حکیم مهر: رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اظهار کرد: آبزی پروران بایستی به استرس های دمایی ماهیان توجه داشته باشند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی، «دکتر محسن نژاد» افزود: تغیرات تدریجی دمای آب در داخل دامنه مطلوب برای اکثر آبزیان قابل تحمل است و تغیرات سریع دما باعث استرس شدید و به دنبال ان کاهش مقاومت ماهیان و افزایش حساسیت انها به بیماری ها گشته و به عنوان یک قانون کلی هر چه ماهی جوانتر باشد حساسیت بیشتری به تغیرات سریع حرارتی دارد.
وی یادآور شد: چنین مرگ ومیری به عنوان شوک حرارتی خوانده می شود و تغیرات ناگهانی دمای اب بیش از ۳ درجه برای ماهیان بزرگ و بیش از ۱ درجه برای لاروها و بچه ماهیان استرس زا است و بدین لحاظ، یکسان سازی دما در هنگام نقل و انتقال و یا رهاسازی در محیط جدید ضروری است.
نژاد عنوان داشت: قدرت یک گونه خاص به سازش در دماهای مختلف به توانایی ان در حفظ یونها و سطوح پروتئین سرم در دماهای مختلف بستگی دارد و بدین لحاظ افزودن برخی مواد نظیر نمک به اب باعث افزایش تحمل ماهیان به تغیرات حرارتی می گردد و در زمان افزایش درجه اب می توان با اضافه نمودن سدیم - منیزیم وکلسیم مقاومت ماهیان را بالا برد.
خاطر نشان می گردد دمای مطلوب جهت کپور ماهیان ۲۶ درجه وبرای قزل الا ۱۶-۱۳ است و آبزیان از نظر دامنه مطلوب حرارتی به دو دسته دارای قدرت تحمل دامنه وسیع حرارتی مانند کپور ماهیان و ماهیان با قدرت تحمل محدود حرارتی مانند قزل الا تقسیم می شوند.