حکیم مهر: درحالیکه برخی مصرف کنندگان این روزها شاهد عرضه تخم مرغ های فاسد و سیاه شده در بازار هستند، کارشناسان می گویند: در این امر تولیدکنندگان نقشی ندارند و در صورت تایید، سازمان دامپزشکی باید پاسخگو باشد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از بازار، تخم مرغ یکی از کالاهای نسبتا پرمصرف در بین خانوارها محسوب می شود که تولید کنندگان این حوزه نیز مانند دیگر بخشهای تولیدی با مشکلات بسیاری همراه هستند. از جمله اینکه پرورش دهندگان مرغ تخم گذار نیز با مشکل تامین نهاده روبرو هستند و این امر نیز حتی منجر به این شده است که برخی پرورش دهندگان مرغ خود را راهی کشتارگاه کنند.
با این وجود یکی از مسائل مطرح این روزها در بازار بحث تخم های فاسد و سیاه شده ای است که طی یک ماه گذشته برخی مصرف کنندگان با آن روبرو هستند. به طوری که بر اساس گزارش میدانی خبرنگار بازار بحث توزیع تخم مرغ فاسد و سیاه شده تنها منحصر به استان تهران نیست و در برخی شهرستانها نیز مصرف کنندگان با چنین موردی مواجه شده اند.
در واقع به گفته برخی مصرف کنندگان گاهی از یک شانه تخم مرغ خریداری شده ۵۰ درصد آن حاوی مایعی سیاه رنگ و با بوی نامطبوع بوده است و گاهی نیز زرده برخی تخم مرغ ها آغشته به لخته های خون بوده است. این در حالی است که به گفته کارشناسان با گرم شدن هوا مرغداران نهایتا ۲ روز می توانند تخم مرغ را نگه دارند و پس از آن باید تحویل بدهند.
از سوی دیگر برخی معتقدند تخم مرغ های فاسدی که در بازار گاهی عرضه می شود ممکن است تخم های نطفه داری باشد که به دلیل کاهش جوجه ریزی ها راهی بازار مصرف می شود. در این بین نیز برخی معتقدند این تخم مرغ ها ممکن است باقی مانده تخم مرغ های وارداتی باشد که چند ماه پیش وارد شده است. با این وجود سازمان دامپزشکی متولی این امر است و باید مشخص شود منبع تخم مرغ های فاسدی که به صورت پراکنده در مناطق مختلف در بازار توزیع می شود کجاست.
مرغدار تخم مرغ تاریخ گذشته عرضه نمی کند؛ دامپزشکی و شرکت پشتیبانی باید پاسخگو باشند
«دکتر ناصر نبی پور» رئیس اتحادیه مرغ تخمگذار تهران در خصوص اینکه مرغداران آیا نقشی در توزیع این تخم مرغ های فاسد در بازار دارند یا خیر، به خبرنگار بازار می گوید: مرغدار که تخم مرغ تاریخ گذشته عرضه نمی کند و در فصل گرما نهایتا ۲روز قابلیت نگهداری دارد. از سوی دیگر اگر تخم مرغ ها به سردخانه رفته باشد سردخانه شرکت پشتیبانی است و فروش آن نیز دست این شرکت است و دست مرغدار نیست.
نبی پور در پاسخ به این سوال که چقدر ممکن است تخم های مذکور در واقع تخم های نطفه دار باشد، می افزاید: تخم مرغ نطفه دار هم در بازار زیاد است و نمی توان این حرف را نیز رد کرد. چون جوجه قیمتی ندارد و مرغداران جوجه ریزی نمی کنند، تخم مرغ های نطفه دار را نیز به عنوان خوراکی راهی بازار می کنند.
وی خاطر نشان می کند: از سوی دیگر تخم مرغ وقتی سیاه می شود که آلوده شده باشد و مدت زیادی از آن بگذرد و قارچ و میکروب ها رشد کنند.
نبی پور می گوید: ممکن است در سردخانه بوده و یا حتی ممکن است از تخم مرغهای وارداتی چند ماه پیش باشد که هنوز موجود باشد و در بازار عرضه می کنند، بنابراین همه این احتمالات وجود دارد. لذا اگر واقعا چنین تخم مرغهایی در بازار عرضه می شود سازمان دامپزشکی باید پاسخگو باشد.
سیاه شدن تخم مرغ در درجه اول به دلیل آلودگی قارچی است و در وهله بعد نیز ممکن است برخی از باکتری ها رشد کنند
خطایی متوجه تولیدکنندگان نیست؛ تخم مرغ به دلیل آلودگی قارچی سیاه می شود
«دکتر فرزاد طلاکش» دیگر فعال این بخش نیز در این خصوص به خبرنگار بازار می گوید: اگر تخم مرغ های فاسد و یا به اصطلاح شما سیاه شده ای در بازار توزیع شده باشد خطایی متوجه تولیدکنندگان نیست. چون تخم مرغ تولید روز سیاه نمی شود.
طلاکش می افزاید: در واقع تخم مرغ یا در سردخانه و یا در انبار سیاه می شود؛ به این معنا که سیاه شدن تخم مرغ در درجه اول به دلیل آلودگی قارچی است و در وهله بعد نیز ممکن است برخی از باکتری ها رشد کنند.