوم در این موضوع نظارت می‌کنند، بیان کرد: دستگاه قضائی و نیروی انتظامی تاکنون حمایت‌های خوبی برای مقابله و برخورد با کشتار غیر مجاز در کرمانشاه انجام داده‌اند اما به دلیل نبود مجازات بازدارنده فرد به علت اینکه سود مناسبی که از این کار به دست می‌آورد مجدد دست به تخلف می‌زند.

عبدی خاطر نشان کرد: گوشت عرضه شده در قصابی‌ها و فروشگاه‌های معتبر دارای کیفیت بهتر بوده و سلامت آن از سوی دامپزشکی تضمین شده است و با توجه به شیوع ویروس کرونا مردم بیشتر از گذشته باید به موارد بهداشتی و سلامت خانواده توجه کنند.

معدوم شدن ۶۵۰۰ کیلوگرم گوشت غیر بهداشتی از ابتدای سال‌جاری

«تورج کرمیان» رئیس دامپزشکی کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پدیده کشتار غیر مجاز در تعدادی از شهرهای غربی کشور رواج داشته و یکی از علل این موضوع باور غلط برخی افراد است که باید دام زنده در مقابل چشمان آنها ذبح شود و اختلاف قیمت عرضه گوشت قصابی‌ها و کشتار غیر مجاز یکی دیگر از عوامل تأثیر گذار است.

وی با اشاره به اینکه هر گونه کشتار خارج از محل کشتارگاه کشتار غیرمجاز محسوب می‌شود، افزود: دام قبل از ذبح در کشتارگاه ابتدا یک دوره استراحت را طی می‌کند و سپس توسط دامپزشک از نظر سلامت معاینه می‌شود و اگر دارای بیماری امعاء و احشاء باشد از چرخه کشتار خارج می‌شود.

رئیس دامپزشکی کرمانشاه تصریح کرد: یک دامپزشک و یک ناظر بهداشتی در محل کشتارگاه حضور دارند و دام و لاشه را بررسی می‌کنند و در صورت وجود بیماری لاشه معدوم می‌گردد اما در کشتار غیرمجاز موارد بهداشتی رعایت نمی‌شود.

کرمیان بیان کرد: نظارت و برخورد با کشتار غیرمجاز در کارگروهی شامل دامپزشکی، سلامت دانشگاه علوم پزشکی، اتاق اصناف، اجراییات شهرداری، صنعت و معدن و تجارت و نیروی انتظامی کرمانشاه صورت می‌گیرد و در بازرسی‌ها از کشتار غیرمجاز مشاهده شده که فرد سودجو اقدام به کشتار دام مردار و بیمار کرده است.

وی با اشاره به اهمیت سلامت مردم خاطر نشان کرد: گوشت‌های توزیع شده در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و قصابی‌ها دارای مُهر دامپزشکی هستند که نشان از سلامت دام ذبح شده داشته و با وجود بیماری‌های مشترک بین انسان و دام اگر مردم به یکی از این بیماری‌ها مبتلا شوند باید هزینه‌های زیادی را برای درمان اختصاص دهند.

رئیس دامپزشکی کرمانشاه با اشاره به معدوم شدن ۶ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم گوشت ناسالم از ابتدای سال جاری در کرمانشاه، گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از یک هزار و ۳۰۰ کیلوگرم معادل ۶۹ رأس گوسفند و بز و پنج هزار و ۲۹۰ کیلوگرم معادل ۲۲ رأس گوساله از نظر انگلی و بیماری در کشتارگاه‌های کرمانشاه ضبط شده که با مواد گازوئیل آغشته و در کوره معدوم شده است.

کرمیان تصریح کرد: با توجه به اهمیت سلامت مردم برای مسئولان یک هزار و ۲۰۰ واحد عرضه فراورده خام دامی شامل قصابی، رستوران و کبابی در کرمانشاه ماهانه ۲ بار در ماه مورد بازرسی قرار می‌گیرند و یکی از مشکلات نظارتی پراکندگی واحدهای صنفی در کلان شهر کرمانشاه است.

وی تاکید کرد: مردم گوشت مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و دارای مجوز تهیه کنند و شکایات و انتقادات و گزارش‌های تخلف را با سامانه ۱۵۱۲ و سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۵۱۲ در میان بگذارند.

 
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
0
0
والا ۵۰ساله کرمانشاه دارن از معابر میخرن کرمانشاه ، یه مدیر کل احتیاج داره کرمانشاه مثل دکتر ورمقانی. با مینی بوس نیروی انتظامی بره هرچی مرغ زنده فروش و قصاب خیابونی رو قپونی بازداشت کنه ، بدون نیروی انتظامی خودشونم سلاخی میکنن
نظر شما
ادامه