
حکیم مهر: مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: عرضه شیر خام در لبنیات سنتیها ممنوع است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «دکتر حسین
حیدری» مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه با اشاره به ممنوعیت عرضه شیر خام در واحدهای
لبنیات سنتی، گفت: واحدهای لبنیات سنتی با توجه به مجوزی که از اتاق
اصناف اخذ کردهاند، صرفا اجازه عرضه فرآوردههای لبنی را داشته و اجازه عرضه
شیر خام ندارند.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه افزود: محصولات لبنی فرآوری
شده تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی عرضه میشوند، در حالیکه هیچ نظارتی بر عرضه شیر
خام وجود ندارد و به همین خاطر واحدهای تولیدکننده لبنیات سنتی حق فروش شیر خام
را ندارند.
حیدری توضیح داد: شیر در مقایسه با سایر فرآوردههای دامی
آسیب پذیری بیشتری در برابر عوامل بیماریزا و آلودگیها دارد، لذا باید توجه
بیشتری به تولید، نگهداری و حمل و نقل آن انجام شود تا سالم به دست مصرف کننده
برسد.
وی با بیان اینکه از شهروندان درخواست میشود از مصرف لبنیات
سنتی خودداری کنند، تصریح کرد: احتمال ابتلا به بیماریهای مشترک بین انسان و دام
بویژه بیماری تب مالت از طریق مصرف شیر و فرآوردههای لبنی آلوده وجود دارد.
وی تاکید کرد: در بین محصولات لبنی، پنیر و بستنی سنتی
خطرناکترین فرآوردهها به شمار میروند، زیرا برای تولید این فرآوردههای لبنی به
شیوه سنتی، شیر به مرحله جوشیدن نمیرسد و احتمال بیماریزا بودن آن بیشتر است.
حیدری گفت: مصرف پنیر تازهای که از شیر سنتی تهیه شده باشد
هم مانند شیر است، اما اگر پنیری که به صورت سنتی تهیه شده، حداقل به مدت سه ماه
در آب نمک نگهداری شود، باکتریهای آلوده به تب مالت در آن از بین میرود.
وی با توصیه مردم به مصرف شیر پاستورریزه، گفت: اگرچه
جوشاندن مستقیم شیر برای از بین بردن آلودگیهای شیر راهکار صحیحی است، اما باید
توجه داشت ارزش غذایی شیر جوشیده شده کمتر از شیر پاستورریزه است.
وی یادآور شد: در اثر جوشاندن شیر، پروتئینها و قند شیر
شکسته شده و همین موضوع ارزش غذایی آن را به شدت کاهش میدهد .
اول کشتار غیرمجاز دام را جمع کنید که هیچ موضوعی از آن مهمتر نیست
|
برابر ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی وظیفه دامپزشکی اعلامخطر می باشد سایر دستگاههای متولی پای کار نیستن
چرا؟
تا مردم مجبور بشن شیر پاستوریزه و استریلیزه حاوی مواد نگهدارنده بخورند و هزار تا مرض بگیرند ، اکثر شیر پاستوریزه های کشور دو هفته تاریخ مصرف دارن که بدون مواد نگهدارنده بعید میدونم شیر پاستوریزه دو هفته بمونه و فاسد نشه
|
اگر شما دامپزشک باشید قطعا باید از یک کارخانه شیر بازدید کنید . در ضمن ممکنه بفرمایید کدام برند تجاری شیر پاستوریزه ۲ هفته تاریخ مصرف دارد ؟
|
چیزی در مورد بسته بندی تترا پک شنیدید ؟
امسال تابستان به مرکز یکی از استانها رفتم و در یکی از بلوارهای شهر لاشه های آویزان در معابر و توزیع و فروش گوشت رو دیدم!! قطعا کشتار آن هم با توجه به شرایط فروش آن غیرمجاز بود!!