
با ذهنیت غلطی که چینیها با سبک غذا خوردنشان به وجود
آوردهاند، دست و گفتارمان برای مطرح کردن حشرهای که برخی ساکنین اهل جنوب
کشور به خوردن آن به عنوان تنقلات عادت دارند، میلرزد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، آنقدر اخبار و فیلمهای
چندش آور از غذا خوردن چینیها و چه چیزی خوردنشان خوانده و دیده شده که به محض
اینکه اسمی از حشرهخواری برده میشود، یاد این چشم بادامیها زنده میشود.
خودشان هم به موضوع «همه چیز خوار» بودنشان آگاهی کامل دارند
تا جایی که در ضربالمثلهایشان نمود پیدا کرده: «یک چینی غیر از هواپیما و میز،
همه چیز میخورد!»
جدا از «همه چیز خوار» بودن مردمان این سرزمین، خام خواریشان
چندشآورتر است که با یک جستجوی معمولی در گوگل میتوان تصاویر و فیلمهای زیادی
ازشان دید.
با ذهنیت غلطی که چینیها با سبک غذا خوردنشان به وجود
آوردهاند، دست و گفتارمان برای مطرح کردن حشرهای که برخی ساکنین اهل جنوب کشور
(به ویژه گراشیها) به خوردن آن به عنوان تنقلات عادت دارند، میلرزد، اما واقعیت
این است که خوردن ملخ برای برخی مردم جنوب و شهر گراش نوبرانه بهاری است که میتواند
از بهار این سال تا سال آینده در خانههایشان پیدا شود.
راستش خوردن ملخ در این شهرها زمین تا آسمان با چیزی که چشمبادامیها
در پسِ ذهن ما جا انداختهاند، متفاوت است. با اطلاعاتی که در این گزارش بدست
آوردیم، شما هم با این ادعا همراه میشوید:
همه حشرات را نباید به یک چوب راند!
اگر چه کشاورزها هر سال با شروع فصل بهار و حمله ملخها به
دلیل از بین رفتن محصولاتشان نگران میشوند، اما جنوبیها (جنوب فارس تا خوزستان و
بلوچستان؛ کرانه دریاهای جنوبی، به ویژه گراشیها) از حضور این حشره جهنده استقبال
میکنند!
شاید خوردن ملخهای سرخشده که در زبان محلی به «مئگِ» معروف
است، همان نگاه بدبینانه خوردن حشرات در چین را داشته باشد، اما وقتی شرط و شروط
استفاده از این حشره بیان شود، تفاوتش کاملاً محسوس میشود.
طبیعتاً اولین چیزی که در رابطه با خوردن حشرات به ذهن میرسد،
تمیز و کثیف بودن آنها یا به عبارتی بهداشتی بودنشان است؛ از آنجاییکه ملخها
گیاهخوار هستند و سر و کلهشان بیشتر در مزارع و زمینهای کشاورزی پیدا میشود،
خیلی نباید نگران غیر بهداشتی بودن آنها بود، البته نباید از این نکته مهم هم
غافل شد که تا زمان پیش از سمپاشی، بهداشتش تضمین شده است و نه بعد از آن!
موضوع دیگری که سوال برانگیز است، حکم شرعی خوردن ملخ است که
بر خلاف مصرف تمام حشرات دیگر که جایز نیستند، گفته شده خوردن آن مشکلی ندارد و
حلال است؛ در بعضی حکمها هم شروطی ذکر شده مثل: «خوردن ملخ جایز است، اما در
صورتی که ملخ را زنده بگیرد یا اینکه ملخ در دست فرد جان دهد و الا اگر به ملخ
مردهای رسید، احتیاط با ترک خوردن آن است.»
ملخ؛ تنقلاتی با ارزش غذایی بالا
جنوبیها به عنوان وعده غذایی به مئگِ نگاه نمیکنند، بلکه برای تفنن و سرگرمی مثل تنقلات
از آن استفاده میکنند؛ تنقلاتی که ارزش غذایی بالایی دارد.
تحقیقات علمی و آزمایشات انجام شده نشان داده که مصرف ملخ نه
تنها ضرر ندارد، بلکه پروتئین زیادی دارد و از دوران قدیم در بعضی شهرها مورد
استفاده قرار میگرفت. گفته میشود با مصرف آن میتوان به میزان دو برابر گوشت
سفید و قرمز پروتئین را جذب بدن کرد.
ضمناً وجود مقادیر زیادی پتاسیم، سدیم، فسفر، یُد، آهن و روی
و اندکی کلسیم، منیزیم و سلنیم هم در گوشت ملخ دیده شده و منبع ویتامینهای تیامین
(ب ۱)،
ریبوفلاوین (ب ۲) و
نیاسین (ب ۳) است.
نسخهای که نمیتوان به همه تعمیم داد
همانطور که خوردن این حشره برای بسیاری از مرکز نشینان و
شهرهای دور از خطه جنوبی کشور دور از تصور است، برای برخی از جنوبیها و یا حتی
خود گراشیها هم همین حس مشترک وجود دارد، تا جاییکه اصلاً دوست ندارند شهرشان با
این اسم شناخته شود.
احتمال دارد این حس مشترک مثل تقابل افرادی باشد که عاشق
خوردن غذاهای دریایی مانند ماهی و میگو و حتی خوردن کلهپاچه هستند با افرادی که
از این غذاها در حد تنفر بیزار هستند.
چین برای اینکه مردمش از گرسنگی نمیرند و البته با هزینه کم جاه طلبی کند از موش گرفته تا ملخ و مغز میمون یا هر چیز دیگر را به خورد مردمش میدهد، این حکایت ماست که مردم را تشویق به ملخ خوری می کنیم.
ما باید یاد بگیریم که سبک غذا خوردن انسانها ریشه در فرهنگ و محیط آنها دارد. خوردن حشرات چون ریشه در فرهنگ ما ندارد الزاما بد نیست، بلکه موضوعی قابل بررسی است.
خبر مهمتر از این نبود ؟؟!! حکیم مهر و تبلیغ ملخ خوردن
نه درکوه سبزی نه درباغ شخ
خوب معلوم شد که بنا هست ملخ خوری هم عادی بشه . خیالتون راحت تا یکی دو سال دیگه با این قیمت ارز ، ملخ یارانه ای هم گیرمون نمیاد
ماکه یه عمر خوردیم چیزیمونم نشد. بله واقعا پروتیین و انرژی زیادی داره. ضمنا مئگ یک مدل متوسط هست. در منطقه ما نوع بزرگتر و خوشمزه تر ملخ رو اصطلاحا (تنگو ) میگن. با انواع خوراک ماهی هم میشه خوردش. کاش به صورت پیشنهاد تولید صنعتی برای افزودن به خوراک طیور با یک کارشناس مصاحبه میفرمودین. از قدیم برای تغذیه طیور خانگی مثل مرغ و اردک خانگی ( بشوش) هم استفاده میکردیم و خیلی خوب جواب میداد. البته نظر یک کارشناس دارای صلاحیت ملاک هست نه بنده.