کد خبر: ۷۹۸۶۸
تعداد نظرات: ۲ نظر

حکیم مهر: با توجه به اینکه نیاز است انجمن‌های علمی و تمامی تشکل‌های دانشجویی با صنعت ارتباط برقرار کنند تا دانشجویان بتوانند تجربیات عملی و مهارت‌های لازم برای ورود به بازار کار را کسب کنند، نیازهای واقعی صنعت را درک کرده و از فرصت‌های کارآموزی و شبکه‌سازی بهره‌مند شوند.

به گزارش حکیم مهر، اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی دامپزشکی کشور تلاش داشته تا طرح‌های مختلفی را در راستای ایجاد ارتباط صنعت با دانشگاه پیش ببرد. یکی از این طرح‌ها سلسله گفتگوهای گپ صنعت بوده است. در این طرح تلاش شده تا با افراد بزرگ صنعت کشور به صورت زنده گفتگو صورت گیرد تا هم در خصوص شرایط صنعتی کشور گپ و گفتی صورت گیرد و هم تلاش شود تا خلاهای امروز صنعت و نقش دانشگاه در برطرف‌سازی آنها شناسایی شود. در این طرح فرصت جذب فارغ‌التحصيلان و فرصت کارآموزی برای دانشجویان نیز پیش‌بینی شده است.

حال به گزارش اولین جلسه از این سلسله گفتگوها می‌پردازیم.

جلسه اول سلسله گفتگوهاي گپ صنعت

با حضور مهندس عبدالرضا خزاعي و مهندس سپهر خزاعي

مالکین کشت و صنعت خزاعي

قطب تولید بذر سیب زمینی ایران

رکورددار تولید شیر ایران

در ابتدای این برنامه که با همکاری انجمن علمی دانشجویای دامپزشکی دانشگاه تبریز و مجموعه کشت و صنعت خزاعی برگزار شد، امیر حسین کاکایی دبیر اتحادیه دانشجویی دامپزشکی کشور به توضیح طرح گپ صنعت پرداخت و اهداف این برنامه و همچنین دلایل نیاز به ایجاد ارتباط بین دانشگاه و صنعت را شرح داد.

در ادامه مجری برنامه خانم دکتر مارال گلمیرزایی به گفتگو با مهندس عبدالرضا خزاعی و مهندس سپهر خزاعی پرداخت که شرح این گفتگو را در ادامه با هم مطالعه خواهیم کرد.

معرفی مجموعه

مجموعه خزاعی شامل ۳ زنجیره می‌باشد؛ زنجیره غده سیب زمینی شامل آزمایشگاه کشت بافت، گلخانه برای رشد گیاهچه‌ها، زنجیره تولید شیر شامل گاوداری صنعتی، کارگاه برای تولید خوراک دام و آزمایشگاه که شامل آزمایشگاه ژنتیک، آزمایشگاه مولکولی، آزمایشگاه میکروبی و آزمایشگاه درجه بندی مواد غذایی.

در ابتدا رکورد ۴۷ کیلو را داشتند و امروز رکورد ۵۱.۶۰۰ را برای ۱۰۰۰ راس گاو دوشا تجربه می‌کنند.

زنجیره سوم، زنجیره تولید گوشت قرمز است که روی نژاد افشار کار انجام شده و پس از چند سال ژن چندقلوزایی در این نژاد تثبیت شد و رکورد، زایش ۱۷۸ بره از ۱۰۰ میش در مدت ۸ ماه می‌باشد.

در بره‌های پرواری مجموعه رکورد ۴۰۰ گرم در روز را تجربه می‌کنند. کل مجموعه خزاعی شامل ۴۰۰ نفر می باشد.

سوال: وضعیت این صنعت را در کشور چطور می‌بینید؟

حال برهه زمانی خاصی است اگر از تکنولوژی‌ها و علم جدید، نیروهای کارآمد که تجربه ۲ کشور مختلف را دارند، استفاده کنیم چرا که ۱۰ سال آینده دوره زمانی مهم و کلیدی برای کشورمان است. حتی در برخی موارد از دانشمندان خارج کشور استفاده کنیم چرا که علم حد و مرز نمی شناسد.

سوال: چشم‌انداز شما برای ادامه فعالیت‌هایتان چه می‌باشد؟

باران‌های اخیر نشان‌دهنده این هستند که می‌توانیم آبخیزداری کرده و استفاده مفید کنیم. اصلاح نژاد گوشتی و ژن چندقلوزایی در آنها سبب شکستن رکوردهای متعددی شده که زیر نظر اساتید دانشگاهی و کارشناس‌ها انجام گرفته است. اگر مهندسین وارد این صنعت شوند، پیشرفت‌های چشمگیری رخ می‌دهد. مجموعه فعلا ۵ اختراع ثبت کرده‌اند که نشان‌دهنده اهمیت مهندسین در این مجموعه است. ایده‌های زیادی در تولید کود می‌تواند عملی شود. برای مثال تولید هیومیک اسید از مدفوع می تواند تاثیر بسزایی در کشاورزی داشته باشد. همانند آنچه که در کشورهایی مثل ترکیه و چین رخ میدهد. همه اینها امیدوار کننده است. تولید سیب‌زمینی‌های جدیدی که در سه نوع کوتاه مدت، متوسط المدت و بلند مدت از برنامه‌های آینده مجموعه می‌باشد. افزودنی است تولید شیر و شیر خشک‌هایی با بار میکروبی زیر ۵ هزار تا حتی ۵ هزار از اهداف عملی شده مجموعه خواهد بود.

تولید برق با بیوگاز، تحریک رشد سیب زمینی با طیف‌های نوری مختلف استفاده از مراتع برای کشت گیاهان دارویی از ایده‌های آینده مجموعه می‌باشند.

سوال: چه مشکلاتی در طی این سال‌ها در این راه برایتان ایجاد شد؟

مشکل عمده افراد ناآگاه بودند کسانی که سلیقه‌ای عمل می‌کردند.

سوال: تعاملتان با دانشگاه به چه صورت می‌باشد؟

در مورد آب و صنعت آب با دانشگاه صنعتی اصفهان و گروهشان قرارداد ۵ ساله بسته شده و از نرم‌افزارهایشان استفاده می‌کنند. با دانشگاه مشهد در مورد آب و اندازه‌گیری آب قراردادهایی نیز بسته شده است. استخدام دکتری از خارج کشور جهت مطالعه اجزای ماهواره‌ای و مطالعه روی طیف‌های نوری انجام گرفته است. مطالعه روی ۱۰ واریته مختلف گندم دیمی نیز صورت گرفته است. همچنین تست‌هایی روی کشت‌های علوفه‌ای انجام می‌شود تا در نهایت استفاده حداکثر از آب انجام گیرد. در مورد صنعت دام سبک با همکاری دانشگاه فردوسی سنجش پروژسترون در گوسفند بومی انجام شود. در بحث دام سنگین هر ماه متابولیک پروفایل انجام می‌شود که دیتاها توسط اساتید و دانشجویان بررسی می‌گردد. در بحث وزن‌کشی دیتاهای قابل استفاده‌ای را دارا می‌باشند که می‌توانند در تحقیقاتی مثل وزن زایش وزن بلوغ و وزن تلقيح استفاده گردند. دیتاهای مربوط به دوره انتقال و حتی PH ادرار در طول ۶ الی ۷ سال موجود می‌باشند. مذاکرات با دانشگاه تربت حیدریه در حال انجام است تا دانشجویانی بورسیه شوند و در طول هفته در مزارع مشغول باشند و به تحقیقات خود ادمه دهند. طی مذاکراتی با دانشگاه آزاد فریمان درخواست شده تا کلاس حسابداری زبان تخصصی و کلاس کامپیوتر فوق‌العاده برای عوامل مجموعه برگزار شود. دانشگاه و صنعت از هم فاصله گرفته‌اند لذا لازم است تا دانشگاه و دانشجویان با علم خود به پیشرفت صنعت کمک کنند.

سوال: آیا کارآموز هم می‌پذیرید؟

هر ماهه حداقل ۲ الی ۴ نفر از رشته‌های دامپزشکی و علوم دامی در مجموعه فعالیت می‌کنند. با فعالیت دانشجویان، تشخیص بیماری‌هایی مثل یون و BVD می‌تواند با کیت‌هایی با هزینه کمتر انجام گیرد.

سوال: چه کاستی‌هایی در مورد ارتباط صنعت و دانشگاه مشاهده می‌کنید؟

از جمله کاستی‌ها عدم جوانی اساتید و استفاده از روش‌های قدیمی برای تدریس، اختلاف زیاد دانشگاه‌ها با یکدیگر، عدم تلاش برای افزایش درجه علمی دانشگاه می‌توان اشاره کرد. اساتید می‌توانند با آشنایی بیشتر دانشجویان با صنعت دام بزرگ می‌توانند موجب علاقه و روانه شدن دانشجویان به سمت این شاخه شوند.

سوال: نظرتان را در مورد تعامل مستمر با تشکل‌ها و اتحادیه‌های دانشجویان بفرمایید.

کار کوتاه صرفا آشنایی است و مجموعه به دنبال ارتباط مستمر با تشکل‌هاست. کارآموز کارورز، محقق و دانشجو هر کدام جای خود را دارند و ممکن نیست با یک دید به همه آنها نگاه کرد. همچنین دانشجویان از راه‌های ارتباطی همچون پیج اینستاگرامی می‌توانند در ارتباط با مجموعه باشند.

سخن پایانی

ما با شما می‌خواهیم ایران را بسازیم. باید علم را وارد صنعت کنیم تا حداکثر پیشرفت‌ها انجام گیرد. بیاید با هم ایران را آباد کنیم. نباید از کسی انتظار داشته باشید. خودتان می‌توانید وضع را بهبود بخشید چون شما مسئولیت را می‌پذیرید.

در پایان این برنامه علیرضا سلمانی مسئول کمیته ارتباط با صنعت اتحادیه راه‌های ارتباطی با مجموعه کشت و صنعت خزاعی را شرح داد تا متقاضیان امکان ایجاد ارتباط با این مجموعه را داشته باشند.

 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۸
0
0
خیلی عالیست، امیدوارم همکاران و دانشجویان استفاده کنند.
سوال، این گواهی ها به چه دردی میخورد ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۰
مدرک دامپزشکی ارزشی ندارد چه برسد به گواهی شرکت در سخنرانی یک دامدار دوست عزیز
نظر شما
ادامه