حکیم مهر: امکان فرآوری و بازگشت
سالانه حدود ۲۴
میلیون تن بقایا و پسماندهای بخش کشاورزی و میادین میوه و ترهبار به جیره غذایی
دام و طیور با تدوین و ابلاغ دستورالعمل ضوابط فنی و بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور
به استانها فراهم شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل
دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام و معاونت امور تولیدات دامی، ارزش اقتصادی ۲۴ میلیون تن بقایای و پسماندهای
کشاورزی را سالانه ۵۳۶
هزار میلیارد تومان عنوان و اظهار کرد: بر اساس برآوردها، برای تولید این مقدار
بقایا و پسماندهای کشاورزی، سالانه حدود ۱۳
هزار میلیارد مترمکعب آب در کشور مصرف میشود که با فرآوری و بازگشت آن به جیره
خوراک دام و طیور میتوان از این مواد به نوعی بهرهگیری کرد و هزینه تولید را تا
حدی کاهش داد.
«سید احمدرضا سیدعلیان» افزود: دستورالعمل
فنی و بهداشتی کارخانههای تولید مواد اولیه خوراک دام و طیور از محصولات جانبی
صنایع غذایی و کشاورزی در قالب ۲۰
صفحه به منظور فرآوری بهداشتی بقایا و پسماندهای کشاورزی و میادین میوه و ترهبار
شهری و روستایی و استفاده آن در جیره خوراک دام و طیور با همکاری این دفتر،
سازمان دامپزشکی کشور، دفتر فناوری و محیط زیست وزارتخانه و موسسه تحقیقات علوم
دامی تهیه و از حدود دوهفته پیش به استانها ابلاغ شده است.
وی با بیان این که برخی از واحدها و کارگاهها در گذشته نیز
بقایا و پسماندهای کشاورزی را برای مصرف دام و طیور فرآوری میکردهاند، اظهار داشت:
با تدوین و ابلاغ این دستورالعمل، فعالیت این واحدها و یا واحدهای تازهتاسیس در
چارچوب ضوابط بهداشتی و همراه با نظارت صورت میگیرد و به نوعی به فعالیت این
واحدها هویتبخشی میشود.
سیدعلیان در همین حال از راهاندازی کارگروه بهرهوری خوراک
دام و طیور از سوی دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام خبر داد و تصریح کرد: این
کارگروههای استانی، کار نظارت بر واحدها و کارگاههای فرآوری بقایا و پسماندهای
کشاورزی را انجام و به ما گزارش میدهند ضمن آن که ادارات دامپزشکی استانها نیز
نظارت بهداشتی را بر این واحدها خواهند داشت.
وی گفت: ما به دنبال آن بودیم که فرآوری بقایا و پسماندهای
کشاورزی پرهزینه نباشد و از این رو اصرار داشتیم این مواد در کارگاههای درجه ۲ و ۳ واحدهای صنعتی کارخانجات
خوراک دام و طیور به خوراک تبدیل شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام و معاونت امور تولیدات
دامی خاطرنشان کرد: این دفتر از سال ۱۴۰۰
بهرهوری و بهرهگیری از بقایا و پسماندهای کشاورزی و بازگشت آن پس از فرآوری
بهداشتی به چرخه خوراک دام و طیور را پیگیری کرده است.