حکیم مهر: آزمون جستجوی توکسین باکتری کلستریدیوم بوتولینوم با روش Mouse Bioassay for Clostridium botulinum Toxin به همت کارشناسان آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی کشور برای اولین بار بر روی محمولههای گوشت وکیوم وارداتی انجام گرفت.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی
کشور، «دکتر عادل حقیقی»، سرپرست مرکز ملی تشخیص آزمایشگاههای مرجع و مطالعات
کاربردی این سازمان ضمن اعلام این خبر اعلام کرد: این متد مطابق منابع علمی معتبر
روز دنیا نظیر Bacteriological Analytical Manual
FDA و AOAC
INTERNATIONAL بوده
و در واقع تشخیص سم بصورت بیولوژیکی است.
وی با بیان اینکه طبق این روش، سمّ از ماده غذایی بطور
مستقیم استخراج و بصورت داخل صفاقی در سه گروه تریپسینه، غیرتریپسینه و کنترل به
موش آزمایشگاهی تزریق میشود و سپس آن را زیر نظر قرار میدهند، افزود: در موارد
مثبت پس از بروز علایم مسمومیت و مرگ و میر، وجود توکسین توسط آنتی توکسین تائید
میشود.
حقیقی با اشاره به اینکه 8 نوع آنتی ژن از سم بوتولینوم وجود
دارد که انواع A ، B، E و F برای انسان خطرناک است، تصریح
کرد: میزان مرگ و میر ناشی از مسمومیت غذایی با این توکسین بالا و کمتر از
یک میکروگرم آن برای انسان کشنده است.
شایان ذکر است آزمونهای گوشت وکیوم تازه وارداتی شامل شمارش
کلی میکروارگانیسمها، شمارش اشریشیا کلی، جستجوی سالمونلا و جستجوی توکسین
باکتری کلستریدیوم بوتولینوم است که در آزمایشگاه مرجع سازمان دامپزشکی کشور انجام
می پذیرد.