حکیم مهر: روابط عمومی شبکه
دامپزشکی مشهد از برگزاری اولین نشست تخصصی با محوریت استفاده از گوشت های منجمد
حجمی در مراکز عمده در محل سالن جلسات شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد خبر داد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی
استان خراسان رضوی، «دکتر محمد سیاح»، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد با اعلام
این خبر اظهار داشت: مراکزی نظیر دانشگاه ها، بیمارستان ها و سایر مراکز آموزشی،
به دلیل حجم بالای مصارف خود و عدم اطمینان کافی از میزان تقاضای مورد نیاز گوشت و
دیگر فرآورده های خام دامی لازم، می بایست استفاده از گوشت های استاندارد و
بهداشتی منجمد حجمی را در برنامه های مصرف خود لحاظ نموده و تغییر نگرش از سوی
مصرف گوشت های تازه و بعضاً فاقد هویت به سمت گوشت های منجمد حجمی بهداشتی را در
برنامه های کاربردی خود اجرا نمایند.
وی در خصوص مزایا و فواید استفاده از گوشت های منجمد حجمی،
گفت: گوشت های منجمد حجمی در هنگام تولید از فیلترهای مختلفی عبور نموده و آزمون
های متعدد کیفی بر روی آنها صورت
گرفته و پس از کسب تاییدیه مورد نظر از طریق عبور از تونل های انجماد با برودت 40
درجه زیر صفر با سرعت زیاد و با حفظ ساختار ملکولی و مواد پروتئینی موجود در گوشت
تازه، منجمد و املاح و ویتامین های آن نیز حفظ می شود.
دکتر سیاح افزود: در بررسی های بازرسان بهداشتی واحد نظارت
بر بهداشت عمومی و مواد غذایی این شبکه از واحدهای پذیرایی و آشپزخانه های برخی از
مراکز مصرف انبوه بعضاً استفاده از گوشت های قرمز تازه و فاقد هویت مشاهده می شود
که این امر به دلیل تهدید سلامت جامعه انسانی و نقض دستورالعمل های بهداشتی سازمان
دامپزشکی کشور در حوزه سلامت و امنیت غذایی شهروندان ممنوع می باشد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد در ادامه یادآور شد: در
مراکز مصرف انبوه شهرستان مشهد نظیر دانشگاه ها، بیمارستان ها و ... ماهیانه بطور
تقریبی بین 3 تا 4 تن انواع گوشت و دیگر فرآورده های خام دامی به مصرف می رسد که
پشتیبانی امور دام شهرستان آمادگی کامل خود را جهت تامین و ارسال این مواد
پروتئینی با منشاء دامی اعلام نموده است.
وی بیان کرد: در بررسی های میدانی مشخص شده است بعضی از
دانشگاهها و یا مراکز آموزشی و بیمارستانها خرید اولیه فرآوردههای خام دامی خود را
به مناقصه گذاشته و گاهاً در این مناقصات اجبار به تهیه گوشت تازه نموده اند که در
فرآیند تهیه ممکن است گوشت تهیه شده بدون هویت و خارج از ضوابط و دستورالعمل های
دامپزشکی باشد.
سیاح در پایان گفت: گرچه با تلاش فراوان بعضی از این واحدها
با جذب مشاورین دامپزشکی بخش خصوصی زیر نظر شبکه دامپزشکی این مشکل را حل نموده
اند، لکن شبکه دامپزشکی بر اساس وظایف ذاتی خود مانند یک چشم سالم و دقیق بر روند
تهیه فرآورده های خام دامی نظارت دارد و هر کس در این راه تخطی انجام دهد با آن
برخورد قانونی انجام داده تا سلامت و بهداشت مصرف کنندگان تضمین گردد.
سلام به نظر می رسد روی استفاده از گوشت منجمد که دارای تاریخ تولید و مصرف و بسته بندی هست باید کار بشود تا عده ای سودجو گوشتهای فله و بدون بسته بندی را تحت عنوان گوشت گرم با قیمتی بالاتر به مراکز مصرف عمده مثل تالار و رستوران بیمارستان و دانشگاه و غیره نفروشند