کد خبر: ۷۴۶۱۳
تعداد نظرات: ۴۴ نظر
سرپرست مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی کشور:
آزمون‌های گوشت وکیوم تازه وارداتی شامل شمارش کلی میکروارگانیسم‌‍‌ها، شمارش اشریشیا کلی، جستجوی سالمونلا و جستجوی توکسین باکتری کلستریدیوم بوتولینوم است که در آزمایشگاه مرجع سازمان دامپزشکی کشور انجام می‌شود ...

حکیم مهر: آزمون جستجوی توکسین باکتری کلستریدیوم بوتولینوم با روش  Mouse Bioassay for Clostridium botulinum Toxin  به همت کارشناسان آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی کشور برای اولین بار بر روی محموله‌های گوشت وکیوم وارداتی انجام گرفت.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، «دکتر عادل حقیقی»، سرپرست مرکز ملی تشخیص آزمایشگاه‌های مرجع و مطالعات کاربردی این سازمان ضمن اعلام این خبر اعلام کرد: این متد مطابق منابع علمی معتبر روز دنیا نظیر Bacteriological Analytical Manual FDA  و AOAC  INTERNATIONAL بوده و در واقع تشخیص سم بصورت بیولوژیکی است.

وی با بیان اینکه طبق این روش، سمّ از ماده غذایی بطور مستقیم استخراج و بصورت داخل صفاقی در سه گروه تریپسینه، غیرتریپسینه و کنترل به موش آزمایشگاهی تزریق می‌شود و سپس آن را زیر نظر قرار می‌دهند، افزود: در موارد مثبت پس از بروز علایم مسمومیت و مرگ و میر، وجود توکسین توسط آنتی توکسین تائید می‌شود.

حقیقی با اشاره به اینکه 8 نوع آنتی ژن از سم بوتولینوم وجود دارد که انواع A ، B،  E  و  F برای انسان خطرناک است، تصریح کرد: میزان مرگ و میر ناشی از مسمومیت غذایی با این توکسین بالا و کمتر از  یک میکروگرم آن برای انسان کشنده است.

شایان ذکر است آزمون‌های گوشت وکیوم تازه وارداتی شامل شمارش کلی میکروارگانیسم‌‍‌ها، شمارش اشریشیا کلی، جستجوی سالمونلا و جستجوی توکسین باکتری کلستریدیوم بوتولینوم است که در آزمایشگاه مرجع سازمان دامپزشکی کشور انجام می پذیرد.

 

انتشار یافته: ۴۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
0
8
جناب حقیقی اگر اشتباه نکنم واردات گوشت تازه وکیوم قبلا هم انجام شده بوده، آن موقع چگونه کنترل صورت میگرفته؟ آیا اصل بر اعتماد سلامت محصول بر اساس آزمایشهای کشور مبداء بوده؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
نه عزیزجان، قبلا در انیستیتو پاستور انجام میشد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
عزیز جان نگرفتید مطلب را
ناشناس
| United States of America |
۰۹:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
اصل بر عدم اعزام دامپزشک بوده که از زمان دکتر رفیعی پور رایج شد و متاسفانه تاکنون روسای بعدی هم نتوانستند آن را ملغی کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
حکیم مهر عزیز ........... سالیان متمادی هست که در کشور در همین گوشتهای وارداتی جستجوی توکسین باکتری کلستریدیوم بوتولینوم داره انجام میشه ...........
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۴
بله ولی در خارج از مجموعه دامپزشکی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
0
2
با سلام
لطفا اطلاع رسانی بفرمائید تاکنون نتایج این آزمایشات چه بوده؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
0
2
خب
جداسازی و تزریق لازم نبود
یه کیت الیزای مربوطه را می خریدن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۳
با سلام و احترام، متد استاندارد برای توکسین بوتولیسم، روش بیولوژیکی است و پاسخ سایر روش ها بایستی توسط این روش اثبات گردند.
رفرنس FDA
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۰
پاسخ به ناشناس
متد استاندارد بیولوژیک است یعنی لازم است ولی به هیچ وجه کافی نیست
مثلاً اگر سم ارسنیک نیز در نمونه موجود باشد چگونه میتوان متوجه شد که مرگ موشها ناشی از کدام سم بوده است؟
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
2
1
فرض کنید دامپزشک هم در آن کشور حضورداشته باشد ایا امکانات انجام این ازمایشها درانجا فراهم است این مشکلات مربوط به عدم رعایت بهداشت والودگیهای ثانویه تولید وسایر موارد میباشد مگر درتولیدات سایر کشورها مانند برزیل سالمونلا مشاهده نشده ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
0
4
امان از این اولین ها
وضع بد کار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
0
1
متخصصین بهداشت موادغذایی و کنترل کیفی بیان نظر بدن
پاسخ ها
Ali
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
این روش تا حد زیادی منسوخ شده است. ایشان روی هر محموله نمی‌توانند تعداد زیادی موش را استفاده نمایند و از طرفی از لحاظ کمی نیز با یک بار ازمایش نمیتوان به نتیجه رسید. در صورتیکه باکتری به شکل اسپور باشد نیز هیچ توجیهی ندارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
این روش مرجع و golden standard برای ارزیابی حضور توکسین می باشد و صحت سایر روشها با مقایسه این اعلام می شود، لطفا کمی مطالعه کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
0
4
............ سالیان زیادیه این کار در کشور انجام میشه ......، همین مرکز تشخیص هم خودش انجام داده!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
2
1
متاسفانه دوستان بدون تفکر در متن خبر و از روی کینه و عقده گشایی نظراتی را بیان می کنند، خبر راجع به انجام آزمون جستجوی بوتولیسم برای اولین بار در گوشت وکیوم در سازمان دامپزشکی هست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
5
4
خدا قوت خدمت ریاست محترم مرکز که فردی علمی و دقیق هستند. انشاالله با حضور ایشان ، استقلال سازمان در مباحث آزمایشگاهی و عدم نیاز به سایر مراکز روز به روز بهتر شود.
#کاهش وابستگی
#افزایش اسکوپ آزمونها در سازمان دامپزشکی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
3
2
اینکه جواب سریعتر و دقیق تر راجع به محموله های وارداتی که تاریخ مصرف کوتاهتری دارند (حدود یک ماه) آماده می شود . جای تقدیر دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
4
3
احسنت به کارشناسان فنی مرکز تشخیص که همیشه در جهت استقلال و کاهش وابستگی به سایر موسسات قدم برمی دارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
4
0
برای اولین بار بر روی گوشت وکیوم در سازمان دامپزشکی کشور، با توجه به حساسیت محموله های وارداتی و نیاز به سرعت عمل راجع به این نمونه ها، شاهد بهترین عملکرد از جانب آزمایشگاه مرجع سازمان و درایت ریاست جدید مرکز هستیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
این آزمون قبلاً در مرکز ست آپ شده بود و در موضوع میانکاله هم انجام شده بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
هیچ حساسیتی وجود نداره.
برای محموله های وارداتی اجازه آزمایش نمیدهند.
با یک گل بهار نمیشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۳
میکروبی تشخیصی با میکروبی غذایی متفاوته عزیزم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۴
الان روی مرغهای غیر منجمد وارداتی از ترکیه هیچ آزمایشی انجام نمیشه. ناظر هم اعزام نمیشه.
۱۰ روز هم تاریخ انقضا زدن
تو خود ترکیه هم اجازه توزیع با ۱۰ روز ندارن.
از کارهای جدید دفتر قرنطینه هست.
حالا شما برو آزمایش جدید کشف کن. مگه قراره آزمایش بشه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
3
1
مرکز تشخیص بازوی علمی سازمان دامپزشکی است و بایستی در انجام تمام آزمونها مستقل عمل نماید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۴
مگر غیر مستقل هم داشتیم؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۴
بله همین آزمون تا امروز ب پاستور ارسال میشده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
4
2
افزایش دامنه آزمونها در مرکز ملی تشخیص مایه مباهات می باشد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
با یک آزمایس، دامنه بالا نمیره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۳
قطره قطره جمع گردد....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۴
دامنه با تکنولوژیهای نوین بالا میره نه با تکنیک سی سال قبل
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۴
هنوزم روش گلد استاندارد در دنیاست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
3
2
آزمون برای اولین بار بر روی گوشت وکیوم انجام شده است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۴
مگر تکنیک یا لوازم فرق میکند؟
اگر روی گوشت بشقابی بود ، فرق داشت؟؟؟
اگر روی گوشتهای مصرف صنعتی صورت میگرفت ، فرق داشت؟ یا باز هم میگفتن برای اولین بار روی گوشتهای مصرف صنعتی؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۴
تو رو خدا علمی صحبت کنید، مسئله کاملا علمی و فنی است، آزمون برای گوشت وکیوم الزام داره نه در نمونه های دیگه، ک تا بحال پاستور ارسال میشده و من بعد قرار هست خود سازمان انجام بده. این یک دستاورد مهم هست و قابل تقدیر و تحسین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
4
0
درود بر دکتر حقیقی عزیز که همیشه به مسائل نگاه علمی و فنی دارند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۴
اینا اقدامات روتین هست و علمی و فنز تلقی نمیشه عزیزم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۴
نظرتون محترم هست اما چرا تا حالا اقدام نشده؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۳
0
3
اگه فردا من بیام و روی گوشتهای بشقابی همین آزمایش را انجام دهم ، بازم میشه برای اولین بار در کشور

آخه عزیزان ، یک آزمایش شناخته شده و قدیمی که اول و دوم نداره
لطفا نظر بدین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۴
.............،
باکتری کلستریدیا در شرایط بیهوازی رشد میکنه نه در گوشت بشقابی!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۴
در عمق گوشت شرایط بیهوازی هست. اگر بی هوازی نیست پس چرا در آزمایشات گوشت ، آزمایشات میکروبهای بی هوازی هم هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۴
استاد گرامی، آزمایشات بیهوازی در گوشت وجود نداره، پیشنهاد میکنم حداقل دستورالعمل سازمان یا استاندارد ملی ایران رو مطالعه بفرمایید
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۴
2
2
یاشاسین همکاران مرکز تشخیص
نظر شما
ادامه