کسانی که نسبت به لاکتوز شیر حساسیت دارند میتوانند از شیر بدون لاکتوز که از لوبیا و سویا گرفته شده استفاده کنند ولی چون این شیر دارای کلسیم کمی است باید از انواع غنی شده با کلسیم آن استفاده کنند و نیابد مصرف شیر را کنار بگذارند...
یک متخصص تغذیه گفت: کسانی که نسبت به لاکتوز شیر حساسیت دارند میتوانند از شیر بدون لاکتوز که از لوبیا و سویا گرفته شده استفاده کنند ولی چون این شیر دارای کلسیم کمی است باید از انواع غنی شده با کلسیم آن استفاده کنند و نیابد مصرف شیر را کنار بگذارند.
سعید حسینی افزود: شیرهای طعمدار در مقایسه با شیر ساده مقداری قند و کالری بیشتری دارند و کودکانی که شیرهای طعمدار میخورند، کمتر از سایر شیرینیهای قندی و پرانرژی دیگر استفاده میکنند.
وی اضافه کرد: شیرهای طعمدار به اندازه شیر معمولی مغذی هستند و در مقایسه با شیر ساده، شیرهای طعمدار مقداری قند و کالری بیشتری دارند ولی مطالعات نشان دادهاند که کودکانی که از شیرهای طعمدار استفاده میکنند به میزان کمتری از سایر شیرینیهای قندی و پرانرژی دیگر استفاده کرده و در نتیجه این نوشیدنی جایگزین مناسبی به شمار میآید.
وی گفت: قدرت ایجاد پوسیدگی دندان توسط شیرهای طعمدار در مقایسه با سایر نوشیدنیهای شیرین قابل چشمپوشی است.
این متخصص تغذیه افزود: در افراد بزرگسال مصرف شیر کمچرب بهتر از پرچرب است مگر در شرایط خاص که نیاز به کالری بیشتری داشته باشد و مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی نباشد. مصرف شیر کمچرب به همراه میوه و سبزی فراوان باعث کاهش فشار خون و سلامت قلب میشود.
حسینی اضافه کرد: کسانی که لاکتوز شیر را نمیتوانند تحمل کنند میتوانند از شیر بدون لاکتوز که از لوبیا و سویا گرفته شده استفاده کنند ولی چون این شیر دارای کلسیم کمی است باید از انواع غنی شده با کلسیم آن استفاده کنند. البته این افراد میتوانند شیر را در مقادیر کم (مانند یک دوم لیوان) مصرف کنند و نباید به طور کامل شیر را کنار بگذارند.
من نمي دانم اين متخصص تغذيه كيست؟!! . اما مي دانم كه شير بدون لاكتوز هيچ ربطي به سويا و لوبيا؟؟!! ندارد. شير سويا يك شير گياهي (سوي ميلك) است كه اصلا به عنوان يك فراورده لبني محسوب نمي شود و داستاني كاملا جدا دارد و اصولا وقتي شير سويا مي خوريم(چون شير نيست) پس لاكتوز و كلسيم هم ندارد. اما شيرهاي كم لاكتوز يا اصطلاحا لاكتوز فري يا بدون لاكتوز، آنهايي هستند كه در صنعت آنزيم لاكتاز به صورت مصنوعي به آنها اضافه شده و قند لاكتوز آنها به دو قند گلوكز و گالاكتوز شكسته است. بنابر اين مزه آنها نيز از شير معمولي(داراي لاكتوز) شيرين تر است. اميدوارم اشتباه به اين بزرگي از خبرنگار باشد، نه از متخصص تغذيه!!