
حکیم مهر: دبیر کانون انجمن صنفی
تولیدکنندگان مرغ گوشتی ایران در واکنش به خبر پرورش مرغهای بالای ۲ کیلو و ۲۰۰ گرم حاوی آنتیبیوتیک در طول ۹۰ روز گفت: این خبر یک دروغ
شاخدار است که به شدت آن را تکذیب میکنم چرا که اصلا نمیشود مرغ را ۹۰ روز نگه داشت!
به گزارش حکیم مهر به نقل از همشهری آنلاین، این روزها بازار شایعات در
مورد گوشت مرغ داغ است. یک روز خبر واردات مرغ آلوده از بلاروس منتشر شد که سازمان
دامپزشکی آن را تکذیب و اعلام کرد هیچ مجوزی برای واردات از بلاروس صادر نشده است.
اکنون هم خبری مبنی بر پرورش مرغهای بالای ۲ کیلو و ۲۰۰ گرم حاوی آنتیبیوتیک در گردش
است. در این خبر آمده است که به دلیل گران شدن مرغ، برخی مرغداران به جای ۴۵ روز، مرغها را با آنتیبیوتیک
تا ۹۰ روز
زنده نگه میدارند تا بتوانند با وزن و قیمت بالاتری بفروشند.
دروغ شاخدار!
دبیر کانون انجمن صنفی تولیدکنندگان مرغ گوشتی ایران در
واکنش به این خبر گفت: به شدت این خبر را تکذیب میکنم و اصلا اینطور نیست و
یک دروغ شاخدار است.
«پرویز فروغی» با بیان اینکه اصلا نمیشود مرغ را ۹۰ روز نگه داشت، افزود: تا الان
چنین چیزی را ندیده و نشدهایم ضمن اینکه این کار اصلا توجیه اقتصادی ندارد و اگر
مرغداری بخواهد مرغ را اینقدر زنده نگه دارد دان مرغ از کجا میآورد؟! علاوه بر
آن، اگر مرغداری مرغی را ۹۰
روز نگه دارد وزن آن حدود ۴
کیلو میشود که دیگر به درد بازار نمیخورد!
فروغی در پاسخ به اینکه زمان استاندارد برای پرورش مرغهای
گوشتی چند روز است؟ گفت: بین ۴۵
تا ۴۸ روز
زمان پرورش مرغ است و خود سازمان دامپزشکی هم در نامهای به تولیدکنندگان مرغ
ابلاغ کرده است که مرغ خود را تا ۴۸
روز و نهایتا تا ۵۰
روز به بازار عرضه کنند.
دبیر کانون انجمن صنفی تولیدکنندگان مرغ گوشتی ایران در مورد
وزن استاندارد مرغ هم بیان کرد: زمان وزنگیری مرغها در نقاط مختلف کشور متفاوت
است برای مثال در مناطق شمالی، مرغها زودتر به وزن قابل کشتار میرسند و در برخی
نقاط دیگر، کمی بیشتر طول میکشد ضمن اینکه فاکتورهای مختلفی برای وزنگیری مرغ
وجود دارد اما زمان وزنگیری نهایتا تا ۵۰
روز طول میکشد.
لاغری و چاقی مرغها ربطی به مصرف آنتیبیوتیک ندارد
در مورد استفاده از آنتیبیوتیک در پرورش مرغهای بالای ۲ کیلو هم نظر دبیر کانون انجمن
صنفی تولیدکنندگان مرغ گوشتی ایران را پرسیدیم. فروغی ضمن تکذیب شدید این موضوع
گفت: من شدیدا این حرفها را تکذیب میکنم و دادن آنتیبیوتیک ربطی به وزن و سن
مرغ ندارد.
وی ادامه داد: مرغداران زمانی به مرغ خود آنتیبیوتیک میدهند
که گلهای دچار بیماری میکروبی شود و بعد با انجام آنتیبیوگرام و بر اساس نوع
بیماری و با دٌز مخصوص برای گله خود آنتیبیوتیک لازم را تجویز میکنند بنابراین
این موضوع ربطی به وزن و سن مرغ ندارد و ممکن است مرغ با وزن و سن کم هم به دلیل
بیماری نیاز به آنتیبیوتیک داشته باشد.
دبیر کانون انجمن صنفی تولیدکنندگان مرغ گوشتی ایران در مورد
اینکه وزن استاندارد برای مرغ چقدر است؟ گفت: به مرغ یک کیلو و ۹۰۰ گرم تا ۲ کیلو و ۲۰۰ گرم مرغ سایز میگویند که با
توجه به اینکه چربی کمتری دارد کیفیت بهتری دارد اما در کشور ما چندان مورد پسند
مردم نیست و مشتری کمی دارد.
فروغی ادامه داد: مردم ما مرغهای با وزنهای بالای ۲ کیلو و نیم را میپسندند.
بیشترین تخلفات مرغداران چیست؟
مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی جهاد کشاورزی هم ضمن
تکذیب خبر پرورش مرغهای بالای ۲
کیلو و ۲۰۰
حاوی آنتیبیوتیک در طول ۹۰
روز به همشهری آنلاین گفت: اصلا چنین چیزی نبوده است و مرغ با سن ۹۰ روزه نداریم.
مسعود امراللهی ادامه داد: ما مرغهای ۵۲ و ۵۵ روزه داشتیم که با مرغداران
برخورد کردیم که آنهم دلیلش مسائل بهداشتی و مصرف آنتیبیوتیک نبوده است بلکه فقط
به دلیل بحث احتکار و گرانفروشی با آنها برخورد کردیم.
امراللهی در مورد تخلفات مرغداران هم گفت: بیشتر تخلفات
مرغداران احتکار و گرانفروشی و عرضه مرغ خارج از شبکه است که ما به طور منظم در
حال رصد بازار هستیم و با متخلفان به شدت برخورد میکنیم کما اینکه تاکنون رقمی در
حدود ۹۰
میلیارد تومان جریمه شدهاند.
از شش ماه قبل عید تا الان ......... هر مرغ میخریم طعم لجنی میده قابل خوردن نیست پول دور میریزیم بعد خوردنش حالت تهوع ادم دست میده بی حالی سردرد
|
احتمالا معدت سرده عرق نعناع بخور
عجب . بوی لجن رو از کجا آوردی ؟ شاید زنده میخری موقع کشتن لجنی میشه
این اقای دبیر انجمن بهتر است درمورد گفتارش مطالعه کند دروغ شاخدار یعنی چه درضمن زمان پرورش دراکثر کشورها همان 45 روزاست ومرغ سایز از900 گرم شروع وتا 2000 گرم ختم میشود وبسته به نوع مصرف سایز تغیر میکند ودرسیستم های پرورش بسته به نوع بیماری از انتی بیوتیک های مختلف استفاده میگردد
البته به صورت عرفی گاهی تا55 روز نگهداری می کنند . اما این حرف که 90 روز مرغ نگهداری شود نه شدنی و نه عملی است چون هزینه دان مصرفی کار رو غیر اقتصادی می کنه
بنده خدا این دوتا دارو مصرف خوراکی نداره . ضمن اینکه تو اوضاعی که برایمصارف عمومی انسانی کمبود هست ازکجا میارن . آزاده مرد باشید .