حکیم مهر: مدیرکل دامپزشکی
مازندران گفت: حجم ذرتهای آلوده بندر امیرآباد بیش از ۲۷۰ تن بود که دامپزشکی مانع
تخلیه بار آن شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «دکتر حمزه آقاپور کاظمی»
شامگاه چهارشنبه با اظهار اینکه نمونه برداری و نظارت بر واردات نهادههای خوراک
دام و طیور در بنادر استان تشدید شده است، گفت: در نظارت شبانه و بررسی میدانی درحال تخلیه
ذرت وارداتی در بندر امیرآباد به دلیل بوی گند و نتیجه مثبت آلودگی،
اجازه تخلیه بخشی از این محموله که بیش از ۲۷۰
تن بود صادر نشده است که طبق بررسیهای صورت گرفته نفوذ آب و رطوبت سبب فساد بخشی
از این محموله شده است.
وی با اشاره به میزان نهاده وارد شده توسط این کشتی گفت: حجم
نهاده حمل شده توسط این کشتی ۴۷۰۰
تن بوده که از این بین با جدا سازی بخشهای قابل استفاده و غیر قابل استفاده اجازه
تخلیه باقی نهادهها صادر گردید و نسبت به نمونه گیری و آزمایشات مورد
نیاز اقدام شد.
«دکتر آقاپور کاظمی» از افزایش ۱۹۳ درصدی تعداد صدور مجوز ترخیص
نهادههایی مانند جو، ذرت دامی، و کنجاله پنبه توسط دامپزشکی از بنادر سه گانه استان
از ابتدای سال تا کنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: با توجه به
اینکه ساماندهی و نظارت کیفی و بهداشتی برای تولید خوراک دام و طیور و صدور مجوز
ترخیص محمولههای وارداتی نهادههای دامی جهت مصرف در مراکز پرورش و صدور مجوز
برای ترانزیت فرآوردههای خام دامی و نهادههای دامی از وظایف مهم سازمان دامپزشکی
است؛ از این رو با حضور کارشناسان ناظر بهداشتی در در سه بندر استان شبانه روزی
برای ارائه خدمات مجوز واردات و نظارت بهداشتی در سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۴۰ درصد رشد داشته است.
وی همچنین از ادامه فرآیند نظارت تا زمان ترخیص کامل نهادهها
در انبارهای بنادر خبر داد و گفت: در صورتی که محمولههای پس از تخلیه از کشتیها
به دلایل مختلف از بنادر ترخیص نشوند همکاران مستقر با نظارت و آزمایشهای دورهای
۴۵ روزه این نهادهها را در حجمهای
مختلف بررسی میکنند و در صورتی که این آزمایشها مشکلی به لحاظ سلامتی برای این
نهادهها رخ دهد از ترخیص جلوگیری خواهد شد و جهت طی کردند روندهای قانونی به
مراجع ذی صلاح ارجاع خواهد شد.
آقاپور کاظمی به اهمیت توجه ویژه به سلامت بهداشتی محمولههای
وارداتی به خصوص نهادههای دامی اشاره کرد و گفت: در صورتیکه نظارتهای لازم این
قبیل محمولهها صورت نگیرد و وارد صنعت خوراک دام شوند به دلیل قارچ و سمهای آفلاتوکسین که
در آن وجود دارد میتواند بهداشت و فرآوردههای خام دامی نظیر گوشت قرمز و شیر و…
تحت تأثیر قرار دهد و در نهایت با استفاده انسان از این فرآوردهها دچار بیماریهای
شدید گوارشی، کبدی و خدای نکرده سرطانهای متعدد گردد و به همین دلیل سلامت خوراک
دام تضمین کننده سلامت انسان محسوب میشود.
کارگر مرغداری نمیتونه یک کیلو بار کپک زده از ده تن جدا کنه یاد بدین ما به کارگران آموزش بدیم