کد خبر: ۷۷۳۸

حکیم مهر - در یک مطالعه جدید روی هزاران فرد بالغ در آمریکا معلوم شد افرادی که زیاد گوشت قرمز می‌خورند بیشتر در معرض خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان کلیه قرار دارند.

کارشناسان در این مطالعه با انتشار یافته‌های خود در مجله آمریکایی تغذیه بالینی تاکید کردند افراد میانسالی که بیشترین میزان مصرف گوشت قرمز را دارند 19 درصد بیشتر از دیگران به این سرطان مبتلا می‌شوند. بعلاوه هرچه مقدار مصرف مواد شیمیایی موجود در گوشت قرمز کبابی و بارباکیو بیشتر باشد، خطر ابتلا به این بیماری نیز به همان نسبت افزایش می‌یابد.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، دکتر کاری دانیل متخصص انستیتو ملی سرطان در آمریکا در همین رابطه خاطرنشان ساخت: یافته‌های جدید ما تاییدی بر دستورالعمل‌های رژیم غذایی انجمن سرطان آمریکا در راستای پیشگیری از سرطان است. در این دستورالعمل‌ها تاکید شده است که مصرف گوشت قرمز باید محدود باشد و به جای گوشت قرمز و فرآوری شده باید طبخ این ماده غذایی به شکل سالم مثلا به صورت آب پز صورت می‌گیرد.

‌سرطان‌های کلیه انواع مختلفی دارد که دو نوع شایع‌تر آن شامل «آدنوکاسینوم» کلیه و تومور«ویلمز» هستند. تومور ویلمز مخصوص شیرخواران و کودکان است که اکثرا خود را به صورت توده شکمی نشان می‌دهد. در مقابل آدنوکاسینوم کلیه که شایعترین سرطان اولیه کلیه است که در مردان شایع‌تربوده و بیشتر در افراد میانسال و مسن دیده می‌شود. استعمال سیگار می‌تواند در ایجاد آن نقش داشته باشد. علائم معمول این بیماری به صورت درد پهلو، لمس توده در پهلو و دیدن خون در ادرار بروز می‌کنند که وجود این علائم نشانه پیشرفته بودن سرطان است. با استفاده روزافزون از روشهای رادیولوژی و سونوگرافی امروزه سرطانهای کلیه در مراحل ابتدایی‌تر و قبل از ایجاد علائم قابل تشخیص هستند.

این بررسی روی 500 هزار بزرگسال آمریکایی از سن 50 سال به بالا انجام گرفته و جزئیات بیشتر آن در مجله تغذیه بالینی ارائه شده است.

 

خبر مرتبط :

نظر شما
ادامه