حکیم مهر: مدیرکل امور فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو
ضمن توصیه به مردم برای خرید مرغ بسته بندی شده، گفت: استفاده از فراوردههای
جانبی غیرخوراکی مرغ، از اصلیترین تقلبات حوزه صنایع غذایی است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از وبدا، «دکتر محمدحسین عزیزی» با
اشاره به کنترل و مدیریت ضایعات حاصل از مرغ عنوان کرد: کنترل و مدیریت
ضایعات حاصله هم در صنایع تولید گوشت مرغ و در واحد های تولیدی انواع فرآورده های
گوشتی که مرغ به عنوان اصلی ترین ماده اولیه آن مورد استفاده قرار می گیرد و نظارت
های بهداشتی و ردیابی مصارف این ضایعات یا فرآورده های جانبی غیر خوراکی، به عنوان
عوامل اصلی بروز تقلبات در صنایع غذایی مربوطه، از لحاظ بهداشتی و هم از منظر
اقتصادی بسیار مورد توجه است.
وی با اشاره به عوامل موثر در ایجاد ضایعات گوشت مرغ (سایر
طیور) در همه مراحل تولید تا عرضه، اظهار کرد: شرایط نامطلوب تولید، ۲- شرایط نامساعد نگهداری،
سردخانه گذاری و کنترل دما حین سردخانه گذاری، اثرات ناشی از حمل و نقل و
سیستم سرمایشی نامساعد درحین جابجایی، شرایط نامطلوب عرضه و توزیع، عدم
ساماندهی صحیح ضایعات و فراورده های جانبی مرغ در کارخانجات فراورد های گوشتی
مربوطه، عدم ساماندهی در خرده فروشی و مراکز فرآوری، قصابیها و قطعه بندیها و
شرایط نامناسب نگهداری از مهمترین بخشهای ایجاد ضایعات این فرآورده مهم، عدم
مصرف صحیح مرغ توسط مصرف کنندگان نیز نقش مهمی در ارزیابی ها دارد.
مدیرکل امور فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو
خاطرنشان کرد: کنترل و پایش ها در همه موارد مذکور از مهمترین راهکارهای کنترل و
کاهش ضایعات این محصول بسیار مهم و استراتژی در کلیه زنجیره تولید تا عرضه و مصرف
بوده که نظارت بر حس انجام این امر بر عهده ناظرین بهداشتی مربوطه است.
عزیزی با بیان اینکه عرضه مرغ بصورت قطعه بندی و درجه بندی
شده از نظر سازمان غذا و دارو میتواند بهترین روش عرضه برای مصارف خانوار باشد که
ضمن اعمال کنترل های لازم به جهت سلامت محصول، می تواند کنترل لازم روی ضایعات
حاصله و مصرف بهینه و مناسب آنها را نیز بدنبال داشته باشد، تصریح کرد: درجه بندی
مرغ های قطعه بندی شده آماده مصرف نیز می تواند به انتخاب مصرف کننده کمک کرده و
همچنین در نحوه قیمت گذاری فرآورد های مختلف مد نظر قرار گیرد.