کد خبر: ۸۰۷۰۴
تعداد نظرات: ۲۴ نظر

مکزیک چگونه ۲۶ میلیون سگ پرسه‌زن را مدیریت کرد؟

فرزاد علیزاده

دانش آموخته علوم و مهندسی محیط زیست

کلاف سردرگم مدیریت حیوانات شهری، سال‌های سال است که در کشور ما بین مدیران و مسئولان متولی امر دست‌به‌دست می‌شود. ازآنجائی‌که تجربیات و دستورالعمل‌های بین‌المللی برای ما اهمیتی نداشته و ندارد، شهرداری‌های سراسر کشور، در یک دور باطل و چرخه‌ای معیوب مشغول حذف فیزیکی سگ‌ها از محیط‌های شهری و روستایی بوده‌اند.

سازمان دامپزشکی نیز که متولی امر کنترل و پیشگیری از هاری از طریق واکسیناسیون گسترده سگ‌ها بوده است (مجموعه قوانین حیوانات خشک زی سازمان بهداشت جهانی حیوانات  ۲۰۲۲-WOAH) به بهانه‌های  متعدد از بدیهی‌ترین وظیفه خود دراین‌خصوص سرباز زده است.

بر اساس دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی حیوانات که دامپزشکی کشور بر آن تأکید دارد، تنها راه جلوگیری از بیماری هاری در سگ‌ها واکسیناسیون ۷۰ درصدی است  نتایج پژوهش‌ها و مستندات علمی  نیز نشان داده است که واکسیناسیون گسترده سگ‌ها (۷۰ درصد تمامی سگ‌ها) به‌صورت مستمر، بهترین راهکار برای کنترل هاری ایجاد شده به‌واسطة سگ‌هاست و در این‌خصوص حذف سگ‌ها به‌هیچ‌وجه منجر به کاهش هاری نخواهد شد و حتی منجر به ایجاد جمعیت جوان‌تر مستعد ابتلا به هاری خواهد شد. (بیانیه اتحاد جهانی کنترل هاری GARC)

بیانیه اتحاد جهانی کنترل هاری (GARC) تأکید می‌کند: کشتار دسته‌جمعی سگ‌ها هیچ اثر بلند مدتی بر کنترل هاری ندارد کشتار موجب اتلاف وقت و منابعی است که می‌توان به‌جای آن برای یک برنامه پایدار و مؤثر در زمینه کنترل هاری استفاده کرد.

کشتار هیچ اثر دائمی بر اندازه جمعیت ندارد حذف فیزیکی سگ‌ها این دلیل که بر جمعیت فعلی سگ‌ها تمرکز دارد و نه عامل اصلی، روشی شکست‌خورده است چرا که در مدت‌زمان کوتاهی جمعیت فعلی با سگ‌های جوان‌تر جایگزین می‌شود.  تجربیات فراوان جهانی  ثابت کرده است در هنگام جمع‌آوری و یا حتی کشتار سگ‌ها با گلوله در خوش‌بینانه‌ترین حالت تنها ۶۰ درصد از جمعیت حذف می‌شوند این سگ‌های  حذف شده سگ‌هایی هستند که به‌اصطلاح دستی‌تر و آرام‌تر بوده و نسبت به انسان‌ها احساس امنیت می‌کنند، ۴۰ درصد باقیمانده که اتفاقاً سگ‌های، جسورتر و پرخاشگر هستند به مناطق غیرقابل‌دسترس فرار می‌کنند و پس از مدتی به منطقه قبلی بازگشته و در مدت کوتاهی زادوولد کرده و جایگزین جمعیت قبلی می‌شوند از سوی دیگر زادوولد سگ‌های صاحب دار (گله و نگهبان) که در طبیعت رها شده‌اند نیز به جمعیت فوق افزوده می‌شوند.

یکی از مهم‌ترین عوامل ازدیاد جمعیت سگ‌های پرسه‌زن در کشور سگ‌های گله هستند  مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور می‌گوید  ۸۰ میلیون واحد دامی در مراتع کشور وجود دارد که دو و نیم برابر حد مجاز مراتع کشور است.

این جمعیت گذشته از بیماری‌های مشترکی که به حیات‌وحش منتقل می‌کند خود یکی از مهم‌ترین عوامل اصلی در افزایش جمعیت سگ‌های پرسه‌زن است،  سگ‌های گله و نگهبان این جمعیت خود به‌تنهایی عامل زادوولد بیش از دو میلیون تولة جدید هستند که اکثر قریب به‌اتفاق آنها در طبیعت رها می‌شوند.

ادعای دیگری که دراین‌خصوص مطرح می‌شود این است که: غذادادن به حیوانات شهری باعث افزایش جمعیت آنها می‌شود هرچند غذارسانی که شامل  پسماند آلوده کشتارگاهی و آلوده‌کننده محیط‌زیست باشد و در مکان‌های پرخطر صورت گیرد  به‌هیچ‌عنوان مورد تأیید نیست؛  اما بارهاوبارها توسط متخصصین مدیریت حیوانات شهری صراحتاً گفته شده است که غذادادن یا غذاندادن نقشی در کاهش یا افزایش جمعیت سگ‌های پرسه‌زن شهری ندارد، فقط باعث می‌شود شما شاهد تراکم جمعیت سگ‌ها در مکان‌هایی باشید که منابع غذایی وجود دارد. افزایش جمعیت سگ‌های شهری شامل چندین و چند مؤلفه است (ظرفیت حمل Carrying capacity) که در  ایجاد قلمرو سگ‌های پرسه‌زن نقش دارد.

گرسنه نگه‌داشتن سگ‌ها در استراتژی کنترل جمعیت سگ‌ها غیرانسانی است و مشکل را حل نمی‌کند کاهش منابع غذایی منجر به مهاجرت سگ‌ها به سایر مناطق برای پیداکردن غذا و همچنین تغییر رفتار سگ‌ها مانند پرخاشگری به دلیل محدودیت منابع غذایی می‌شود، غذارسانی مسئولانه توسط افراد مشخص سبب می‌شود که به هدف سلامت سگ‌ها و نیز عقیم‌سازی و واکسیناسیون مؤثر آن دست پیدا کنیم و از این طریق بتوانیم سلامت جامعه را تأمین کنیم (کنفرانس هاری تهران ۱۴۰۱)

بر اساس رفتارشناسی سگ‌های پرسه‌زن، بیشترین  پرخاشگری و دعوای سگ‌ها بر سر قلمرو، جفت‌یابی و منابع غذایی اتفاق می‌افتد این در حالی است که ما می‌توانستیم با عقیم‌سازی، واکسیناسیون رهاسازی در محل قبلی و غذارسانی مسئولانه، رفتار و جمعیت سگ‌های پرسه‌زن در یک منطقه را مدیریت و از پرخاشگری آنها جلوگیری کنیم.

مهم‌ترین عامل ارزیابی و برنامه‌ریزی اولیه برنامه مدیریت جمعیت سگ‌ها (DPM) مشخص نمودن پویایی جمعیت سگ در کل جمعیت (نه محدود به جمعیت سگ‌های پرسه‌زن) به‌منظور شناسایی منابع ورودی سگ‌های پرسه‌زن است (مجموعه قوانین حیوانات خشک زی سازمان بهداشت جهانی حیوانات   ۲۰۲۲-WOAH)

برخی از مدیران جمعیت سگ‌های  بلاصاحب در کشور را سه میلیون اعلام کرده‌اند؛ اما این ادعا تا چه اندازه صحیح است؟

درحالی‌که تنها تحقیقات علمی و کارشناسی در خصوص جمعیت سگ‌های شهری توسط مرکز کیست هیداتید در شهر کرمان انجام شده است.

مدیران شهری کرمان تا پیش از انجام این تحقیقات برای تخمین جمعیت سگ‌های بلاصاحب در شهر کرمان  رقم ۱۷ هزار را اعلام می‌کردند درحالی‌که نتایج تحقیقات نشان داد تعداد جمعیت سگ‌های شهر کرمان ۶۷۰۰ فرد است.

 از آنجایی‌ که اکولوژی جمعیت سگ‌ها ارتباط مستقیم با جمعیت انسانی دارد اگر این تعداد را به نسبت جمعیت شهر کرمان در نظر بگیریم به عدد ۱.۲ درصد می‌رسیم، یعنی به‌ازای هر ۱۰۰  نفر جمعیت انسانی در این شهر ۱.۲ سگ بلاصاحب در شهر کرمان پرسه می‌زند. حال با همین نسبت جمعیت، می‌توانیم به عدد تقریبی جمعیت سگ‌ها در کشور دست پیدا کنیم که البته عددی غیرواقعی است؛ اما  بیانگر این است که اعداد و ارقامی که گاه‌وبیگاه توسط مدیران یا کارشناسان اعلام می‌شود چقدر تا واقعیت فاصله دارد.

در جهان اما بسیاری از کشورها موفق شده‌اند پس از سال‌ها تجربه و آزمون‌وخطا به روش‌هایی اخلاقی و علمی دست پیدا کنند، درحالی‌که در کشور ما طی سالیان روش غیرانسانی، غیرشرعی و کاملاً بی‌ثمرِ کشتار و معدوم‌سازی به طور وحشیانه، به فجیع‌ترین اشکال ممکن مانند تزریق اسید، زنده‌به‌گور کردن،  شلیک مستقیم گلوله و یا خوراندن سم و  ... انجام پذیرفته است.

موارد فوق روش‌های متداولی است که از سال‌های گذشته توسط پیمانکاران شهرداری  تحت عنوان مدیریت جمعیت سگ‌های بلاصاحب در شهرها و روستاها در حال انجام است. این روش‌ها، گذشته از غیرعلمی و غیرانسانی بودنشان، برخلافِ دستورات دینی سفارش‌شده در آیات شریفۀ قرآن و احادیث بوده و گه گاه با انتشار اخبار و تصاویر، قلب و روح شهروندان را جریحه‌دار می‌نماید.

بر خلاف شیوه‌های ذکرشده که امروزه از نظر علمی به‌عنوان روشی بی‌حاصل کنار گذاشته شده ‌است، روش‌های اصولی از طریق دستورالعمل‌هایی از سازمان خواربار جهانی (FAO)، سازمان جهانی بهداشت (WHO) و سازمان جهانی بهداشت حیوانات (WOAH) در دسترس کشورها قرار گرفته است. علمی‌ترین و اخلاقی‌ترین شیوه که مورد تأیید سازمان‌های مذکور قرار دارد و به کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی که ایران هم عضوی از آن است توصیه شده، روش (CNVR) یعنی زنده‌گیری، واکسیناسیون، عقیم‌سازی و رهاسازی در مکان قبلی است.

با این روش و تداوم آن، جمعیت سگ‌های پرسه‌زن در عرض ۳ الی ۵ سال کاملاً مدیریت می‌شود و کمتر از ۲ سال، تلفات حاصل از هاری و بیماری‌های مشترک به صفر می‌رسد. کشور ایران به‌عنوان عضو سازمان بهداشت جهانی حیوانات (WOHA) متعهد است بیماری هاری را تا سال ۲۰۳۰ در کشور ریشه‌کن کند و این امر جز با واکسیناسیون گستردۀ سگ‌های پرسه‌زن و رهاسازی در قلمرو زنده‌گیری شده امکان‌پذیر نیست.(کنفرانس هاری تهران ۲۰۲۱)

برای مثال شهر کابل در کشور افغانستان با تداوم همین روش موفق شده است بیش از ۲۰ هزار سگ را عقیم و بیماری هاری را به صفر برساند.

 مکزیکی‌ها نیز  با ۲۶ میلیون سگ پرسه‌زن در خیابان‌ها، موفق شدند با اولویت قراردادن واکسیناسیون انبوه، به‌جای ادعاهای بی‌محتوا و تکراری بر سر غذادادن یا ندادن و یا متهم‌کردن شهروندان به ازدیاد جمعیت و ادامه کشتار و اسارت سگ‌ها در مراکز نگهداری بیماری هاری در سگ‌ها را ریشه‌کن کنند.
 
مقایسه مکزیک، شهر کابل و ایران نشان می‌دهد که مشکل اصلی کم یا زیاد بودن جمعیت سگ‌ها نیست، چرا که انتشار هاری از تراکم جمعیت سگ‌ها مستقل است در ثانی  اگر برنامه‌ای علمی برای مدیریت جمعیت سگ‌ها وجود داشته باشد در جمعیت‌های  بالا هم می‌توان هاری را ریشه‌کن کرد و جمعیت را مدیریت نمود.

به نظر می‌رسد حفاظت از جان انسان‌ها، بهداشت عمومی جامعه، حفاظت از حقوق حیوانات که سازمان‌های تخصصی کشورمان من‌جمله سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی متعهد به انجام آنها هستند در پایین‌ترین درجه اهمیت قرار گرفته است و سلیقة مدیران متولی امر بر سلامت شهروندان ارجحیت دارد.

در نتیجه این گفته که افزایش گزش‌ها و هاری ارتباط مستقیم با رفتار و عملکرد سازمان دامپزشکی و شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور دارد موضوع عجیبی نیست.

و اگر این امر به‌درستی مدیریت نشود، در آینده‌ای نه‌چندان دور در سایه همین بی‌تدبیری‌ها تعارضات بین جوامع انسانی و سگ‌های بلاصاحب  تبدیل به فاجعه خواهد شد.

منبع: ایسنا

 

انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
6
9
مقاله ی جالبی بود. تشکر از نویسنده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
5
مرکزی در کابل و شهر اطرافش نیست بیماری ثبت کنند والا خیلی امار بالاتر هست
مینو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
6
3
سپاسگزار آقای دکتر علیزاده عزیز.
مطالب مفید و ارزنده ای بود. متاسفانه بین دستگاه های مرتبط با موضوع، همگرایی و هم افزایی برای حل موضوع وجود ندارد و هر از چند گاهی اقدامات نیم بندی انجام و دوباره سر رشته کار رها می شود. وقتی کشورهایی مثل هلند و آلمان و مکزیک و ... توانستند به خوبی این مشکل رو حل کنند و الگوی کار هم بسیار مشخصه، واقعا چرا در ایران پیگیری نمیشه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
فرزاد علیزاده کی دکتر شد مینو؟
نقیبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
2
10
اول اینکه بهتره هرکس در حیطه تخصصی خودش فعالیت کند
دوما واحد شمارش سگ قلاده است نه فرد.

سوما شما مشخص کنید این سگهای ازاد که نتیجه بی مسئولیتی یک عده هستند الان تحت پوشش محیط زیست هستند؟
محیط زیست چه اقداماتی در جهت کنترل و مدیریت جمعیت سگها نموده؟
دقیقا ما با این پروتکل مخالفتی نداریم منتها پروتکل بند و تبصره دارد
اولا عقیم سازی 70 درصدی از کجا امده و چطور باعث کاهش جمعیت میشود؟
عقیم سازی صد در صدی هم چندین سال طول میکشد تا آثار کاهشی ان نمایان گردد.
در حال حاضر چند درصد سگهای ازاد عقیم شده و بودجه لازم برای چند درصد دیگر فراهم است؟
چون یکی از دلایل جداسازی فیزیکی سگ نر و ماده در مراکز نگهداری عدم بودجه و امکانات لازم است
دوما واکسیناسیون 70 درصدی برای جوامع محدود و تحت حفاظت مثل سگهای خانگی و سگهای گله یا سایر حیوانات تعریف شده و مورذ قبول است و برای سگهای آزاد که در معرض صد درصدی ابتلا و مواجهه با حیات وحش هستند غیر قابل توجیه است بلکه واکسیناسیون باید صد در صدی باشد که در شرایط کنونی امکان پذیر نیست
اما در مورد واژگان جدید « غذارسانی مسئولانه» ؟؟؟
دقیقا منظور از کلمه مسئولانه چیست؟
چه مسئولیتی متوجه غذا دهنده است؟
بنظرم شما این کلمه رو از مالکیت مسئولانه عاریه گرفتید بدون اینکه مفهومش را درک کنید
البته اشکالی ندارد انتظار زیادی از شما نداریم
منتها یک پیشنهاد دارم
اینکه شهرداری که اینهمه هزینه میکند و از پس حامیان هم که بر نمی آید، پس بهتره از پتانسیل بالای حامیان جهت بهبود وضعیت استفاده کنیم
بنظرم هزینه کاشت میکروچیپ رو هم بر عهده بگیرد ، هزینه چندانی ندارد زیر 200 هزارتومن برای هر سگ.
یعنی هر سگ آزاد یک کد داشته باشد (بهتر بود از پلاک کیوآر کد استفاده شود ولی به دلیل محدودیت بودجه میکروچیپ ارجح است)
بر اساس این کد میکروچیپ، شهرداری طی یک قرارداد رسمی مسئولیت یک تا ده قلاده سگ آزاد را به صورت دلخواه به هر حامی واگذار نماید. با ثبت مشخصات و آدرس و شماره تماس حامی و کد سگهای تحت پوشش.
با توجه به تعداد بالای حامیان بنظرم مسئولیت حداکثر ده قلاده کافی باشد و طی یک تعهد محضری حامی متعهد گردد تنها به همین ده سگ غذارسانی نماید
طی این تعهد حامی متعهد میگردد که این تعداد سگ را که به کمک غذارسانی مسئولانه موفق به برقراری ارتباط عاطفی شده، هر سه ماه جهت چکاپ رایگان و واکسیناسیون سالانه هاری توسط کارشناسان شبکه دامپزشکی شهرستان مربوطه طی لیست اعلامی در روز مشخص حاضر نماید. طی این بازدید کارشناس شبکه بر حسب مقررات سگها را جهت انگل تراپی، عقیم سازی یا سایر خدمات درمانی موردنیاز به کلینیکهای طرف قرارداد ارجاع میدهد که باید در زمان مشخص انجام و نتیجه در پرونده حیوان در شهرداری ثبت گردد
هرگونه تلفات و علت تلف شدن یا احیانا زایمان و تعداد توله هم در پرونده ثبت گردد
هر حامی میتواند درصدی از هزینه های حیوانهای تحت پوشش خود را طی قرارداد منعقد شده با شهرداری تقبل نماید
اما درصورت ناپدید شدن یا بروز جراحت یا احیانا آسیبهای جانی حامی حیوان مشخصا ضامن باشد (اکثر حیوانات خانگی مبتلا به هاری در سابقه خود یک زمان ناپدید شدن و مراجعت مجدد را دارند. بنابراین تقریبا باید به هر غیبت بی دلیل حیوان مشکوک شد).

به این میگن غذارسانی مسئولانه.

در صورت عدم رعایت تعهدات در دو فصل متوالی مالکیت حیوان از حامی سلب شده و حیوانات به حامی دیگر واگذار یا درغیر اینصورت شهرداری مجاز به معدوم سازی حیوان باشد.

از طرفی مراکز پرورش و فروش حیوانت خانگی دارای پروانه باید متعهد شود که تنها سگ را پس از عقیم شدن فروخته یا واگذار نماید. در واقع مراکز پرورش فقط مجوز نسل کِشی حیوان را داشته باشند و خریداران سگهای خانگی یا گله از ابتدا فقط مجوز نگهداری از سگ عقیم شده را داشته باشند تا مشکلات بارداری ناخواسته و عدم توانایی نگهداری و رهاسازی در محیط به حداقل برسد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
دقیقا اینجوری مشکل شهرداری ها هم تا حدودی حل میشه
حامیان غذارسانی میکنند جمعیت زیاد میشه اونوقت دیه رو شهرداری باید پرداخت کنه؟
این منصفانه نیست
همین که مسیولیت دیه از گرده شهرداری برداشته بشه یعنی پیشرفت
مسلما مراقبت ده تا سگ و بررسی تغییر رفتارش زیر نظر یک انسان دلسوز آسانتر از مراقبت از 7000 سگ زیر نظر شهرداری است
در صورت موفقیت حامیان حتما منجر به کاهش حیوان آزاری هم خواهد شد و یک فرآیند برد برد است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
لطفاً لحاظ بفرمایید این افراد اجازه امور تبلیغاتی و کسب منافع شخصی از سگهای تحت پوشش خود ندارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
با توضیحی که شما می‌فرمایید باید چند حامی وجود داشته باشد در هر شهر که این موضوع عملی بشود،ایا در هر شهر این تعداد حامی وجود دارد؟ مواردی که مطرح میشود باید جنبه عملیاتی داشته باشد،باید دستگاههای متولی وظایف خود را انجام داده به درستی و پیگیر حل این موضوع باشند
نقیبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
اولا که در این حالت وظایف دستگاه ها هیچ تغییری نمیکند، حامیان فقط نقش کاتالیزور را دارند
همون‌طور که میدونین دامپزشکی فقط مسیول حیوانات خانگی و صاحبدار است و البته مسیولیت پایش هاری در سگهای ولگرد و واکسیناسیون این سگها را نیز برعهده دارد که حتما نیازمند مقیدسازی یا مهار است
یا بعد از عقیم سازی، این حیوانات چند روزی نیاز به مراقبتهای بعد از عمل دارند که در این بخشها میتوان از پتانسیل حامیان استفاده کرد
دقیقا این عقب نشینی بخاطر تعداد زیاد حامیان بدون تقبل هیچ مسئولیتی است
در واقع باید به حامیانی که هر از چند گاهی تجمع می‌کنند و شعار می‌دهند و گهگاه فقط تماشاچی، سرزنشگر و نالان و نفرین کننده هستند، فرصت بدیم تا کنش‌گر باشند و ثوابی هم برده باشند
اینجوری دقیقا مشخص میشه که چند مرده حلاج اند.
اگر موفق بشوند که خوشبحال ملت، اگر هم متوجه شوند که توانایی اش را ندارند کنار میکشند و ما چیزی رو از دست ندادیم
همه چیز برمیگردد به روال سابق
نقیبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
در ضمن پایش کل سگهای آزاد به طور روزانه و بررسی تغییر رفتارسگها برای شهرداری یا دامپزشکی امکان پذیر نیست اما نظارت بر ده تا سگ و تغییرات رفتاری یا علایم بیماری خیلی راحتتره و می‌توانند هرگونه تغییر را سریعتر گزارش دهند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
7
6
شلیک گلوله اگر در فاصله بین دو چشم از جلو یا بین دو گوش از پشت یا حد فاصل بین چشم و گوش از پهلو اتفاق بیفتد مرگ آنی و بدون درد است
همچنین شلیک مستقیم به قفسه سینه، کنار ارنج دست دقیقا محل سمع قلب نیز آنی بوده و بدون درد است
پاسخ ها
امین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
این فرضیه رو اول روی جنابعالی تست میکنیم آدرس دقیق بفرمایید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
شما بهتر هست نظرتون و تجربیاتتون رو با شهرداری درمیون بزارید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
مگر فرضیه عقیم سازی که شما طرفدار آن هستید روی جنابعالی تست شده است؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
3
3
یکی از راه ها درامد زایی از جمعیت رو به رشد این نوع سگ ها جمع اوری و پروار بندی و ایمن سازی بهداشتی انها و صادرات به کشورهای جنوب غربی اسیا می باشد
پاسخ ها
نقیبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
ناشناس محترم اول مطالعه کن بعد نظر بده
کشورهای جنوب غربی فقط نژادهای خاصی مثل نژاد chow chow که خصوصیات ظاهری و بافتی ویژه ای دارند و تحت شرایط خاصی پرورش یافتند را میخورند نه همه نژادها تحت هر شرایطی.
دوما چینی ها که کل ماهی و نرم تن و موجودات زنده کف دریا رو جمع کردن بردن فکر کردین منتظر تعارف شما میمانند، به دردشان میخورد حتما تا حالا برده بودند.
سوما کشور بوتان که قبلا براتون مثال زدم که با عقیم سازی صد در صدی قراره تا 2030 هاری و سگهای ولگرد رو ریشه کن کند دقیقا همسایه چین و جز کشورهای چنوب غرب آسیاست
پس این کشورها هم روش عقیم سازی اصولی و صد در صدی رو پیش گرفتند نه خوردن سگهای ولگرد رو.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
1
3
بنظرم وقتی فرد بی اطلاع و بدون تخصص و تجربه و فقط از دید خودش در مورد وظایف سازمان دامپزشکی و غذارسانی! و مسائل دیگر نظر میده نتیجه بیشتر از این نمیشه البته تقصیری متوجه ایشان نیست چون فقط با دیدن یک مقاله خارجی تصمیم گرفتن این فرمایشات غیرعلمی نسبت به شرایط زمانی و مکانی رو بفرمایند الحمدلله نتیجه فعالیت های درخشان سازمان محیط زیست اظهر من الشمس است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
3
2
ضمن تشکر،مطالب خوبی گفته شده،واقعا ضروری است دستگاههای متولی به وظایف خود عمل کنند،اهمیت این موضوع رو درک کنن،در حال حاضر بریتانیا بالاترین میزان عقیم سازی سگها چه نر و چه ماده رو داره،خیلی کشورهای دیگه اقدام به عقیم سازی و کنترل سگهای ولگرد و بیماری هاری کردن، قطعا این موضوع با بالا بردن سطح اهمیت ان و توجه به ان و انجام دقیق وظایف و عملیاتی کردن این وظایف قابل حل خواهد بود و به نتیجه میرسد،قطعا تمامی حیوانات و جانداران مخلوقات خداوند هستند و حق زندگی سالم و راحت رو دارند
ناشناس
|
United States of America
|
۲۲:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
1
4
تا بیست سال قبل که شهرداری ها هر از گاهی اقدام به حذف سگهای ولگرد میکردند، اینقدر سگ ولگرد در شهرها پرسه نمی‌زدند و روش موفقی بود. ولی در دو دهه اخیر با تبلیغاتی که سگبازها طبق ماموریتی که از انگلیس دریافت کرده بودند، شهرداری ها پا پس کشیدند و از طرفی دختران تازه بالغ هم اقدام به غذا رسانی بی رویه به سگ‌های ولگرد کردند تا شرایط کشور را به اینجا برسانند. هیچ کشور پیشرفته ای اقدام به عقیم کردن و سپس ازاد سازی سگ ولگرد نمیکنند. بلکه در اروپا و امریکا هر جا سگی رویت شد بلافاصله جمع آوری در در عرض یک ماه کشته میشود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
0
2
۸۰ میلیون واحد دامی در مراتع کشور وجود دارد این جمله یعنی ما هشتاد ملیون واحد دامی داریم به عبارتی هشتاد ملیون دامداری داریم عزیزم با اصطلاهات اشنا چرا آمار میدی
ضمنا سیاست کنونی کنترل بیماری هاری و جمعیت سگ های بلاصاحب همین است و متولی آن شهرداری است منتها شهرداری بابت اینکار هزینه نمیکند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
1
2
متاسفانه خیانت بعضی از دوستان به دامداری ها و سازمان دامپزشکی کشور یادشان رفته است
تایید واکسنی خاص برای لمپی اسکین که باعث شد تا دامداریهای زیادی به علت این واکسن که خود عامل بیماری شد و تلفاتی در استانهای مختلف داد و اعتماد یک قرن دامدارها به دامپزشکی سلب شد و امروزه به خاطر ان بسیاری از دامداران همراهی نمی کنند و باعث بروز تب برفکی و.... شده است
نقیبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
1
3
امروز به صورت کاملا اتفاقی یک مقاله ای با عنوان «اهمیت مدیریت جمعیت سگ های ولگرد در مکزیک: چشم اندازها و چالش ها» خوندم که برخلاف اظهارات اقای علیزاده در این متن مشکل اصلا حل نشده و جمعیت سگهای طبق سرشماری سال 2023، 18 میلیون است. این کشور در مجموع 28 میلیون حیوان خانگی دارد. در بخش چکیده مقاله آمده: اینده روند کنترل سگ های ولگرد با یک رویکرد پایدار از طریق کنترل سیستماتیک تولد و استراتژی های متمرکز بر آموزش پیشنهاد شده است. همچنین عنوان شده شناسایی و ثبت اجباری تولدهای جدید میتواند یک سیستم موثر و قابل اعتماد برای القای مالکیت مسئولانه باشد علاوه بر این تاکید شده زنده گیری سگهای آزاد باید با حداقل درد و رنج انجام شود و اگر اتانازی به عنوان وسیله ای برای کنترل انتخاب شود باید به صورت انسانی و عمدتاً توسط نهادهای دولتی انجام شود.
در کل سیاست عمومی مکزیک در کنترل جمعیت سگ مبتنی بر چند ماده قانونی است.
1- تشویق به مشارکت فعال جامعه در اشاعه فرهنگ حمایت از حیوانات مبتنی بر رفتار محترمانه و به رسمیت شناختن حقوق آنها.
2- توسعه برنامه‌هایی برای جلوگیری از رهاشدن و ازدیاد جمعیت سگ‌ها
3- عقیم سازی حیوان به عنوان یک تعهد و مسئولیتی که «سرپرست» باید در قبال حیوان خانگی خود انجام دهد.
4- آموزش جامعه و ترویج مالکیت مسئولانه حیوانات
5- کنترل تولیدمثل در حیوانات رهاشده .
این سگ‌ها اغلب به دلیل تغذیه ناکافی دچار مشکلات بهداشتی می‌شوند و در معرض آسیب‌های ناشی از تصادفات و بدرفتاری عابران قرار می‌گیرند که منجر به شرایط نامناسب رفاه حیوانات می‌شود. بنابراین، تدوین برنامه های کنترل جمعیت برای رفع این مشکل ضروری است. از این نظر، سه رویکرد کلیدی در رابطه با کنترل جمعیت سگهای خیابانی شناسایی شده است: آموزش، کنترل باروری و در شرایط خاص، اتانازی.
آموزش به عنوان یک استراتژی مداخله ای در رفتار اجتماعی، باعث ایجاد تغییر نگرش جامعه در مورد مالکیت مسئولانه حیوانات خانگی میشود و نهایتا به کاهش تعداد حیوانات رها شده منجر میگردد. شناسایی و ثبت تولدهای جدید میتواند به عنوان مبنایی برای اجرای قانون عمل کند، که به نوبه خود احساس مسئولیت را تقویت میکند، زیرا به عنوان مدرکی دال بر مالکیت عمل میکند. همچنین به مطالعات اپیدمیولوژیک و تدوین برنامه های بهداشتی برای جمعیت هدف کمک میکند. مکزیکو سیتی همچنین مجهز به یک سیستم ثبت دیجیتالی واحد برای حیوانات خانگی است که اطلاعات دقیقی در مورد حیوانات خانگی از جمله داده‌هایی مانند سن، نژاد، رنگ، طرح خز، رنگ چشم‌ها و نشانه‌های خاص را ذخیره می‌کند. علاوه بر این، از پنج زاویه مختلف جلو، عقب، چپ، راست و بالا از حیوان عکس‌برداری میشود. همچنین اطلاعات مربوط به سلامت حیوان خانگی مانند وضعیت باروری و تاریخ آخرین واکسیناسیون هاری را ثبت میکند. به همین ترتیب، داده های مالک، از جمله نام، آدرس و شماره تلفن نیز ذخیره میشود.
تنها حیوانات خانگی ثبت نام شده میتوانند به خدمات بهداشتی مختلف دسترسی داشته باشند. علاوه بر این، با استفاده از این سیستم، در صورت گم شدن حیوان به مالک وجاهت قانونی می‌دهد. یکی از راهکارهایی که نتایج مثبتی در کنترل جمعیت سگها در نقاط مختلف جهان به اثبات رسانده است، اجرای سیستم ثبت نام است. این شیوه را میتوان برای سگهای آزاد که عقیم شده و سپس رها شدند نیز اعمال کرد. هدف جایگزینی یک جمعیت کنترل شده و نابارور بجای یک جمعیت سگ فعال و بارور است.
اتانازی اگرچه میتواند منجر به کاهش سریع جمعیت سگهای ولگرد شود، اما علت اصلی این مشکل را برطرف نمیکند. بنابراین نباید آن را تنها راه حل کنترل جمعیت دانست. با این حال، اتانازی در شرایطی در نظر گرفته می‌شود که سگ‌ها سلامت عمومی جامعه را به خطر می‌اندازند یا زمانی که رفاه حیوانات به خطر می‌افتد. در حال حاضر، در مکزیک، استاندارد رسمی NOM-033 ZOO-1995، پروتکل‌های کشتار انسانی را تنظیم می‌کند. این استاندارد تعیین میکند که حیوانات باید سریع و بدون درد اتانازی شوند و برای کاهش رنج باید همیشه از دارو استفاده شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
دقیقا مکزیک کشوری است که با وجود تعداد بالای پت ، مالکیت مسئولانه هیچ جایگاهی ندارد و 70 درصد حیوانات خانگی رها هستند و سرپناهی ندارند
مالک هیچ مسیولیتی در قبال تغذیه ، واکسن و عقیم سازی ندارد در عوض تقریبا همه افراد پسماند غذایی خود را در کوچه رها می‌کنند و همین عوامل باعث انفجار جمعیتی و شیوع بیماریهای مشترک شده
بنابراین حداقل وقتی از یک کشوری نام میبرید دقیق شرایطش را توضیح دهید ملت که بیسواد نیستند
همان حرفهای تکراری قبلی خود را ارایه میدهد در نهایت یک کشور رو هم الگو میکند دو فردای دیگر که این کشور مجبور به معدوم سازی شد کلا تکذیب می‌کنند که این کشور الگویشان بوده
دقیقا مثل ترکیه که یک مدت سر زبان بود بعد تکذیب شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
0
0
نادیا زکالوند: در بسیاری از کشورها و فرهنگ‌های مختلف، سگ حیوان باوفا و بهترین دوست انسان در نظر گرفته می‌شوند. اما در برخی نقاط دنیا، جای این حیوانات درون سفره غذا است. در واقع کشورهایی وجود دارند که گوشت سگ غذای لذیذ آنهاست و قدمت مصرف گوشت این حیوان در آن کشورها به صدها سال قبل بازمی‌گردد. فهرست زیر نام کشورهایی است که گوشت سگ برای آنها خوش‌طعم است:

اندونزی

مصرف گوشت سگ در بیشتر شهرهای این کشور کاملا قانونی است و فقط ۲۱ شهر آن را ممنوع اعلام کرده‌اند.

چین

بزرگترین مصرف‌کننده آسیایی گوشت سگ، چین است.

کانادا و فرانسه

مصرف گوشت سگ در این دو کشور اروپایی تابو است و کشتن سگ و فروختن گوشت آن غیرقانونی است. اما مصرف گوشت این حیوان، منعی ندارد.

هند

تهیه گوشت سگ و فروختن آن در این کشور کاملا قانونی است. البته در سال‌های اخیر، جوانان این کشور نگاه‌شان به سگ عوض شده و از آن مانند گربه به‌صورت حیوان خانگی نگهداری می‌کنند.

ازبکستان

در این کشور به گوشت سگ،‌ همچون داروی مهم در طب سنتی نگاه شده و از چربی آن برای درمان سل استفاده می‌شود. در زمان عالم‌گیری کوید هم از این چربی برای درمان استفاده شده بوده است.

از دیگر کشورهایی که همچنان از گوشت سگ استفاده می‌کنند، باید به موارد زیر اشاره کرد:

انگلیس (البته به‌صورت غیرقانونی)، آلمان (به‌طور غیرقانونی هرازگاهی رخ می‌دهد)، سوئیس، شیلی، نیجریه، کنگو، ویتنام، مالزی، غنا، کامرون، کره جنوبی (اکنون در این کشور مصرف گوشت سگ ممنوع اعلام شده و نقض‌کنندگان سه سال زندانی و همینطور جریمه می‌شوند)، کره شمالی، کمبوجیه، لیبریا و جمهوری آفریقای مرکزی
نظر شما
ادامه