
حکیم مهر: مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل گفت: در صورت جهش ویروس بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به نوع مشترک بیماری بین انسان و دام، این بیماری می تواند بسیار مهلک و کشنده تر از بیماری کرونا باشد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایلنا، «دکتر بهلول تکلوی» در حاشیه جلسه ستاد کنترل و پیشگیری از بیماری آنفلوانزای پرندگان اظهار کرد: در صورت جهش ویروس بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به نوع مشترک بیماری بین انسان و دام، این بیماری می تواند بسیار مهلک و کشنده تر از بیماری کرونا باشد که در حال حاضر با اپیدمی آن در جامعه مواجه هستیم.
وی خواستار برگزاری جلسات منظم ستاد استانی با هدف آماده باش صد در صدی برای مقابله با این بیماری، تشکیل ستاد شهرستانی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در راستای بالا بردن ضریب حساسیت در نقاط مختلف استان و هم افزایی و همکاری بین بخشی دستگاه ها در جمع آوری زنده فروشی مرغ در برخی از شهرستانهای مرزی استان شد.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل گفت: نمونه هایی از بروز این بیماری حدود دو ماه پیش در طیور روستایی و بومی قره آغاج و ملالار شهرستان انگوت مشاهده شد که با تشخیص به موقع در آزمایشگاه پی سی آر دامپزشکی که اوایل سال در استان راه اندازی شد با واکنش سریع و اقدام به موقع عملیات معدوم سازی و بهداشتی انجام شد و توانستیم بیماری را در نطفه خفه کرده و از گسترش آن به سایر واحدهای اپید میولوژیک جلوگیری کنیم.
چقدر علمی و مستدل!
جناب دکتر تکلوی عزیز
|
واکسیناسیون باعث جهش می شود!؟ احیانا شما جز اون افرادی نیستید که در خصوص کرونا اعتقاد دارید نباید واکسن تزریق کرد و مردم هم از بین رفتند ایراد ندارد. تا قبل از واکسیناسیون دوستانی که از آنها دفاع می کنید حتی حاضر نبودند اسم آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را بیاورند می گفتند عامل تنفسی ناشناخته ای آمد مرغدار را بدبخت کرد و تمام شد. همین سال گذشته استان خراسان جنوبی که واکسیناسیون نشده بود تمام سرمایه مرغداران از دست رفت. الان کشور چین بیش از یک میلیارد واکسن تزریق می کند آن باعث جهش نمی شود؟ OIE کجا با واکسیناسیون مخالفت کرده چرا نظرات و تصورات شخصی خود را به مراجع علمی نسبت می دهید. خدا را شکر ۳ سالی هست که مرغدار و مردم به خاطر واکسیناسیون آرامش دارند و هنوز سال ۹۶ از یاد نرفته که صنعت طیور تخم گذار بدون واکسن نابود شد.
|
واکسیناسیون تصمیم شجاعانه آقای دکتر رفیعی پور بود که عده ای می خواستند به اسم خودشان ثبت کنند. آن متخصصین طیور هم فکر کنم اکثرشان یک روز هم پایشان را از اتاق بیرون نگذاشته بودند که ببینند این ویروس چه بر سر مرغداران می آورد. اینکه واکسن باعث پاندمی می شود از کجا آورده اید. پاندمی یا در اثر نزدیکی بین ویروس ها در طبیعت و آلودگی چند حیوان مختلف روی می دهد یا در آزمایشگاه و فضاهایی که انسان ها ویروس ها را بدون رعایت الزامات و استاندارد تکثیر می دهند فرار می کند و پاندمی می دهد. تلاش شبانه روزی پرسنل سازمان چه در کنترل ویروس در طبیعت چه انجام واکسیناسیون و کنترل بیماری در مرغداری ها قابل تقدیر است
عزیز برادر ای کاش اونقد شجاعت داشتی تا خداقل اسم خودت رو می نوشتی . اول ؛ کرونا با آنفولانزا زمین تا اسمان متفاوته ۲- تنها کشوری که اقدام به واکسیناسون کرد قبل از ایران چین هست . فراموش نکن کرونا از کجا دراومد ۳- واکسیناسیون آنفولانزا تحمیل دکتر ماکنعلی و اکبرشاهی به دکتر رفیعی پور بود .۴-برادر یا خواهر عزیز . مورد اخیر مزغ مادر سراوان درگیلان ، سه بار واکسن زده . ۵- مرحوم دکتر وصفی مرندی تو اتاقش مونده بود ؟ دکتر سیگارودی تو اتاقش مونده بود ؟ زحمات کارکنان سازمان دامپزشکی در کنترل بیماری آنفولانزا خصوصا در معدوم کردن مرغ ها قابل ستایشه . ۶- بنده سه دز واکسن کرونا زدم پس مخالف نیستم . ۷- کسی باشما دعوا نداره .
|
۱. آنفلوآنزا با کرونا تفاوتش در حال حاضر این است که آن انسان را درگیر می کند و دیگری طیور و این قابلیت را دارد که از طیور به انسان هم سرایت کند. واکسیناسیون طیور صنعتی برای کارگران مرغداری یک مزیت که داشته حفاظت از جان آنهاست.
همکارمحترم لطفا اسم اون کشورهایی که واکسن زدند رو معرفی کنید ؟
آخرین مطلب. درگیری کم دراستان گیلانمثل اکثر بیماری ها بجز کوکسیدیوزیس بخاطر رطوبت بالای منطقه است . نه واکسیناسیون . فراموش نکنید سال ۹۸ سن کشتار مرغ مادر وتخمگذار رو علی رغم واکسیناسیون و بعداز شیوع آنفولانزا دستوری پایین آورد سازمان . درزمان معاونت بهداشت و پیشگیری آن مرد که رفت . اگر اونقد به واکسن اعتقاد داشت سازمان چرا دستور اعزام به کشتارگاه داد ؟
همکار عزیز، دهها کشور دیگر نظیر مصر، اندونزی، تایلند، فرانسه، مکزیک، آمریکا، روسیه.... از واکسن آنفلوآنزای فوق حاد برای طیورشان استفاده کرده یا در حال استفاده یا ذخیره ملی برای بروز بحران دارند و چندین شرکت در دنیا این واکسن را می سازند که از اروپا آمریکا و چین و روسیه هم وارد کشور شده. اسپانیا چه نقشی این وسط دارد و آیا تولید کننده واکسن است؟