کد خبر: ۷۳۸۵۹

حکیم مهر: راهنمای انتخاب‌رشته آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه‌متمرکز ۱۴۰۲ منتشر شد. پذیرفته‌شدگان اولیه این آزمون بعد از مطالعه دفترچه راهنما از ۲۹ فروردین تا ۲ اردیبهشت برای انتخاب‌رشته فرصت دارند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، سازمان سنجش آموزش کشور روز سه شنبه اعلام کرد: کارنامه نتایج اولیه و اعلام زمان انتخاب‌رشته‌های تحصیلی آزمون ورودی دوره دکتری (نیمه‌متمرکز) سال ۱۴۰۲، یکشنبه گذشته (۲۷ فروردین) روی درگاه این سازمان منتشر شد و داوطلبان با استفاده از شماره داوطلبی یا شماره پرونده همچنین شماره شناسنامه و سال تولد به کارنامه نتایج اولیه آزمون خود دسترسی خواهند داشت.

داوطلبانی که بر اساس مندرجات کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشته‌های تحصیلی شده‌اند، می‌توانند از امروز (سه‌شنبه ۲۹ فروردین) تا شنبه (دوم اردیبهشت ۱۴۰۲) نسبت به ثبت کدرشته‌ محل‌های انتخابی خود تا حداکثر ۵۰ کدرشته محل در صورت وجود با توجه به رشته امتحانی که در آن آزمون داده‌اند، در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش اقدام کنند.

برای دریافت فایل پی‌دی‌اف دفترچه راهنمای انتخاب رشته کلیک کنید.

داوطلبانی که مجاز به انتخاب‌رشته شده‌اند و علاقه‌مند به انتخاب‌رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی هستند، باید به درگاه دانشگاه آزاد اسلامی مراجعه و بر اساس اطلاعیه‌های مربوط که در درگاه آن دانشگاه اطلاع‌رسانی می شود، اقدام کنند.

اسامی معرفی‌شدگان دارای حدنصاب به منظور شرکت در مرحله دوم شامل مصاحبه، بررسی سوابق علمی و پژوهشی و غیره در دهه سوم اردیبهشت ۱۴۰۲ از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر می شود.

به گزارش ایرنا، تعداد ۱۶۹ هزار و ۹۶۴ نفر در آزمون دکتری سال ۱۴۰۲ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی شرکت کردند که از این تعداد ۷۵ هزار و ۶۲۵ نفر زن و ۹۵ هزار و ۳۳۹ نفر مرد بودند.

این آزمون که ۲۴۷ کد رشته ذیل آن تعریف شده است، در هفت گروه آزمایشی علوم انسانی، علوم پایه، فنی مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر، دامپزشکی و زبان و در یک نوبت در ۱۱۰ شهرستان مختلف کشور و ۱۵۷ حوزه امتحانی اصلی و ۵۵۷ حوزه امتحانی فرعی روز ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ برای پذیرش در دوره‌های روزانه، نوبت دوم، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی، مشترک و پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی برگزار شد.

سنجش و پذیرش برای ورود به مقطع دکتری آموزشی‌پژوهشی بر اساس آزمون متمرکز ۵۰ درصد، سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری ۲۰ درصد و مصاحبه علمی و سنجش عملی ۳۰ درصد است. سنجش و پذیرش برای ورود به مقطع دکتری پژوهش‌محور بر اساس آزمون متمرکز ۳۰ درصد، سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری ۲۰ درصد، مصاحبه علمی و بخش عملی ۳۰ درصد و تهیه طرح واره ۲۰ درصد است.

پذیرش دانشجو در سال ۱۴۰۲ بر اساس قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی مصوب ۹۴/۱۲/۱۸ مجلس شورای اسلامی همچنین آیین نامه اجرایی مربوطه و مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی" و مطابق این اطلاعیه و شرایط و ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای ثبت‌نام پذیرش آزمون مذکور که در زمان ثبت‌نام (آبان ماه سال ۱۴۰۱) توسط این سازمان صورت خواهد گرفت.

سنجش و پذیرش برای ورود به مقطع دکتری ناپیوسته آموزشی‌پژوهشی بر اساس معیارهای زیر انجام می شود: آزمون متمرکز (۵۰ درصد)، سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (۲۰ درصد)، مصاحبه علمی و سنجش عملی (۳۰ درصد)، دکتری پژوهش‌محور: سنجش و پذیرش برای مقطع دکتری ناپیوسته پژوهش - محور بر اساس معیارهای زیر صورت می گیرد، آزمون متمرکز (۳۰ درصد)، سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (۲۰ درصد)، مصاحبه علمی و بخش عملی (۳۰ درصد)، تهیه طرحواره (۲۰ درصد).

اجرای مرحله اول (آزمون متمرکز) توسط سازمان سنجش آموزش کشور و امتیاز مربوط به سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری و مصاحبه علمی توسط دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی پذیرنده دانشجو انجام خواهد شد.

بر اساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی مواد آزمون متمرکز دکتری سال ۱۴۰۲ شامل آزمون زبان با ضریب ۱، آزمون استعداد تحصیلی با ضریب ۱، آزمون دروس تخصصی در سطح کارشناسی یا کارشناسی ارشد با ضریب ۴ است.

 

نظر شما
ادامه