حکیم مهر: مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: نظارت بر مزاحمتهای حیوانات خانگی در آپارتمانها کار شهرداریهاست و ما مسئولیتی در این زمینه نداریم.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر حسین رشیدی» روز شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته دامپزشکی در پاسخ به پرسش خبرنگاران افزود: توصیه ما این است که حیواناتی که در خانه نگهداری می شوند حتما واکسینه شوند.
به گفته وی شهرداری ها متولی بررسی گزارش ساکنان مجتمع های آپارتمانی در زمینه مزاحمت حیوانات هستند.
سگ های ولگرد و ساماندهی ناتمام
مدیرکل دام پزشکی استان همچنین با اشاره به مشکل سگ های ولگرد گفت: سازمان های غیردولتی و حمایتی داوطلب نگهداری این حیوانات شدند و اگر بخواهیم جمعیت را کنترل کنیم باید در بدو امر سگ ها جمع آوری و طبق دستور العمل آنها را جدا سازی کنیم و داروها و واکسیناسیونشان را انجام دهیم.
وی ادامه داد: مراکز نگهداری سگ های ولگرد در استان هنوز نتوانستند به ظرفیت لازم سگ های ولگرد برسند و نیاز است شهرداری و استانداری یک عزم جدی داشته باشند؛ ماهم در بحث واکسیناسیون و عقیم سازی آنها را یاری می کنیم.
مدیرکل دامزشکی کرمان با بیان اینکه شهرداری ها متولی جمع آوری و کنترل سگ های ولگرد هستند گفت: ۲ مرکز برای نگهداری این سگ ها در کرمان راه اندازی شده اما چون ظرفیت آنها کافی نیست مشکلات سگ های ولگرد همچنان پابرجاست.
حیوانات و انتقال بیماری یا ویروس
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان همچنین گفت: با اینکه هنوز مستنداتی مبنی بر ناقل بودن حیوانات خانگی نظیر سگ و گربه در بیماری کرونا در دسترس نیست و دانشمندان هنوز به جواب مشخصی نرسیدند اما حیوانات انواع دیگری از بیماری ها را می گیرند و استعداد عفونت کرونایی و انتقال آن را دارند.
وی افزود: در ابتدای کرونا بحث انتقال فیزیکی از اجسام و سطوح بیشتر بود و دلیل رها سازی حیوانات خانگی هم بیشتر این موضوع بود و امکان اینکه این حیوانات ناقل فیزیکی باشند، وجود داشت.
رشیدی با بیان اینکه حیوانات ممکن است ناقل عفونت ها و انواع دیگر بیماری کرونا باشند و غذا دادن به حیوانات در سطح شهر نیز توصیه نمی شود خاطرنشان کرد: تغذیه حیواناتی که در سطح شهر رها شده اند و هر روز بر تعدادشان بیشتر می شود می تواند زمینه بروز مشکلاتی را فراهم آورد؛اگر تغذیه حیوانات در محل های نگهداری و پناهگاه ها باشد بهتر است.
به گفته وی بیماری های قابل انتقال به انسان از دام زیاد هستند به طوری که هزار و ۷۰۰ بیماری عفونی در دنیا شناخته شده و در این میان ۵۰ درصد آنها از دام نشات می گیرند که این موضوع حساسیت نظارت ها را افزایش میدهد.
مدیرکل دامپزشکی کرمان با تشریح عملکرد این اداره کل اظهارداشت: تب مالت به نحو محسوسی کاهش پیدا کرده است همچنین تب کریمه کنگو که در دهه های قبل موجب تلفات زیادی در اماکن روستایی بود تحت کنترل قرار دارد و امسال این بیماری را نداشتیم.
این مسئول با اشاره به اینکه دام ها سالانه چندین نوبت باید علیه بیماری های واگیر واکسینه شوند، ابراز کرد: نگهداری دام کار مشکلی است زیرا در معرض بیماری های واگیر قرار دارند که باید قبل از شیوع بیماری های دامی پیشگیری صورت گیرد.
وی ادامه داد: در این زمینه کانون های بیماری های دامی را در زمینه های زیادی از قبیل تب برفکی، آبله و .. که بیماری های خطرناکی هستند شناسایی کردیم و از شیوع آنها جلوگیری شده و خوشبختانه این بیماری ها بسیار کم شده است.
رشیدی با اشاره به اینکه توسعه آزمایشگاه و مراکز تشخیص از اقدامات مهم اداره کل دامپزشکی کرمان بوده است گفت: همکاران ما با تست پی آر سی برخی از بیماری ها را در دام ها تشخیص می دادند، مثلا یک بیماری در اسب داریم که در سال های اخیر تست انجام می دهیم، ظرفیت در این زمینه بالا رفته است و این آمادگی را داریم تا برای استان های مجاور نیز انجام دهیم.
تخم مرغ حتما باید در یخچال نگهداری شود
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان همچنین با تاکید بر ضرورت نگهداری تخم مرغ در یخچال گفت: عرضه تخم مرغ از خارج از یخچال تخلف است و مردم نباید آنها را خریداری کنند.