حکیم مهر - یک متخصص درمان ریشه دندان، گفت: ورود فلوراید در آب آشامیدنی شهر، میزان پوسیدگیهای دندان را تا60 درصد کاهش میدهد.
دکتر وهاب شیعهزاده با بیان اینکه مصرف آدامس و شکلات دارای فلوراید بعد از مصرف غذا موجب تعدیل PH دهان میشود، افزود: البته افراد توجه داشته باشند که دهانشویه، آدامس و شکلاتهای دارای فلوراید وارداتی را فقط با برچسب وزارت بهداشت تهیه و مصرف کنند.
وی با اشاره به اینکه افت PH دهان در مواقع مصرف غذا و میان وعدهها اتفاق میافتد، اظهار کرد: با توجه به اینکه هر چه دفعات افت PH دهان افزایش یابد، میزان ریسک پوسیدگی دندان نیز افزایش مییابد که کنترل این امر از اهمیت ویژهای در سلامت دهان و دندان برخوردار است.
شیعهزاده، نسبت به استفاده از دهانشویهها بعد از مصرف مواد قندی تأکید کرد و افزود: در صورت مصرف دهان شویه بعد از مصرف غذا، فرد به مدت یک ساعت نباید غذا یا میان وعدهای را استفاده کند تا PH دهان به سطح نرمال برسد.
وی، استحکام دندان، تحکیم ضایعات پوسیدگی اولیه بدون تشکیل حفره و ضد میکروب بودن را از فواید مصرف فلوراید عنوان کرد و افزود: با توجه به این که بزرگسالان در سنین بالا دچار تحلیل لثه شده و با نمایان شدن سطح ریشه دندان در معرض خطر پوسیدگی قرار دارند، مصرف موضعی فلوراید، سطح عریان ریشه را در مقابل پوسیدگی محافظت میکند.
شیعهزاده در ادامه با اشاره به تقویت مینای دندان به واسطه مصرف موادغذایی حاوی فلوراید، یادآور شد: غذاهای دریایی، چای سبز و چای سیاه تازه دم که بدون قند مصرف شود، منابع غنی از فلوراید هستند.
وی همچنین افزود: همه سبزیجات به صورت خام و یا نیمه پخته دارای فلوراید هستند، ولی در صورت دریافت حرارت بالا، فلوراید خود را از دست میدهند.