
حکیم مهر: دانشیار دانشگاه زنجان با بیان اینکه تغذیه مرغ و خروس در دوره تخمگذاری سبب تشکیل نطفه و افزایش درصد جوجهآوری میشود، گفت: با افزودن یک ماده کاملاً گیاهی به جیره غذایی خروسهای پدر مولد، جوجهآوری حدود ۴ درصد افزایش یافته است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «محمدحسین شهیر» اظهار کرد: استفاده از جیره غذایی دارای چربی زیاد با اینکه سبب افزایش وزن مرغ و خروسها میشود اما در آینده، روند تخمگذاری را با مشکل روبهرو کرده، همچنین استفاده از پروتئین و کلسیم اضافی در خارج از فصل تخمگذاری نیز طیور را با مشکلات گوارشی مواجه خواهد کرد.
وی ادامه داد: نطفه عامل اصلی تبدیل شدن تخم به جوجه است، در واقع اگر تخمی بدون نطفه باشد امکان جوجه شدن آن وجود ندارد. عوامل مختلفی (سن خروس، وضع سلامت، تغذیه و وراثت) در کیفیت نطفه خروس تاثیر دارد.
شهیر افزود: گروه تحقیقاتی علوم دامی در قالب یک پایاننامه ارشد موفق به ابداع این روش کاملاً ارگانیک و بومی شده است که میتواند سبب افزایش تولید جوجه یکروزه گوشتی در کشور و ارتقای بهرهوری صنعت مرغ گوشتی شود.
دانشیار دانشگاه زنجان با اشاره به افزایش سن گلههای مادر گوشتی و کمبود جوجه، خاطرنشان کرد: اجرای این طرح کاملاً اقتصادی که برای اولینبار در کشور انجام شده، برای بهبود تولید گوشت مرغ در کشور ضروری است.
         		            اینطور کارها بطور معمول دائما در سطح ارشد انجام میشود و تقریبا در صد درصد موارد ، منحصرا آکادمیک و فاقد امکان عملیاتی شدن هستند . گزارش اینطور مطالعات دانشجویی ، در شان حکیم مهر نیست