شورها یکی از محصولات اشتهاآوری هستند که معمولا با فرارسیدن فصل سرما تمایل افراد به مصرف آنها زیادتر میشود.
این نوع محصولات ارزش تغذیهای چندانی ندارند ولی در حد تعادل در افراد سالم برای افزایش اشتها و بهبود طعم و مزه غذا میتوانند بسیار مطلوب باشند. اما این نکته را نباید فراموش کرد که این چاشنی لذیذ میتواند در افراد مستعد منجر به افزایش فشار خون و همچنین تشدید بیماریهای گوارشی شود. امروزه از پرطرفدارترین شورها میتوان به خیار تخمیری، زیتون تخمیری و کلم تخمیری اشاره کرد. شاید در اینجا این سوال مطرح شود که لفظ تخمیری به چه معناست؟ درواقع باید گفت: شورها حاصل نوعی تخمیر هدایت شده هستند که ترکیبات حاصله از آن نهتنها برای انسان نامطبوع نیست، بلکه در جلوگیری از فساد نامطلوب مواد غذایی موثر است، به معنای دیگر سبزیجات و میوههایی که در محلولهای مناسبی از نمک شور میشوند در مدت زمان نگهداری در نمک تخمیر میشوند که به آنها «شور» میگویند.
بنابراین امروزه در میان عامه افراد به جای لفظ تخمیری از لفظ شور استفاده میشود. در میان شورها، خیارشور از جایگاه ویژهای برخوردار است، لذا بیشتر خانوادههای سنتی به تهیه خانگی آن میپردازند. خیار سرشار از ویتامینC است و برای مبتلایان به بیماری قند مفید است و خوابآور خوبی بهشمار میرود. اما یک تفاوت کلی خیار با سایر میوهها آن است که نارس آن گواراتر از رسیده آن است و چنانچه کوچکتر باشد هضم آن آسانتر و خواص حیاتی آن بیشتر است؛ البته نوعی خیار دراز و باریک به نام خیار «چمبر» هم موجود است که در مقایسه با خیار معمولی از ویتامینC ،B ،A و املاح معدنی بیشتری برخوردار بوده ولی تنها عیبش آن است که کمی دیرهضم است.
توصیههای لازم
برای تهیه خیارشور از خیارهای ریز استفاده شود چرا که خیارهای درشت دیرهضم بوده و به دلیل قند بالا نسبت به خیارهای ریز به زمان بیشتری برای تخمیر نیاز دارند.
هر چه غلظت نمک در ابتدا کمتر باشد انواع بیشتری از باکتریهای طبیعی خیار برای تخمیر فعال میشوند، در نتیجه تولید اسید بیشتر و شور لذیذتر میشود، اما باید دقت شود نمک از حد معینی کمتر نشود چرا که موجبات فساد محصول فراهم میشود.
در صورتی که درصد نمک به کار رفته در شور زیاد باشد، آب داخل سلولهای خیار به بیرون کشیده شده و در نهایت محصول چروکیده و توخالی میشود. گاهی نیز به دلیل جمع شدن گاز درون محفظه توخالی، خیار شور باد کرده و شناور میشود.
در صورتی که درصد نمک پایین باشد، محصول لیز، نرم و لزج شده و آب فراوانی را در خود جمع میکند. قابل ذکر است گل خیار به شدت به انواع کپکها آلوده است. اگر به خوبی از خیار جدا نشود میتواند عامل دیگری برای نرم و لزج شدن خیار باشد.
توجه: میکروارگانیزمها تحت هر شرایطی میتوانند در انواع شورها رشد کرده و منجر به مسمومیتهای جزیی در مصرفکننده شوند. لذا بهتر است این نوع محصولات را در جای تاریک، خنک و یا در سرمای یخچال نگهداری کنید. همچنین توصیه میکنیم از خرید شورهایی که به شکل فلهای عرضه میشوند و یا شورهایی که آب نمک آنها در شیشه تیره گشته و ذرات کپک روی آنها شناور است خودداری کرده و همواره از محصولات معتبری که دارای بستهبندیهای بهداشتی، تاریخ مصرف و مجوز بهداشت هستند استفاده کنید. همچنین توصیه میکنیم هنگام مصرف انواع شورها ابتدا آنها را با کمی آب بشویید تا از مقدار نمکشان کاسته شود.
علت تغییر رنگ خیار بعد از تبدیل شدن به خیارشور چیست؟
|
یکی از دلایل پوک شدن نرم شدن خیارشور نوع خیار است به هیچ وجه از خیارهای گلخانه ای برای خیارشور استفاده نکنید...بهترین خیار خیار زمینی با کیفیت و تازه است
یه دنیا ممنونم ....
سلام
با سلام
|
خیارارو با نوک چاقو یه چاک بدید هیچ وقت تو خالی نمیشه
سلام چرا خیار شورهای من سفید میشن؟
سلام.علت سفید شدن خیارشور جیست
باسلام
ایا راهی هست تااز این حالت سفیدی در بیان ومیشه استفاده کرد
|
اگه درب ظرف رو محکم نبندیدد خیارشور نرم و شکننده میشه
باسلام چراخیارشورهای من بااینکه نمک زیادی ندارد توخالی می شود
|
چند تا سوراخ با میخ یا چنگال روی خیار یا گوجه ایجاد کنید دیگه تو خالی نمیشن
با سلام چرا داخل خیار شور اب میره و از حالت ترد بودن در میاد
خیارشورمن همه چیزش عالیه فقط کمی شورشده بایدچیکارکنم دوروزه که کذاشتم
خیارشور منمشور شده چیکار کنن زیادم درست کردم واسه فروش
تو رو خدا بمن بگین چیکار کنم خیار شورم خیلی شور شده
|
نصف آب خیار شور خالی کن به جاش آب بریز
|
سلام ما همیشه سرکه زیاد میریزیم که طعم خیلی شور نداشته باشه در ضمن برگ مو هم داخل آب شور میریزیم، شما هم میتونی آب شور رو یکم خالی کنی بجاش سرکه اضافه کنی کمی هم آب امیدوارم خوب بشه
خیارشور باید تو چه دمایی بمونه که خراب نشه؟
عزیزان باید خیارهارو با سوزن یا خلال دندون چندتا سوراخ کنی اینجوری آب توش جمع نمیشه تلخون هم توش بریزی باعث تردی خیارشور میشه
مامانا سلام
سلام ترشی مخلوط من ابش کشدار ولزج شده چیکار کنم درس بشه لطفا راهنمایی کنید؟؟
با سلام اب ترشی مخلوط من لزج و کش دار شده چیکار کنم که درست بشه لطفا راهنمایی کنید مرسی
|
بریزید بیرون
با سلام اب ترشی مخلوط من که یه هفته نیس گذاشتم کشدار ولزج شده با اینکه نکش ید دار نبوده چیکار کنم درست بشه لطفا راهنمایی کنین
سلام شرمنده رنگ اب خیار شور هام سفید شده .دلیلش چیه؟
|
کمی زاج سفید بجوشان وبریز
وقتی خیارشور توخالیشد دیگه درست نمیشه؟
شور گل کلم گذاشتم آبش کشدار شده تو روخدا یکی جواب بده
|
سلام برای من هم همینطور شده نمیدونم چیکارش کنم ..ای کاش جوابمون رو یکی میداد
باسلام خیارشورهام اسیدی شدن چیکارکنم؟
|
سلام خیارشورهای من باد کرده واب داخلش نرفته علتش چیست درست میشه یانه
|
سلام
سلام خانومای هنرمند.
سلام سلامت باشید
|
بله اگر كم نمكه حتما اضافه كنيد
سلام زنگ إب خیار شوز منم سفید شده چیکارش کنم
سلام .من خیارام سبز بود ولی حالا که رسیده رنگش زرد شده چرا؟و چیکارکنم؟
خیار شور من عالیه فقط کمی تلخ شده علت چیه
|
با سلام علت تلخ شدن خیار شور چیه
خآنمآآب خیارشورم. لزج. شده علتش چیه؟لطفاجواب بدین
سلام.خیار شور ای من با وجود اینکه کپک نزده بوی نامطبوعی میده چه کار کنم؟
|
سلام
سلام چرا خیار شوره من سفید شده لطفا جواب بدی
سلام چرا خيار شور من اسيدي ميشود
چرا خیار من کف کرده
|
حاجی شامپاین خیار درست کردی، بریزش دور
با.سلام.خیار.شور.من.بی.نمک.شده.چیکار.کنم
سلام خیار شور های من با سنگ نمک خورد شده با سرکه درست کردم وبعد جوش هر لیوان یک قاشق نمک ویک به چهار سرکه سفید بعد ۵ روز نگهداری تو سایه هم آماده شد واستفاده کردم وبقیش رو هم تو یخچال نگهدادی میکنم بسیار خوشمزه وترد شده طوری که همه طرز تهیشو ازم میپرسند فقط آبش یه کم تیره و خیلی کم لیز شده علت رو کسی میدونده اگه زیاد بمونه خراب نمیشه
عالیه
سلام شور درست کردم نمکش نه خیلی کمه نه خیلی شور زیزه شور صفت شده وروش ی کم نرم شده چی کار کنم خراب تر نشه لطفا راهنمایی کنید ،متشکرم
خیار شورم خیلی خوب دامده الان یه ماهی ندونستم در دبه خوب نبستم کمی طعم گرفته اب خیار شور عوض کنم طعم خوب میشه
عالی توضیح داد من که جواب خودمو گرفتم
سلام میگم جواب وباید کجا ببینیم منم خیار شورهام آبش کش دار ولیز شوده باید چکار کنم
|
سلام خیارشور شما دیگه به درد خوردن نمیخوره
|
مال منم اونطوری شد همه رو ریختم تو سبد دوباره شستم بعدریختم تو دبه دوباره اب نمک ریختم روش خوب شد
سلام من خیارشور درست کردم زود گذاشتمش تو یخچال رنگش تغیر نکرده سبز مونده احساس میکنم یکم تلخه علتش چیه بزارم بیرون درست میشه؟
|
خیارشوررو اول باید بزارید بیرون تا برسه بعد که رسید بزارید تو یخچال
سلام چرا خیار شورهای من از بیرون رسیده ولی وقتی خوردش میکنم نرسیده لطفا راهنمایی کنید
سلام چرا میگن اول که خیارشور و درست میکنیم قبل ایکه سرشو ببندیم و بزاریم یه گوشه ...یه چند ساعتی باز باشه ؟؟
توضیحات اصلا به درد نخورد
|
سلام برای اینکه گاز جمع نشه توش اگر درش رو همون اول بلندی مث نوشابه اسیدی میشه
|
چون اگه هوایی توش داره خالی بشه
سلام اول اینکه ترشی یا خیارشور و کلم شور به دست هرکسی نمیوفته بعصی از خانم های محترم یا خیارشور به دستتون نمیوفته که خراب شده یا درست و خوب موادش رو به اندازه نریختید یا اینکه جای خیارشور خیلی گرم بوده یا از درش هواکشیده که خراب شده
گیاهی در چهارمحال واطراف اصفهان وجود دارد که به آن خوشاروزه میگویند که مردم محلی موقعی که این گیاه گل میکند در اردیبهشت تا خرداد این گیاه را میچینند وان راخشک کرده وبعد به دبه خیار شور اظافه میکنند که بعداز مدتی که که خیارشور رسیده شد چنان بوی مطبوع وخوشمزاهی پیدا میکند که انسان از خوردن آن سیر نمیشوند
|
سلام شبتون بخیر ما از گیاه خوشاروزه داخل آبدوغ خیار استفاده میکنیم بابت طبع گرمش. طعم و عطر بسیار خوبی داره
سلام چرا خیار شورم شور نشده
سلام عزیزان میشه ازآب خیارشور دوباراستفاده کرد یعنی یک باردیگه توش خیارشور درست کنم
|
سلام ازاب خیارشورکه قبلادرست کردی دیگه نمیشه توش شورانداخت چون هرچ
سلام چرا رنگ خیار شور به زردی میزنه
خانمای عزیز من تازه خیارشور گذاشتم و توش یه ۱۰ عددی نخود خام ریختم.عالییی شده ترد و شکننده قشنگ صدای خرچ میده.شما هم امتحان کنین. نخود خیارشور رو ترد میکنه
سلام رنگ آب خیارشور من سفید شده علتش چیه!
من دو روز خیارشور انداختم تو بطری سرش که باز کردم گاز داره کسی میدونه چکار کنم گازش بره
|
سلام خیارشور وقتی درست کردین یک روز کامل سرشیشه یادبه باز بگزارید تاگاز داخلش خالی بشه
سلام خیارشورم سبز زیتونی شده مشکلش چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام من مغازه دارم وخیار شور فله میارم تو مغازه چرا بعد از چند روز پوستهای سفید رنگ میاد رو اب وراکارشو بفرمایید ممنون میشم
سلام بنظرم همش سوال بود تا جواب
با سلام خانمای عزیز.خواستم چند نکته در مورد خیارشور بگم.اول اینکه واقعا این حرف صحت داره که میگن از دست طرف هست ینی هنر این کارو رو داره.بعدشم حتما خیارشورتون رو تو بطری های نوشابه بریزید پیاز سیرتون رو خرد کنید و حتماحتما پیازسیرتون زیاد باشه.ترخون بریزید سرکه رو تا اون خط نشان پایین بطری هست (چهارانگشت از پایین اندازه بگیرید)تا اونجا بریزید.نمک هم خیلی زباد بزنید نترسید شور نمیشه چون خیار شیرینه.از آب لوله کشی شهر استفاده کنید نه آب تسویه.بعد دوروز بزارید تو محیط بعدش دیگه تو یخچال.این روشه منه....حرف نداره.یه عالمه هم طرفدار داره
سلام خیارشور من تلخ شده لطفا بگید علتش چه بوده و چه کار کنم ؟ قبلا نهایت سپاس را دارم
|
خیارشور منم تلخ شده علتشو کسی میدونه؟
خیارشورای من رنگ داخلش نرسیده است میشه لطفا کمکم کنید
سلام من یه هفته است خیارشور انداختم الان سر دبه ام رو باز کردم خیلی سرکه ای شده چیکار کنم سرکه اش کمتر بشه؟؟
سلام چرا پس از مدتی که از خیار شور های دبه استفاده کردم ولی حالا روی سطح خیار شورها صورتی رنگ شده؟ آیا مضره
من توی دبه های ۵ کیلویی و با سنگ نمک و کمی برگ مو خیارشور گذاشتم بعد ۵ روز دیدم آب خیارشورها لیز شده میخواستم بپرسم علتش چیه؟
سلام نمیدونم چرا خیارشورام بوی تلخی میدن یه بویه بدی میدن شکل خیارشورام خیلی خوبه ن نرمه ن شکننده فقط هم سیر و نختد سرکه ریختم به نظرتون علتش چی میتونه باشه
سلام لطفا یکی به من بگه چرا اب خیار شورم پس از سه روز کدر شده باید عوضش کنم یا مهم نیس
سلام خیار شور من ترد شده ولی کمی طعم سرکه میده چکار کنم طعم سرکه از بین بر
سلام خسته نباشید من خیارشور انداختم طمع همه چی خوب شده ولی خیاررام یکم سبز موندن کسی دلیلش میدونه
سلام خیارشورشورمو توشیشه وتوی آب جوشوندم دیشب امروزرفتم برداشتم بخورم بی نمک بود چیکارش کنم خوب بشه
آیا می تونم از آب خیار شور مجدد در تهیه خیار شور استفاده کنم یا نه؟
سلام میخواستم بدونم چند وقت طول میکشه تا خیار شور بگیره؟ چون من خیار شور گذاشتم ولی هنوز نگرفته!
سلام خیارشورگذشتم خیلی شورشده چه کارکنم بعداز۱۴روزبازکردم خیلی شورتوراخداراکاربدبین شوری شوچه جوری ببرم