کد خبر: ۷۴۴۰۳
تعداد نظرات: ۶ نظر

حکیم مهر: سرپرست مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: برای تولید یک کیلوگرم گوشت گوساله ۱۵ هزار لیتر آب، برای تولید همین میزان گوشت مرغ چهار هزار لیتر آب و برای تولید یک کیلوگرم گوشت ماهی تنها ۴۰۰ لیتر آب مورد نیاز است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «جواد گوزلی» در نشست خبری رونمایی از محصول جدید فرآوری شده ماهی قزل‌آلا برای اولین بار در کشور با اشاره به اینکه سرانه مصرف ماهی در جهان برای هر نفر در سال ۲۰ کیلوگرم است و سرانه مصرف در کشورهایی مثل ژاپن ۷۰ کیلوگرم است، اظهار کرد: این آمار در کشورمان ۱۳.۸ کیلوگرم در سال بوده و در استان آذربایجان شرقی ۸.۱ کیلوگرم است.

وی با اشاره به اینکه اهمیت مصرف ماهی بر هیچ کس پنهان نیست، افزود: طی آخرین آمار سال ۱۴۰۱، ۹ هزار و ۵۷۰ تن ماهی در استان تولید محصول می شود که ۵ هزار و ۷۰۰ تن آن قزل الا و ۳ هزار و ۷۷۷ تن ماهیان گرم دیگر است که با پرورش آبی و رهاسازی تولید محصول می شوند.

گوزلی با بیان چالش های غذای دریایی برای ذائقه مردم استان گفت: از دلایل پایین بودن سرانه مصرف ماهی در استان می توان به وجود تیغ در بدنه ماهی، بوی ماهی و سرد مزاج بودن اشاره کرد که محصول جدید ارائه شده تلاش کرده این چالش ها را برطرف کند.

سرپرست مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان اظهار کرد: ۲۰ باب رستوران در استان طبخ ماهی انجام می دهند که نسبت به جمعیت شهر کم بوده و حمایت از سرمایه گذاران در این خصوص در اولویت است. ۶۷ مجوز برای تأسیس مرکز زنده فروشی و طبخ به تازگی داده شده است.

گوزلی در خصوص قیمت بالای ماهی نیز گفت: قیمت ماهی در مقایسه با قیمت مرغ و گوشت قرمز بالا نیست و افزایش قیمت نهاده و هزینه‌های جاری در کنار حقوق کارگر و هزینه برق و آب باعث رشد اندک قیمت ماهی شده است. اما افزایش تولید می تواند موجب کاهش قیمت‌ها ‌شود، از این رو تلاش می‌کنیم به زودی و در سال آینده مرکز پرورش ماهی قزل‌آلا به میزان ۱۵۰۰ تن توسط بخش خصوصی در خداآفرین به چرخه تولید ماهی استان افزوده شود. البته باید توجه نمود مصرف ماهی هزینه نیست و سرمایه گذاری برای حفظ سلامتی بدن است و مصرف هفته‌ای دو بار ماهی باعث افزایش طول عمر انسان می‌شود.

وی اضافه کرد: برای تولید یک کیلوگرم گوشت گوساله ۱۵ هزار لیتر آب، برای تولید همین میزان گوشت مرغ چهار هزار لیتر آب و برای تولید یک کیلوگرم گوشت ماهی تنها ۴۰۰ لیتر آب مورد نیاز است.

سرپرست شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در حوزه شیلات کشور، گفت: ۶۷ شرکت دانش بنیان در حوزه شیلات در کشور فعال است که سهم آذربایجان شرقی ۸ شرکت است و در حوزه های مختلفی چون ماهی زینتی و اولین ریز جلبک اسپورینا با تولید انبوه کشور فعالیت دارند.


انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
0
5
باتوجه به افزایش شدید قیمت گوشت قرمز و وافزایش و کمبود مرغ حالا شروع کردن به تبلیغ گوشت ماهی!
خب از درصد انالیز و پروتئین و....گوشت قرمز هم نسبت به گوشت سفید بنویسید
البته دیگه توان خریدن گوشت سفیدراهم نداریم چ برسد به گوشت قرمز
همکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۴
0
1
با سلام
تولید یک گوساله
این خبر بدون دقت بوده
لطفا تا پخش نشده اصلاح کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۴
یک گوساله ۳۰۰ کیلویی یعنی ۴۵۰۰۰۰۰ لیتر آب میخورد؟! درثانی آب ماهی که ثابت نیست یا باید با هزینه زیاد تصفیه شود یا عوض شود مگر ماهی قرمز حوض است؟!
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۴
0
1
این جناب این ارقام را از کدام رفرنس اورده که هرکیلو گرم گوشت گوساله پانزده هزار لیتر اب احتیاج دارد وغیره لطفآ بررسی واصلاح کنید غیر واقعی وکارشناسی است البته ایشان چون درصنعت پرورش ماهی فعال هستند خواستند اضهار نظری کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
Meat production requires a much higher amount of water than vegetables. IME state that to produce 1kg of meat requires between 5,000 and 20,000 litres of water whereas to produce 1kg of wheat requires between 500 and 4,000 litres of water.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
0
1
عجب!
برای تولید یک نهنگ در اقیانوس چقدر اب نیازه!
مشکل مملکت سکان داری افراد ........... برای سخنرانی است
نظر شما
ادامه