حکیم مهر: قائم مقام خانه صنعت، معدن و تجارت در واکنش به خبر ترخیص محموله 200 تنی گوشت منجمد برزیلی از گمرک شهید رجایی پس از یکسال، گفت: سازمان غذا و دارو، سازمان دامپزشکی و سازمان ملی استاندارد متولی نظارت بر ورودی و خروجی گوشتهای منجمد در صنعت هستند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایلنا، «آرمان خالقی» با تاکید بر اینکه گوشتهایی منجمد که از تاریخ انجماد آنها مدت زیادی گذشته است نباید در بازار توزیع شوند، گفت: کارخانههای فرآوردههای گوشتی و تولیدکنندگان غذاهای کنسروی این نوع گوشت را جذب میکنند و مصرف این نوع گوشتها در این مصارف اشکالی ندارد چراکه حرارت میبینند. اما گوشتی که رنگ آن تغییر پیدا کرده باید معدوم و دفن شود و یا اینکه آن را پودر و تبدیل به خوراک دام کنند.
قائم مقام خانه صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این پرسش که
با توجه به سبقه که از انبارها و سردخانههای گمرکات داریم به نظر میرسد که این
گوشت کیفیت خود را برای مصارف صنعتی نیز از دست داده باشد آیا صنعت ریسک پذیرش
چنین گوشتی را میکنند؟ تصریح کرد: تاریخ مصرف گوشتهای منجمد مشخص است مگر اینکه
این گوشت تاریخ مصرف آن رو به پایان باشد برای همین ترخیص کردند که در این صورت
باید سازمانهای متولی با دقت این موضوع را بررسی کنند و حساسیت خاص و ویژهای به
خرج بدهند و رسیدگی به این موضوع به وجدان افرادی که قرار است در این کار نظارت
کنند بستگی دارد.
این فعال اقتصادی با اشاره به دلایل ماندن کالاهای اساسی در
گمرکات، ادامه داد: عدم مدیریت صحیح میتواند عامل اصلی ماندن کالاهای اساسی در
گمرکات باشد؛ در هر کشوری ذخیره استراتژیک برای تنظیم بازار لازم و ضروری است و
این موضوع در گندم، برنج، ذرت و سایر کالاهای اساسی وجود دارد و پیش از
اینکه کالاهای اساسی به تاریخ مصرف آن نزدیک شوند باید در بازار عرضه و جایگزین
شده و این چرخه جایگزینی کالاهای قدیمی با کالای جدید همواره انجام میشود.
وی ادامه داد: ممکن است که این محموله را فراموش کرده باشند
و اهمالی در عرضه آن صورت گرفته باشد و یا نتوانستند به دلیل مشکلات ارزی به موقع
کالا خرید و جایگزین این محموله کنند، از اینرو آن را نگه داشتند. باید دید
در ذهن مسئول مربوط چه گذشته است، از او پرسید و او نیز ملزم به پاسخگویی
است. کسی در این باره باید پاسخ بدهد که چرا کالا این کالا تا به امروز
در بازار عرضه نشده است.