حکیم مهر: موج کمسابقه گرما در غرب شبه قاره هند بهویژه در ایالت گجرات و بخشهایی از پاکستان زندگی جانوران و پرندگان زیستبومهای این منطقه را نیز تحت تاثیر قرار داده است. عقربه دماسنجها در برخی اوقات روز از ۵۰ درجه سانتیگراد هم بالاتر میرود؛ میزانی که نه تنها فعالیت انسانها را مختل کرده بلکه زندگی جانوری و نباتی منطقه را نیز تهدید میکند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از یورونیوز، تصاویری از امدادگران در ایالت گجرات منتشر شده که آنها را در حال جمع آوری دهها پرنده خسته و تشنه از روی زمین نشان میدهد. گرمای سوزان از یکسو باعث خشک شدن منابع آبی بزرگترین شهر این ایالت غربی هند شده و از سوی دیگر خطر آتشسوزی را افزایش داده است.
پرندهها بر اثر گرمازدگی در حین پرواز از حال میروند. پزشکان مراکز دامپزشکی احمدآباد میگویند طی هفتههای گذشته چندین هزار پرنده شامل انواعی از گنجشگها که معمولا در ارتفاع بالا پرواز میکنند را نجات دادهاند.
هرچند دما و رطوبت بالا در شبه قاره هند پدیده غریبی نیست با اینحال با توجه به موج اخیر گرما که دستکم از سال ۲۰۱۵ به اینسو سابقه نداشته حدود ۱۰ درصد بر تعداد پرندگانی که نیاز به کمک و حمایت دارند افزوده شده است .
دامپزشکان برای نجات این پرندگان علاوه بر خوراندن آب با سرنگ برای آنها مولتی ویتامین نیز تجویز کردهاند. مقامات بهداشتی ایالت گجرات از مسئولان مراکز دامپزشکی شهر خواستهاند تا بخش ویژهای را برای حیوانات گرمازده در نظر بگیرند.
گرمای شدید در بیشتر مناطق هند و پاکستان در ماه مارس و آوریل بیش از یک میلیارد نفر را در معرض دمای سوزان بالای ۴۰ درجه سانتیگراد قرار داد، این درحالی است که گرمترین ماههای سال هنوز در راه است.