
حکیم مهر: آزمون جستجوی توکسین باکتری کلستریدیوم بوتولینوم با روش Mouse Bioassay for Clostridium botulinum Toxin به همت کارشناسان آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی کشور برای اولین بار بر روی محمولههای گوشت وکیوم وارداتی انجام گرفت.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی
کشور، «دکتر عادل حقیقی»، سرپرست مرکز ملی تشخیص آزمایشگاههای مرجع و مطالعات
کاربردی این سازمان ضمن اعلام این خبر اعلام کرد: این متد مطابق منابع علمی معتبر
روز دنیا نظیر Bacteriological Analytical Manual
FDA و AOAC
INTERNATIONAL بوده
و در واقع تشخیص سم بصورت بیولوژیکی است.
وی با بیان اینکه طبق این روش، سمّ از ماده غذایی بطور
مستقیم استخراج و بصورت داخل صفاقی در سه گروه تریپسینه، غیرتریپسینه و کنترل به
موش آزمایشگاهی تزریق میشود و سپس آن را زیر نظر قرار میدهند، افزود: در موارد
مثبت پس از بروز علایم مسمومیت و مرگ و میر، وجود توکسین توسط آنتی توکسین تائید
میشود.
حقیقی با اشاره به اینکه 8 نوع آنتی ژن از سم بوتولینوم وجود
دارد که انواع A ، B، E و F برای انسان خطرناک است، تصریح
کرد: میزان مرگ و میر ناشی از مسمومیت غذایی با این توکسین بالا و کمتر از
یک میکروگرم آن برای انسان کشنده است.
شایان ذکر است آزمونهای گوشت وکیوم تازه وارداتی شامل شمارش
کلی میکروارگانیسمها، شمارش اشریشیا کلی، جستجوی سالمونلا و جستجوی توکسین
باکتری کلستریدیوم بوتولینوم است که در آزمایشگاه مرجع سازمان دامپزشکی کشور انجام
می پذیرد.
جناب حقیقی اگر اشتباه نکنم واردات گوشت تازه وکیوم قبلا هم انجام شده بوده، آن موقع چگونه کنترل صورت میگرفته؟ آیا اصل بر اعتماد سلامت محصول بر اساس آزمایشهای کشور مبداء بوده؟
|
نه عزیزجان، قبلا در انیستیتو پاستور انجام میشد
|
عزیز جان نگرفتید مطلب را
|
اصل بر عدم اعزام دامپزشک بوده که از زمان دکتر رفیعی پور رایج شد و متاسفانه تاکنون روسای بعدی هم نتوانستند آن را ملغی کنند
|
حکیم مهر عزیز ........... سالیان متمادی هست که در کشور در همین گوشتهای وارداتی جستجوی توکسین باکتری کلستریدیوم بوتولینوم داره انجام میشه ...........
|
بله ولی در خارج از مجموعه دامپزشکی
با سلام
خب
|
با سلام و احترام، متد استاندارد برای توکسین بوتولیسم، روش بیولوژیکی است و پاسخ سایر روش ها بایستی توسط این روش اثبات گردند.
|
پاسخ به ناشناس
فرض کنید دامپزشک هم در آن کشور حضورداشته باشد ایا امکانات انجام این ازمایشها درانجا فراهم است این مشکلات مربوط به عدم رعایت بهداشت والودگیهای ثانویه تولید وسایر موارد میباشد مگر درتولیدات سایر کشورها مانند برزیل سالمونلا مشاهده نشده ...
امان از این اولین ها
متخصصین بهداشت موادغذایی و کنترل کیفی بیان نظر بدن
|
این روش تا حد زیادی منسوخ شده است. ایشان روی هر محموله نمیتوانند تعداد زیادی موش را استفاده نمایند و از طرفی از لحاظ کمی نیز با یک بار ازمایش نمیتوان به نتیجه رسید. در صورتیکه باکتری به شکل اسپور باشد نیز هیچ توجیهی ندارد
|
این روش مرجع و golden standard برای ارزیابی حضور توکسین می باشد و صحت سایر روشها با مقایسه این اعلام می شود، لطفا کمی مطالعه کنید
............ سالیان زیادیه این کار در کشور انجام میشه ......، همین مرکز تشخیص هم خودش انجام داده!
متاسفانه دوستان بدون تفکر در متن خبر و از روی کینه و عقده گشایی نظراتی را بیان می کنند، خبر راجع به انجام آزمون جستجوی بوتولیسم برای اولین بار در گوشت وکیوم در سازمان دامپزشکی هست.
خدا قوت خدمت ریاست محترم مرکز که فردی علمی و دقیق هستند. انشاالله با حضور ایشان ، استقلال سازمان در مباحث آزمایشگاهی و عدم نیاز به سایر مراکز روز به روز بهتر شود.
اینکه جواب سریعتر و دقیق تر راجع به محموله های وارداتی که تاریخ مصرف کوتاهتری دارند (حدود یک ماه) آماده می شود . جای تقدیر دارد
احسنت به کارشناسان فنی مرکز تشخیص که همیشه در جهت استقلال و کاهش وابستگی به سایر موسسات قدم برمی دارند
برای اولین بار بر روی گوشت وکیوم در سازمان دامپزشکی کشور، با توجه به حساسیت محموله های وارداتی و نیاز به سرعت عمل راجع به این نمونه ها، شاهد بهترین عملکرد از جانب آزمایشگاه مرجع سازمان و درایت ریاست جدید مرکز هستیم
|
این آزمون قبلاً در مرکز ست آپ شده بود و در موضوع میانکاله هم انجام شده بود
|
هیچ حساسیتی وجود نداره.
|
میکروبی تشخیصی با میکروبی غذایی متفاوته عزیزم
|
الان روی مرغهای غیر منجمد وارداتی از ترکیه هیچ آزمایشی انجام نمیشه. ناظر هم اعزام نمیشه.
مرکز تشخیص بازوی علمی سازمان دامپزشکی است و بایستی در انجام تمام آزمونها مستقل عمل نماید.
|
مگر غیر مستقل هم داشتیم؟
|
بله همین آزمون تا امروز ب پاستور ارسال میشده
افزایش دامنه آزمونها در مرکز ملی تشخیص مایه مباهات می باشد.
|
با یک آزمایس، دامنه بالا نمیره
|
قطره قطره جمع گردد....
|
دامنه با تکنولوژیهای نوین بالا میره نه با تکنیک سی سال قبل
|
هنوزم روش گلد استاندارد در دنیاست
آزمون برای اولین بار بر روی گوشت وکیوم انجام شده است
|
مگر تکنیک یا لوازم فرق میکند؟
|
تو رو خدا علمی صحبت کنید، مسئله کاملا علمی و فنی است، آزمون برای گوشت وکیوم الزام داره نه در نمونه های دیگه، ک تا بحال پاستور ارسال میشده و من بعد قرار هست خود سازمان انجام بده. این یک دستاورد مهم هست و قابل تقدیر و تحسین
درود بر دکتر حقیقی عزیز که همیشه به مسائل نگاه علمی و فنی دارند
|
اینا اقدامات روتین هست و علمی و فنز تلقی نمیشه عزیزم
|
نظرتون محترم هست اما چرا تا حالا اقدام نشده؟
اگه فردا من بیام و روی گوشتهای بشقابی همین آزمایش را انجام دهم ، بازم میشه برای اولین بار در کشور
|
.............،
|
در عمق گوشت شرایط بیهوازی هست. اگر بی هوازی نیست پس چرا در آزمایشات گوشت ، آزمایشات میکروبهای بی هوازی هم هست
|
استاد گرامی، آزمایشات بیهوازی در گوشت وجود نداره، پیشنهاد میکنم حداقل دستورالعمل سازمان یا استاندارد ملی ایران رو مطالعه بفرمایید
یاشاسین همکاران مرکز تشخیص