کد خبر: ۷۹۱۰۶
تعداد نظرات: ۲۵ نظر
«دکتر ایمان معماریان» و «دکتر فهیمه اسلامی» تشریح کردند:
«دکتر فهیمه اسلامی» می‌گوید: ما نمی‌دانیم برای این دو کودک که در بیمارستان فوت کردند، دقیقا چه اتفاقی افتاده است. ممکن است گزش حیوان و میزان دوز ویروس‌های واردشده به بدن آنقدر زیاد بوده که واکسن و آنتی‌بادی‌ها نتوانستند از پس ویروس بر بیایند ...

حکیم مهر: از ابتدای امسال تا امروز ۳ ماه بیشتر نگذشته، اما تاکنون ۶۰ هزار مورد حیوان‌گزیدگی در کشور گزارش شده که بیشتر آن‌ها سگ‌گزیدگی بوده‌اند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از همشهری آنلاین، از ابتدای خرداد تاکنون هم ۵ کودک در شهر‌های دزفول، همدان، نکا، مشهد و تبریز دچار سگ‌گزیدگی شده و ۴ کودک جان خود را از دست داده‌اند. یکی از این کودکان به طرز دلخراشی توسط سگ‌ها تکه‌تکه و کشته شد؛ به طوری که توسط خانواده‌اش قابل‌شناسایی نبود ولی بقیه کودکان بر اثر ابتلا به هاری و چند روز بعد از وقوع حادثه فوت کردند. کودک پنج‌ساله تبریزی هم که دیروز از ناحیه صورت و چشم و بینی مورد گزش سگ‌ها قرار گرفت، فعلاً در بیمارستان بستری است.

آمار حیوان‌گزیدگی طی سال‌های اخیر در کشور به طرز نگران‌کننده‌ای رو به افزایش است و با آن که کارشناسان و رسانه‌ها بار‌ها درباره لزوم جمع‌آوری سگ‌های ولگرد هشدار داده‌اند، اما طبق اعلام وزارت بهداشت، آمار حیوان‌گزیدگی در کشور از ۱۸ هزار و ۳۰۵ مورد در سال ۱۳۶۶ به بیش از ۳۶۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۲ رسیده آن را «یک بحران جدی» می‌دانند.

موضوع سگ‌های ولگرد تا جایی در کشور تشنج ایجاد کرده که صدای وزارت بهداشت هم درآمده و رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان در وزارت بهداشت گفته «عقیم‌سازی سگ‌های بلاصاحب فایده ندارد و اینها باید معدوم شوند.»

این در حالی است که در میان سگ‌گزیدگی‌های اخیر، حمله سگ‌ها به پسربچه ۵ ساله دزفولی و دختر ۸ ساله نکایی به قدری فجیع و دلخراش بود که این دو کودک با وجود بستری شدن در بیمارستان و دریافت واکسن هاری زنده نماندند. هر دو کودک از ناحیه صورت نیز مورد گازگرفتگی سگ قرار گرفته بودند که خطرناک‌ترین ناحیه برای گزش است. چراکه به مغز نزدیک است و احتمال مرگ فرد بالا است. فوت این دو کودک (کودک نکایی و کودک دزفولی) این شائبه را به وجود آورد که یا در بیمارستان واکسن هاری به طور کامل (۳ دوز) به آنها تزریق نشده یا واکسن‌ها منقضی شده و خراب بودند.

مورد عجیب واکسن‌های منقضی‌شده

«دکتر ایمان معماریان» دامپزشک و فارغ‌التحصیل دکترای عمومی دامپزشکی از دانشگاه تهران در این باره می‌گوید: منقضی شدن واکسن مورد بسیار عجیبی است. درباره مرگ این دو کودک، یا باید زنجیره سرمایش رعایت نشده باشد و واکسن خراب شده باشد، یا واکسن‌ها در ۳ دوز کامل تزریق نشده باشند. البته من تا الان نشنیده‌ام چنین اتفاقی افتاده باشد.

معماریان می‌گوید: محل گزش هم خیلی مهم است. هرچقدر ناحیه گزش به سر نزدیک باشد، زمان طلایی که برای نجات فرد در اختیار است، کمتر است و هرچقدر محل گزش از ناحیه سر دورتر باشد، وقت بیشتری داریم.

این دامپزشک ادامه می‌دهد: البته باید این را بدانیم که بیماری هاری از زمانی که علائمش شروع می‌شود، دیگر درمان ندارد و صد درصد به مرگ فرد منجر می‌شود. یعنی فقط می‌توان پیشگیری کرد. پس بهتر است فرد گزیده‌شده حتما در زمان طلایی به مراکز درمانی انتقال داده شود.

علائم سگ گزیدگی

معماریان می‌گوید: چون ویروس هاری از راه اعصاب منتقل می‌شود و انتقال آن از راه خون نیست، هرقدر دورتر از سر باشد، ویروس دیرتر به سر می‌رسد و علائم دیرتر شروع می‌شود. ممکن است یکی دو ماه طول بکشد که ویروس به سر برسد و علائم شروع شود. پس بهتر است که فرد گزیده‌شده پس از گزیدگی فورا برای تزریق واکسن هاری به مراکز بهداشتی مراجعه کند.

علائم شروع بیماری هاری بسیار دردناک است و فرد، مرگِ با درد شدیدی را تجربه خواهد کرد. او با بیان این مطلب در توضیح بیشتر عنوان می‌کند: تورم خیلی شدید گلو و غده‌های لنفاوی مختلف، ریزش بزاق، تار شدن دید و ضعف بینایی، وحشت از آب، ناتوانی در نوشیدن، در برخی موارد هم پرخاشگری و عدم تعادل از علائم این بیماری هستند و درنهایت هم فرد دچار خفگی و مرگ می‌شود.

این دامپزشک به این نکته مهم هم اشاره می‌کند که خود حیوانات هم هاری می‌گیرند و درنهایت می‌میرند. هر حیوان پستانداری که هار شود، از زمان بروز علائم بیماری حداکثر تا ۱۰ روز زنده می‌ماند.

بهترین زمان برای نجات

«دکتر فهیمه اسلامی» دامپزشک هم موضوع انقضای تاریخ واکسن یا تزریق واکسن کمتر از ۳ دوز را تایید نمی‌کند و می‌گوید: مراکز درمانی روی هاری بسیار حساس هستند و برای مقابله با آن یک پروتکل درمانی مشخصی دارند و اگر فردی با احتمال ابتلا به هاری به مراکز درمانی مراجعه کند، کل پروتکل که شامل بستری فوری، شستشوی محل گزش با آب و صابون، تزریق واکسن در ۳ دوز، تزریق آنتی‌بادی و... است، حتما انجام می‌شود.

این دامپزشک ادامه می‌دهد: ما نمی‌دانیم برای این دو کودک که در بیمارستان فوت کردند، دقیقا چه اتفاقی افتاده است. ممکن است گزش حیوان و میزان دوز ویروس‌های واردشده به بدن آنقدر زیاد بوده که واکسن و آنتی‌بادی‌ها نتوانستند از پس ویروس بر بیایند. چراکه تعداد ویروس‌هایی هم که از حیوان هار وارد بدن می‌شود، متفاوت است و این خیلی مهم است. چون بدن را بیشتر و بدتر درگیر می‌کند.

اسلامی می‌گوید: دختر ۸ ساله‌ای که در شهر نکا مورد حمله و گزش سگ قرار گرفت، آن قدر میزان گزش و پارگی در ناحیه صورت، دست و پایش بالا بود که خودش یک مساله محسوب می‌شود. من اطلاع ندارم که این بچه در ساعت طلایی به بیمارستان رسیده یا نه، ولی گاهی میزان گزش و آسیب آن قدر بالا است که خودش یک خطر حساب می‌شود. شما نمی‌توانید چنین گزشی را با یک گزش کوچک مثلا در ناحیه پا مقایسه کنید.

او می‌گوید: البته باز تاکید می‌کنم ببینید "زمان طلایی" برای انتقال فرد گزیده‌شده به بیمارستان خیلی خیلی مهم است. موضوع مهم دیگر این است که بلافاصله بعد از گزش، آن ناحیه تا نیم ساعت به طور مداوم با آب و صابون شستشو داده شود و بعد از آن سریعا واکسیناسیون انجام شود. ولی درکل باید بدانیم که این بیماری، بچه‌ها را آسان‌تر از بین می‌برد. چون بدن کودکان حساس‌تر است و سیستم ایمنی‌شان مثل بزرگسالان قوی نیست.

آمار وحشتناک سگ‌‌گزیدگی در ایران

آمار سگ‌گزیدگی در ایران به طور وحشتناکی بالا است و مادر حال حاضر با یک بحران روبرو هستیم. فقط در سال ۱۴۰۲ ما ۳۶۰ هزار مورد حیوان‌گزیدگی داشتیم که ۱۸ نفر به علت هاری فوت شدند.

اسلامی با بیان این مطلب ادامه می‌دهد: ما با این آمار به تنهایی داریم آمار‌های جهانی را عوض می‌کنیم. دلیلش هم این است که متولیانی که موظفند جمعیت سگ‌های ولگرد را کنترل کنند، دارند کوتاهی می‌کنند. دیگر وقتش است که دادستانی‌ها و مراجع قضایی ورود کنند و نهاد‌ها و سازمان‌هایی را که در این زمینه ترک فعل کرده‌اند، پاسخگو کنند و جریمه‌شان کنند. مردم هم باید آگاهی داشته باشند که حیوان ولگرد نباید در خیابان‌ها دیده شود و این موضوع را از مسئولان مطالبه کنند.

او می‌گوید: شوخی‌بردار نیست که فرزندِ یک خانواده به راحتی مورد سگ‌گزیدگی قرار گیرد و از بین برود. شما ببینید دختربچه نکایی دم در خانه خودش مورد حمله و گزش سگ قرار گرفته و این نشان می‌دهد که مسئولان مربوط در کنترل سگ‌های ولگرد کاملا منفعل هستند. باید کارگروهی تشکیل شود و سگ‌های ولگرد یا بلاصاحب سریعا جمع‌آوری شوند. البته برای همیشه، نه موقت.

فرشته‌سازی از سگ‌های ولگرد

با آن که کارشناسان مدام هشدار می‌دهند که به حیوانات ولگرد - حتی گربه‌ها - غذارسانی نشود، اما عده‌ای همچنان ساز مخالفت می‌زنند و غذارسانی را امری انسانی و اخلاقی می‌دانند. عده‌ای نیز در شبکه‌های اجتماعی مشغول سودجویی با موضوع حیوانات بلاصاحل هستند.

اسلامی در این باره هم بیان می‌کند: خیلی‌ها در پیج‌های اینستاگرامی خود شروع کرده‌اند به فرشته‌سازی از سگ‌های بلاصاحب. برای غذارسانی به اینها مافیا درست کرده‌اند. الان فراوان می‌بینیم که شماره حساب می‌دهند و از خارج از کشور هم پول برای اینها پول واریز می‌کنند. من ویدئویی دیدم که یک خانم از آلمان تماس گرفته بود و می‌گفت تا الان چند هزار دلار به فلان مرکز کمک کرده‌ام که برای سگ‌های ولگرد غذا بخرند. شما ببینید چه مافیا و چه پول درشتی پشت این داستان است. بدتر از آن، یک سری در ایستاگرام راه افتاده‌اند و گوشت و مرغ می‌خرند و می‌روند در بیابان‌ها و جلوی سگ‌های ولگرد سفره پهن می‌کنند! شما وقتی به سگ ولگرد همیشه غذارسانی می‌کنید، این حیوان وقتی فقط ۲ ساعت گرسنه بماند، می‌رود بچه مردم را پاره می‌کند.

به گفته این دامپزشک، تا وقتی دادستانی و مراجع قضایی به موضوع سگ‌های ولگرد ورود نکنند، این داستان جمع نمی‌شود. ما سال‌ها است داریم فریاد می‌زنیم، اما صدایمان به جایی نمی‌رسد. هر سال هم آمار سگ‌گزیدگی‌ها و مرگ براثر هاری دارد بیشتر می‌شود. شما آمار سگ‌گزیدگی با این میزان عجیب را در آمریکا و اروپا هم نمی‌بینید.

اسلامی می‌گوید: البته در ترکیه هم به دلیل فشل بودن مدیریت و غذارسانی به سگ‌ها و گربه‌ها از سوی مردم، آمار گزش‌ها خیلی بالاست. شما در کوچه پس‌کوچه‌های آنجا که راه می‌روید، مدام سگ و گربه می‌بینید. گفته می‌شود در ترکیه بالاترین میزان آسیب به حیات وحش از ناحیه سگ‌های ولگرد است تا شکارچیان و... هفته پیش یکی از شهر‌های ترکیه که میزان گزش در آن بالا بوده، ورود کردند تا کاری کنند. در کشور ما هم این موضوع به حد بحران رسیده و باید کاری کنند. دیگر نمی‌دانیم بحران باید چطور باشد تا مسئولان دست به کار شوند.

به گفته این کارشناس، در هر استانی که مدیریت پسماند‌ها ضعیف است، هم تعداد سگ‌های بلاصاحب در آن استان بیشتر است و هم آمار گزش‌ها. این موضوع به طور جدی باید مدیریت شود. نمی‌شود که هر هفته یکی از بچه‌های مردم تکه پاره شود و آب هم از آب تکان نخورَد.

اسلامی با بیان این که حدود ۹۰ درصد حیوان‌گزیدگی‌ها مربوط به سگ‌ها است، تاکید می‌کند: چه سگ‌های خانگی، چه سگ‌های رهاشده و بی‌صاحب و چه سگ‌های گله و همراه چوپان. حتما نباید حیوان، شما را گاز بگیرد تا هاریِ او به شما منتقل شود. هاری از طریق بزاق حیوان هم به فرد منتقل می‌شود و اگر شما در سطح پوست‌تان یک خراشیدگی کوچک هم داشته باشید و یک حیوان هار، شما را لیس بزند یا بزاقش به خراشیدگی پوست شما انتقال پیدا کند، بیماری هاری او می‌تواند به شما منتقل شود.

هاری دو شکل دارد؛ یک فرم آن آشکار است که حیوان پرخاشگر می‌شود و حمله می‌کند و یک فرم هم که به آن فرمِ کُمون یا خاموش هاری می‌گویند، حیوان ترسو می‌شود و از نور و صدا می‌ترسد و .... ولی اکثر انواع هاری از نوع آشکار هستند که حیوان حمله می‌کند و گاز می‌گیرد.

اسلامی می‌گوید: در هر دو فرم هاری، نکته مهم این است که برای انسانی که درگیر هاری شده باشد، هیچ درمانی وجود ندارد. فردی که درگیر بیماری هاری می‌شود، عاقبتش صد درصد مرگ است. زمانی که درگیر علائم شده باشید، دیگر کار تمام است. پس لازم است که بعد از گزیده شدن، خیلی سریع و بلافاصله خود را به مراکز بهداشت برسانید.

این دامپزشک تاکید می‌کند: همان لحظه که توسط حیوانی گزیده شدید، یا بزاقش به خراشیدگی پوست شما برخورد کرد و احتمال دادید که حیوان هار است، باید سریع به مراکز بهداشت مراجعه کنید. در مراکز بهداشت به شما در ۳ نوبت واکسن هاری تزریق می‌کنند و قطعا ایمن خواهید بود، اما اگر فرد بگذارد زمان بگذرد و بعد مراجعه کند، زمان طلایی از دست می‌رود و مرگ او حتمی است.

او اضافه می‌کند: نکته خیلی مهمِ دیگر این است که در همان لحظه پس از گزیده شدن، محل گزیدگی باید فورا و در حد ۳۰ دقیقه با آب و صابون شستشو داده شود و سپس فرد خیلی سریع به مرکز بهداشت انتقال یابد تا واکسن هاری به او تزریق شود. وگرنه مرگِ فردِ دچار علائم هاری قابل کنترل نیست.

 

انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۷
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۰
2
2
خیلی طولانی بود نتواستم بخونم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۰
2
18
اصلا عقیم سازی معنی ندارن
مگه سگ عقیم هار نمیشه
یا سگ عقیم گله تشکیل نمی‌ده و حمله نمیکنه؟
من خودم ی ادم بالغ سر صبح ساعت ۵ میترسم رفت و امد کنم
بارها شده که تو مسیر ی گله سگ از کنارم رد شدن و چون مردم بهشون غذا میدن بعضی هاشون حتی میدوند به سمت آدم و حتی آویزون میشن به آدم..
بارها شده من نزدیک ۵ دقیقه بی حرکت ی گوشه وایستادم که گله سگها رد بشن و توجهشون بهم جلب نشه
حالا فک کن ی بچه تو این موقعیت بترسه و شروع کنه به دویدن
سگها شوخی شوخی تیکه پارش میکنن
از همه بدتر زمانیکه ی ماده سگ و توله هاش تو گروه باشن اونوقت سگهای گله به هرکس ک نزدیک گله بشه حمله میکنند
ی چیزی هم درباره دوز واکسن تزریقی، ...چراسه تا؟ مگه نباید ۵ دوز تزریق بشه تو این زمانها؟؟؟
و اگه گزش نزدیک سر باشه دوزهای واکسن باید نزدیکتر باشه
ناشناس
|
Germany
|
۲۲:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۰
2
17
کسانی‌که از عقیم‌سازی حرف‌میزنن
یا سگ رو نمیشناسن یا هاری‌رو
کسانی که از‌کشتن سگهای ولگرد میترسند، درواقع از این‌انجمنهای من درآوردی حامی نماها میترسن!
سگهای ولگرد باید از بین برن وگرنه مثل همیشه رکورد دار میشیم ایندفعه در هاری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۱
12
5
عقیم سازی جلو افزایش تعداد اون ها رو میگیره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۱
این تجربه عقیم سازی که من در اوردی ایران هم هست نشون داد که اصلا جواب نمیده و باید مثل کشورهای پیشرفته از یوتانایز استفاده کرد اونم بدون هیچگونه چشم پوشی
مخزن باید از بین برد
;کیماسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۱
12
6
هاری بیماری ویروسی هست و مخزن آن در حیات وحش است موجوداتی مثل شغال روباه سمور و ... مخزن این بیماری هستند در ابتدای امر باید هاری در حیات وحش کنترل شود بعد در دام و سگ البته باید واکسن خوراکی داشته باشیم که متاسفانه نداریم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۱
مخزن هاری الان دقیقا شده گله های بی شمار سگ های ولگرد!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۱
کیماسی
سگ ولگرد باعث انتقال هاری از حیات وحش به انسان اند
با کشتن سگ ولگرد، این زنجیره باید قطع بشه
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
با درود
احتمالا منبع تان کتب و جزوات قدیمی است
چند دهه است که مخزن ابن ویروس در شهرها و حواشی ایران از سگ ناقل به حیات وحش شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۱
3
11
پشه, مگس, سوسک, موش و هر حشره و حیوان موذی دیگه و البته سگ ولگرد یه جور آرامش زندگی انسان رو تهدید میکنه. با تمام شان هم باید با هر روشی که امکانش هست برخورد کرد. میخواد کشتن اون موجود باشه یا چیز دیگه.
چیزی که اصلا درکش نمیکنم غذا دادن به این دسته حیوانات هست. فرض کنید یه عده پیدا بشن برن به سوسک و موش غذا بدن و حتی پناهگاه هم درست کنن تا ازشون نگهداری کنن. غذادهی سگ ولگرد هم همینقدر عجیب و غلطه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۱
با سوسک و موش نمی تونن از ترحم مردم سو استفاده کنن و درامدهای میلیاردی داشته باشند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
با سوسک و موش هم درآمد چند همتی هم می‌کنند ولی شما نمیتونی ببینی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۱
0
5
پاسخ پدر و مادر این اطفال بی گناه رو باید کسانی بدن که تحت تاثیر مثلا انجمن های حمایت از حیوانات معدوم سازی رو قبل از اینکه بستر کار مراکز نگهداری و عقیم سازی در کل کشور آماده بشه ، تعطیل کردن و باعث ازدیاد جمعیت سگهای بدون صاحب شدند . من خودم در اکثر شهرهای استان خراسان رضوی ازدیاد سگهای ولگرد رو دیده ام و دامپزشکی بدلیل تصمیمات غلط روسای وقت سازمان عقیم سازی رو متوقف کرده اند و تعدادی از همکاران بخش خصوصی نیز بدلیل کسب در آمد بیشتر بحث عقیم سازی رو پر رنگ کردن در حالی که شهرداری ها برای این موارد هزینه نمی کنند و به همین دلیل فقط در چند شهر استان خراسان رضوی (شاید در دو شهرستان مشهد و طرقبه شاندیز ) بصورت ناقص اجرا شده ، اگر کشتن حیوانات ضرر رسان جرم و گناه است پس کشتن حیوانات بی ضرری مثل گاو و گوسفند و ... هم باید گناه داشته باشد . متاسفانه در حدود 5 سال پیش در این مورد هشدار داده بودم و کسی توجه نکرد و حالا به این وضعیت رسیده ایم .
راهی جز معدوم سازی سگهای بدون صاحب نداریم و البته بایستی در مورد غذا دهی به سگهای بدون صاحب فرهنگ سازی کنیم و شدیدا جلوی این کار گرفته شود.
واکسیناسیون سگهای صاحبدار ، معدوم سازی سگهای بدون صاحب و مبارزه با مخازن ویروس هاری در حیات وحش ، بهترین راهکار جهت جلوگیری از هار گزیده گی است بخصوص که حدود 95درصد گزش ها در ایران توسط سگ صورت گرفته است.
همکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۱
0
2
بریم چینیها رو بیاریم خودشان زنده گیری کنند و کشتار و گوشتش رو ببرند چین پولش رو صاف کنند
محمد جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۱
0
9
کلیه سگهای ولگرد در سرتاسر ایران باید با مجوز قانونی توسط نیروهای نظامی با شلیک گلوله جنگی کشتار بشن
از طرفی باید غذارسانی به سگهای ولگرد جرم انگاری بشه با جریمه های سنگین مالی و حبس و محرومیت از خدمات دولتی
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۱
0
8
کجایند مدعیان ریشه کنی هاری در طی دوسال
دکتر عظیمی فرد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۱
3
4
اگر فردی توسط حیوان هار گزیده شود امکان زنده ماندن فرد حتی اگر به مراکز درمانی مراجعه کند و تمامی پروتکل های درمانی رعایت شود زیر 5% (پنج درصد ) است . وقتی می گویند پیشگیری علاج درمان است یعنی همین !
یعنی اینکه در مورد هاری :
1- کلیه های سگ های ولگرد باید جمع آوری و واکسینه شوند و حتی داروهای ضدانگل داده شود .و موارد مشکوک معدوم شوند .
2- افراد در معرض خطر حتما می بایستی واکسینه شوند . (کشاورزان - دامپزشکان و...)
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
اقای دکتر مستندات شما در مورد امکان زنده ماندن زیر ۵ درصد چیست ؟؟؟؟
دکتر عظیمی فرد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
کتاب جامع بهداشت عمومی
نوشته دکتر حاتمی - حسین
دکتر آریاپور
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
آقای دکتر عظیمی فرد در دوران دانشجویی جزئ دانشجویان باذوق و فعال دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد واحد تبریز بودند و اگر در حق ایشان اجحاف نمی شد رئیس سازمان دامپزشکی شاید می توانست کوچکترین سمت برای ایشان باشد .
امیدوارم در تمامی مراحل زندگی موفق و کامیاب باشند .
دوست و همکار حضرتعالی از
آمستردام - هلند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
جناب دکتر با مطالعات جدید و گزارشات مراجع مورتالیتی صد درصد گزارش شده، survival rate 0.01
ح
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۱
1
1
فکر خوبی است سگ صا در کنیم چین گوشت منجمد وارد کنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
8
1
بهتر است همکاران دامپزشک در حوزه تخصصی خودشان اظهار نظر کنند.
علت دقیق فوت این دو کودک عزیز را قطعا پزشکان محترم تشخیص خواهند داد.
پاسخ ها
محمد جواد درشت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
شما که نه پزشکی نه دامپزشک بهتره ساکت باشی
.................
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
حتما پزشکان قراره درباره هاری و ابتلا به هاری نظر بدند:(
نظر شما
ادامه