کد خبر: ۷۱۶۶۹

حکیم مهر: در همایش بزرگداشت روز جهانی تخم مرغ که در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، عنوان گردید در صورت بروز مشکل در صنعت پرورش دام و طیور کشور نمی‌توان انتظار جبران خسارت‌ها را در کوتاه مدت داشت و در اینصورت امنیت غذایی کشور به خطر خواهد افتاد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از  روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، دبیرکل اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه این همایش به منظور حمایت از تولیدکنندگان این حوزه‌ و اقدامات تشکلی فعالان اقتصادی، در پارلمان بخش خصوصی اصفهان برگزار شده است افزود: تخم مرغ یکی از کالاهای دارای مزیت رقابتی کشورمان بوده و در حالیکه بر اساس مطالعات جهانی حدود 60درصد تقاضای موادغذایی از جمله تخم مرغ، مواد لبنی، گوشت و... تا سال 2050 افزایش خواهد یافت، در نقشه جهانی امنیت غذایی برخی از بخش‌های کشورمان در وضعیتی نا امن قرار خواهند گرفت.

بدین منظور اتاق بازرگانی اصفهان به عنوان اتاق نسل سوم که تعهد اجتماعی را سرلوحه امور خود قرار داده در تلاش است با ایجاد هم افزایی میان کلیه دست اندرکاران این حوزه این زنگ خطر را به فرصت تبدیل کند.

«بهنام ابراهیمی» دانش فنی را مهم‌ترین مزیت رقابتی کشورمان بیان و تصریح کرد: وجود دانش فنی عملیاتی در بسیاری از حوزه‌های کشورمان در صورت عدم حمایت از تولید کنندگان این بخش‌ها از بین خواهد رفت و لازم است دولت و بخش خصوصی در کنار یکدیگر از تولیدکنندگان حمایت کنند.

وی تاکید کرد: مسایل و مشکلات تولیدکنندگان صنعت مذکور در جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان قابل طرح و پیگیری است و ازهیچ تلاشی برای رفع مشکلات فعالان اقتصادی دریغ نخواهیم کرد. 

ستاد استانی ترویج مصرف تخم مرغ تشکیل شود

دبیرکل فدراسیون طیور ایران نیز ضمن ارایه توضیحاتی در خصوص اصلاح الگوی مصرف تخم مرغ گفت: ستاد کشوری ترویج مصرف تخم مرغ در سال 1389 با هدف ترویج مصرف این ماده غذایی در سبدغذایی کشور و ترویج مصرف غیرمستقیم آن در صنایع غذایی تاسیس شد.

«دکتر فرزاد طلاکش» افزود: بر اساس رتبه‌بندی سرانه مصرف تخم مرغ در سال 2020 مکزیک بیشترین و موزامبیک و سوآزیلند دارای کمترین سرانه مصرف هستند .

وی تصریح کرد: بر اساس هدفگذاری ستاد کشوری ترویج مصرف تخم مرغ سرانه مصرف این ماده غذایی از 185 عدد در سال 1393 به 235 عدد در سال 1400 رسید و با توجه به مزیت کشور شرایط برای سرانه مصرف تا 250 عدد در سال کاملا مهیا بوده و نباید از آن بی‌تفاوت عبور کرد.

دبیرکل فدراسیون طیور ایران پایین بودن سواد تغذیه‌ای پزشکان برای توصیه به مصرف بیشتر تخم مرغ به عنوان یک سبد غذایی مناسب، پایین بودن سواد تغذیه ای معلمان و مربیان مهدهای کودک و پیش دبستانی و سهل انگاری آموزش و پرورش در خصوص اجرای برنامه‌های عملی برای سهیم بودن آنها در ارتقاء فرهنگ صحیح تغذیه در گروه نوجوان و جوان، ضعیف بودن زمان اختصاص یافته و کیفیت برنامه‌های صدا و سیما در رابطه با سوء تغذیه در کشور و ضعف مشارکت متولیان و دست اندرکاران حوزه غذا را از جمله موانع پیش روی کاهش سوء تغذیه عنوان کرد.

طلاکش در ادامه سخنان خود بر لزوم تشکیل ستاد استانی ترویج مصرف تخم مرغ متناظر با ستاد کشوری تاکید نمود.

هدف از برگزاری روز جهانی تخم مرغ ترویج مصرف این ماده غذایی است

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان نیز 70 درصد تولید سالانه 87میلیون تنی تخم مرغ در جهان را مربوط به 10 کشوراز جمله چین، اتحادیه اروپا، آمریکا و هند بیان و تصریح کرد: تولید سالانه تخم مرغ در جهان از سال 2000 تا 2020 با رشد سالانه 3.6 درصدی مواجه بوده این در حالی است که در ایران از سال 1368تا 1400 این میزان سالیانه 9.95 درصد رشد داشته است.

«حسین ایراندوست» افزود: در حالی که آمار سرانه مصرف این ماده غذایی غنی در دنیا 190 عدد یعنی 12 کیلو می‌باشد این میزان در کشورمان 235 عدد یعنی معادل 13.8 کیلوگرم است.

وی هدف از روز جهانی تخم مرغ را ترویج مصرف آن دانست و گفت: در صورت افزایش این میزان به 350 عدد در سال بسیاری از دغدغه‌ها در حوزه مازاد محصول، صادرات و سلامت جامعه مرتفع خواهد شد.

ایراندوست اجرای طرح بزرگ توزیع عادلانه یارانه‌ها در شرایط اضطراری را موجب عدم امکان تحقق بخشی از وعده‌های دولت به تولیدکنندگان دانست و افزود: با درنظر گرفتن مشوق‌های صادراتی می‌توان تولیدات مازاد استان را صادرکرد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی استان افزایش بهره‌وری در مجموعه‌های تولیدی از طریق ارتباط تنگاتنگ با شرکت‌های دانش بنیان و مجموعه‌های دانشگاهی، تقویت حضور کارشناسان فنی در واحدها و توسعه عمودی مرغداری‌ها را در توسعه کمی و کیفی تخم مرغ‌های تولیدی استان حایز اهمیت دانست.

برنامه‌ای ثابت برای صادرات تولیدات دام و طیور کشور تدوین شود

رئیس انجمن دام، طیور، آبزیان و زنبورعسل استان اصفهان در این همایش خواستار حمایت جدی دست اندرکاران این صنعت از تولیدکنندگان شد و افزود: متاسفانه حذف ارز ترجیحی، عدم وصول طلب تولیدکنندگان از دولت و عدم وجود سیاستی ثابت در حوزه صادرات محصولات دام و طیور موجب ایجاد مشکلات زیادی برای فعالان این صنعت شده که لازم است هر چه زودتر مرتفع شود.

«سید مهرداد چاوشی» در ادامه خواستار تدوین نظامی ثابت برای صادرات محصولات صنعت دام، طیور، آبزیان و زنبورعسل با کمک پارلمان بخش خصوصی شد.

قیمت دستوری تخم مرغ بلای جان تولیدکنندگان

در ادامه «خسرو منصوری» مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان ظرفیت تولید کنونی تخم مرغ استان را حاصل تلاش مسئولین دولتی و تولیدکنندگان دانست و بر ضرورت افزایش سهم این محصول غذایی در سفره خانوار تاکید کرد.

وی عدم تعیین قیمت واقعی تخم مرغ و قیمت دستوری آن، ثبات نداشتن تامین و تحویل نهاده‌ها، عدم تعریف خط اعتباری برای خرید، محقق نشدن تسهیل اخذ ضمانت نامه بانکی و کمک به تامین نقدینگی واحدهای تولیدی پیش از حذف ارز ترجیحی را از جمله مشکلات تولیدکنندگان بیان کرد و افزود: مجموع این مشکلات موجب ترک این عرصه توسط تولید کننده به عنوان یک فعالیت اقتصادی معقول خواهد شد. اگر تولید این محصول دچار ضعف شود نمی‌توان انتظار حل آن را در کوتاه‌ترین زمان داشت و می تواند امنیت غذایی کشور را تحت تاثیر قرار دهد.  

 وضعیت زنجیره سرد حمل و نقل تخم مرغ در استان مطلوب نیست

همچنین «علیرضا ادیبان» معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: تخم مرغ‌های تولیدی استان به عراق، عمان و افغانستان در حال ارسال است و خوشبختانه مشکل خاصی در زمینه سلامت و تضمین کیفیت تخم مرغ‌های تولیدی استان به صورت بحرانی وجود ندارد. با این وجود بیماری‌ها می‌تواند صنعت طیور را تحت تاثیر قراردهد و باید موارد بهداشتی مورد توجه ویژه قرارگیرد.

وی در ادامه بر ضرورت تعیین تکلیف وضعیت زنجیره سرد حمل و نقل این ماده غذایی در استان تاکید کرد و گفت: باید زنجیره توزیع تخم مرغ را با همکاری سازمان جهادکشاورزی و اتحادیه‌های مربوطه ساماندهی کرد.

وی همچنین گفت: در حال حاضر بیش از 40 دامپزشک در 250 واحد پرورش مرغ تخم گذار و نیمچه استان در حال فعالیت هستند و واحدهای تولیدی همکاری تنگاتنگ و مطلوبی با دامپزشکی دارند.

مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ توصیه شده

در ادامه این همایش «سیدرضا صفوی» استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: به علت خواص تغذیه‌ای تخم مرغ در دسته گوشت، حبوبات و مغزها قرار گرفته است و ارزش غذایی یک عدد تخم مرغ برابر با 30 گرم انواع گوشت، نصف لیوان حبوبات پخته و یک چهارم لیوان انواع مغزها می‌باشد.

 وی با تاکید بر اینکه مصرف این ماده غذایی در همه گروه‌های سنی توصیه می‌شود تصریح کرد: تخم مرغ یکی از کامل‌ترین، ارزان‌ترین و فراوان‌ترین غذاهای پروتئینی است که پس از شیر جایگاه دوم را در تغذیه اقشار جامعه می‌تواند داشته باشد.

صفوی افزود: در حال حاضر مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ مورد تاکید قرار گرفته است.

لازم به ذکر است در پایان این همایش از پیشکسوتان، پیشروان و حامیان همایش تقدیر شد.

 


نظر شما
ادامه