حکیم مهر - رییس سازمان دامپزشکی گفت: درحال حاضر 50 درصد محصول تخممرغ با نشانهگذاری عرضه میشود و تاریخ تولید و انقضا دارد.
دکتر سید محسن دستور گفت: درحال حاضر نشانهگذاری روی کارتنهای تخممرغ انجام میشود و تا پایان سال آینده روی هر قطعه تخممرغ طرح نشانه گذاری عملیاتی میشود که به عنوان شناسنامه تولید خواهد بود.
وی افزود: در حال حاضر 50 درصد محصول تخممرغ با نشانهگذاری عرضه میشود و تاریخ تولید و انقضا دارد.
به گفته دستور هزینه نشانهگذاری بر روی هر قطعه تخممرغ در سال گذشته 50 ریال بود که امسال به 120 ریال افزایش یافته است.
رییس سازمان دامپزشکی کشور اظهار کرد: عرضه مرغ گرم در بورس توسط سازمان میادین میوه و ترهبار است و ارائه آن در بورس یا عدم عرضه در بورس به دامپزشکی مرتبط نیست. این سازمان فقط مجوزهای واحدهای بهداشتی تایید میکند.
وی درباره بستهبندی گوشت قرمز و شناسنامهدار شدن این محصول، اظهار کرد: فعلا برنامهای برای بستهبندی گوشت قرمز نداریم؛ درحال حاضر همراه لاشه مجوز بهداشتی زده میشود و تاریخ تولید و انقضا به صورت تگگذاری است اما بهترین سیستم ردیابی بستهبندی است که فعلا برنامهای برای الزام بستهبندی گوشت قرمز نداریم.
دستور درباره سنتی بودن کشتارگاههای دام و گلایه از نامساعد بودن شرایط بهداشتی در برخی کشتارگاههای کشور، اظهار کرد: برای تبدیل کشتارگاههای سنتی به صنعتی باید بخش خصوصی تشویق و ترغیب به سرمایهگذاری شود اما با توجه به اینکه کشتار در بسیاری از کشتارگاهها محدود است باید کشتارگاههای منطقهای تشکیل شود تا سرمایهگذاری در آنها مقرون به صرفه باشد.
رییس سازمان دامپزشکی افزود: در مواردی که کشتارگاه صنعتی نمیتواند جایگزین کشتارگاه سنتی شود باید حداقل شرایط بهداشتی را فراهم کنیم.
دستور اظهار کرد: در حال حاضر هنوز کشتارگاههای سنتی نیازهای دارند تا به حداقلهای بهداشتی برسند و برخی کشتارگاههای سنتی با حداقلهای بهداشتی فاصله دارند اما نظارت دامپزشکی بر آنها اعمال میشود.
وی تصریح کرد: گوشتهای قرمزی را که با مهر دامپزشکی وارد بازار مصرف میشوند، بهداشتی است اما باید به شرایط مطلوبتری در زمان کشتار برسند.
خبر مرتبط :