حکیم مهر: سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در پی فراخوان گسترده جمعآوری دهها تن گوشت و مرغ آلوده به لیستریا مونوسایتوژنز در سراسر ایالات متحده، هشدار ملی صادر کرد.
به گزارش حکیم مهر، متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
اگر گوشت یا مرغ آماده ای در یخچال خود دارید، بلافاصله آنها را بررسی کنید. به دنبال کد "51205 یا P-51205" در زیر یا درون علامت بازرسی USDA (وزارت کشاورزی آمریکا) روی بستهبندی باشید.
اگر مشکوک هستید که برخی از مواد غذایی موجود در انبار شما میتواند بخشی از این فراخوان باشد، به وبسایت FDA مراجعه کنید. در آنجا میتوانید فهرست کامل محصولات فراخوان شده را با شماره بچ و بهترین تاریخ مصرف پیدا کنید. اگر محصولاتی پیدا کردید که فراخوان شدهاند، به هیچ عنوان آنها را مصرف نکنید.
بخش خدمات ایمنی و بازرسی غذایی وزارت کشاورزی آمریکا به رستورانها، توزیعکنندگان و مصرفکنندگان توصیه میکند که انبارها و خانههای خود را برای این موارد بالقوه آلوده بررسی کنند. در صورت یافتن، حتما فوراً آنها را دور بیندازید یا به فروشگاه برگردانید.
محصولات مورد بحث توسط شرکت BrucePac مستقر در اورگان تولید شده است. این محصولات بیشتر گوشت و مرغ آماده مصرف هستند (هیچ کدام به عنوان گوشت خام فروخته نمی شد). این فراخوان توسط یک بازرسی معمول انجام شد که در آن خدمات ایمنی و بازرسی غذایی آثار لیستریا مونوسیتوژنز را شناسایی کرد.
خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از بیماری گزارش نشده است، لیستریا به ویژه برای گروههای آسیبپذیر خطر جدی دارد.
محصولات فراخوانی شده بین 19 ژوئن 2024 تا 8 اکتبر 2024 فروخته شده است. اقلام غذایی فراخوان شده در شکل متفاوت هستند:
- گوشت مرغ: همه انواع طعم مرغ و غذاهای آماده که شامل این پروتئین حیوانی است تحت تاثیر قرار گرفته است. تمام مرغهای فروخته شده توسط BrucePac به صورت نوار، برش، مکعب و حتی خرد شده فراخوان شده است.
- گوشت گاو: همبرگرها و کوفتههای شرکت گوشت مستقر در اورگان نیز تحت تأثیر قرار گرفته اند.
– گوشت خوک: محصولات BrucePac و سایر شرکتهایی که مواد گوشتی خود را از آنها تهیه کردهاند، احتمال میدهند که محصولات گوشت خوک آنها در طول فرآیند تولید به لیستریا آلوده شده باشد. تمام گوشت خوک فروخته شده به صورت کشیده یا خرد شده فراخوان شده است. غذاهای منجمد مانند کارنیتا، بوریتو و تاکیتو نیز توسط Costco و Walmart فراخوان شدهاند.
- بوقلمون: در حالی که توسط FDA از قفسه ها برداشته نشده است، چندین شرکت مواد غذایی محصولات پروتئین بوقلمون خود را به طور داوطلبانه فراخوانی کرده اند تا احتیاط کنند.
-محصولات گیاهی: حتی غذاهای گیاهی و وگان که محتوای صریحی از حیوانات ندارند تحت تأثیر فراخوان گسترده قرار گرفته اند. مجدداً، شرکتها داوطلبانه تصمیم گرفتند محصولات خود را از بازار خارج کنند و بررسی کنند که آیا آلودگی متقاطع لیستریا در کارخانه آنها در طول فرآیند تولید وجود داشته است یا خیر.
خوشبختانه، هیچ گونه عفونت لیستریا گزارش نشده است - حداقل، هیچ کدام با وافل مرتبط نیست. با این حال، این نوع باکتری خطرات جدی برای سلامتی دارد. لیستریوز به ویژه برای گروه های آسیب پذیر خاص خطرناک است.
زنان باردار باید نسبت به لیستریا احتیاط بیشتری داشته باشند، زیرا می تواند علائمی مانند آنفولانزا ایجاد کند اما منجر به عوارض جدی از جمله سقط جنین، مرده زایی یا زایمان زودرس شود.
اگر به دنبال خوردن هر مرغی، چه در خانه و چه در رستوران، با علائمی مانند حالت تهوع، تب یا دردهای عضلانی احساس ناخوشایندی کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
اگر آشپزخانه شما در معرض لیستریا قرار گرفته است، تمیز کردن و ضدعفونی کردن یخچال و سطوحی که ممکن است با اقلام آلوده تماس داشته باشد ضروری است.
لیستریا مونوسیتوژنز میتواند در مکانهای سرد مانند یخچال شما زندگی کند، بنابراین ضدعفونی کردن آن بسیار مهم است. این مراحل را دنبال کنید تا مطمئن شوید که آشپزخانه شما به خطری برای سلامت خانواده شما تبدیل نمی شود:
اول از همه، یخچال خود را خالی کنید. تمام اقلام مشکوک را خارج کرده و در کیسه زباله قرار دهید. قبل از دور انداختن آن را محکم ببندید. اگر میخواهید بیشتر محتاط باشید، سایر مواد غذایی را که در نزدیکی اقلام فراخوان شده ذخیره شدهاند و ممکن است بهطور تصادفی آلوده شدهاند را دور بریزید.
هنگامی که یخچال شما خالی شد، آن را با یک محصول غیر ساینده ملایم تمیز کنید (یک قطره Dawn روی یک اسفنج ظرف جدید خوب است). به همه شکافهایی که میکروبها به راحتی در آنها پنهان میشوند، توجه ویژه داشته باشید.
برای از بین بردن باکتری ها، از یک محصول ضد عفونی کننده استفاده کنید و بگذارید تا مدت زمان توصیه شده بماند. پس از آن، تمام سطوح را به خوبی بشویید تا دوباره برای غذا ایمن شوند.
به غیر از یخچال خود، باید مطمئن شوید که تمام قسمتهای آشپزخانه را که ممکن است محصول فراخوان شده را لمس کرده باشند، ضدعفونی کنید. در صورت امکان، تمام ظروف آشپزخانه (چاقو، تخته برش و غیره) را با بالاترین درجه ممکن در ماشین ظرفشویی خود بشویید. اگر یکی در دسترس ندارید، ممکن است مجبور شوید آنها را به مدت 30 دقیقه در سینک آشپزخانه در محلولی با سفید کننده خیس کنید تا از ضدعفونی شدن آن اطمینان حاصل کنید.