کد خبر: ۸۰۷۹۵
تعداد نظرات: ۱۰ نظر

حکیم مهر: پی انتشار خبری در پایگاه خبری صدای زنجان (صدانیوز)‏ با تیتر «استفاده از رگ و چربی بجای گوشت در بسته های گوشت چرخکرده تنظیم بازاری متعلق به یکی از شرکت های قطعه بندی استان»، روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان جوابیه‌ای به آن پایگاه خبری منتشر کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان، متن جوابیه به شرح ذیل می‌باشد:

مسول محترم سایت وزین صدای زنجان (صدانیوز)‏

احتراما با توجه به مطلب منتشر شده درآن سایت از قول یک مخاطب با نام بردن از برندی خاص، موارد ذیل را به ‏استحضار می رساند:‏

ساختار گوشت متشکل از حدود 70 درصد آب، فیبرهای عضلانی، حدود 19 درصد پروتئین، 5/2 درصد چربی و مقداری ‏املاح و ویتامینها است. سلول‌های بافت گوشت قرمز در اثر فرآیند چرخ کردن، دچار گسست در ساختار شده و یکپارچگی ‏خود را در اثر پاره شدن غشاء سلول ها از دست میدهند. به دلیل اینکه این ساختار سلولی شکسته می‌شود، محتویات ‏سلولی به راحتی با آب شسته می‌شود. آنچه باعث قرمزی رنگ گوشت می شود رنگدانه‌ موجود در عضلات است، این ‏رنگدانه متعاقب شستشوی گوشت چرخ کرده سریعتر زایل می شود و لذا طبیبعی است که گوشت چرخ کرده و  شستشوی ‏متعاقب آن با تغییر رنگ به سمت روشن تر شدن مواجه شود که با ادامه شستشو آنچه می ماند تنها پروتئین ها، ‏فیبرهای غیر محلول، باقیمانده عروق، بافت پوشش دهند عضلات(فاسیا)، چربی و... خواهد بود. و اگر گوشت چرخ کرده ‏از درجه ممتاز برخوردار نباشد، طبیعتا حاوی چربی بیشتری است و بقایای بعد از شستشو سفیدتر و بیشتر خواهد بود. ‏

طبیعی است گوشت قرمز، بعد از چرخ شدن ساختار سلولیش از بین برود و شستشو رنگش تغییر پیدا کند اگر آن گوشت ‏چرخ بشود و این تغییر رنگ و شسته شدن مواد متشکله داخل سلول های عضلانی و مایع میان بافتی در گوشت های  ‏چرخ شده تسریع شده و همراه با آب شسته و از بین خواهند رفت. این فرآیند شسته شدن تا جایی پیش میرود که صرفاً ‏فیبرها و پروتئین های غیر محلول در آب، چربی و فیبرهای عضلانی باقی بمانند که رنگ سفید تا شیری دارند که ناشی ‏از ساختار پروتئینی گوشت و شسته شدن و خارج شدن رنگدانه‌های داخل گوشت است که یک امر کاملاً طبیعی است.

بصورت خلاصه عرض می شود که در این رابطه هیچ نگرانی بهداشتی در این خصوص وجود ندارد و هر گوشتی حتی ‏بدون چرخ کردن و صرفا با خیسانده شدن در داخل آب و ماساژ مداوم رنگدانه ها، میوگلوبین و خونابه خود را از دست داده ‏و به رنگ روشن درخواهد آمد. این یک امر کاملاً طبیعی است.

نکته بعد این است که اساساً ساختار گوشت قابلیت جعل شدن ندارد یعنی نمی‌توان الیاف پلاستیکی یا پنبه قرار را رنگ ‏کرد وبه جای تبدیل به گوشت در اختیار دیگران قرار داد.چرا که  بو، طعم، رنگ، نحوه پخت و... این تقلب را آشکار ‏خواهد نمود و اساساً انجام تقلب برای تولید گوشت چرخ‌کرده از هر ماده‌ دیگری توسط هر شخصی غیرممکن است.‏

پیشنهاد میشود مردم در خصوص اظهارنظر درباره کالاها دقت بیشتری داشته باشند. محصولات تولیدی کشور ما زیرنظر ‏نهادهای نظارتی و بهداشتی، سازمان دامپزشکی، مؤسسات استاندارد و سازمان غذا و دارو تولید و کنترل می‌شود و  ‏قطعاً نظارت تخصصی روی اینگونه کالاها وجود دارد.

پیشنهاد می شود جهت احترام به امنیت روانی مردم،  اگر هر عزیزی درباره هر محصولی ابهامی دارد بهتر است قبل از ‏انتشار تصویر، فیلم و اظهارنظر خصوصاً در فضای مجازی آن را با مبادی مربوطه قانونی اش در میان بگذارد. شماره ‏تماس 1512 پل ارتباطی همشهریان محترم با کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان بوده و به تمامی سئوالات، نقطه ‏نظرات و ابهامات در راستای خدمات دامپزشکی مربوط می گردد. 

با احترام

روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان

 

انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
حیدری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۴
3
4
باسلام،حدود۱۰روزپیش اینجانب ازقصابی .......... واقع درشهرک مقداری گوشت چرخ کرده تهیه کردم که متاسفانه اصلاکیفیت مطلوبی نداشت،یکی ازکارمندان شبکه بهداشت که ازهمسایگان هستندگفت زیادخودت رااذیت نکن،صاحب امتیازاین قصابی چندین نفرازدکترهای اداره دامپزشکی هستند،صدات شنیده نخواهدشد،تااینکه خداوندخیرشان دهدخبرنگارصدانیوز که ظاهراخودشان یااطرافیانش هم درگیراین مسئله شده بودن،کاملاآشکاراین تخلفات رامنعکس نمودن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۴
کاملادرست میگین،منم ازفروشگاه ......... خریدم،متاسفانه به علت استشمام بوی تعفن،مجبورشدم دوربندازم ...................
مطلع
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
جناب حیدر ی شما که خودتون قصابی دارید چرا از جای دیکه گوشت چرخ تهیه می کنید.......درضمن به همساییه محترم که فرمودید کارمند بهداشت هستش اگه واقعا به چهار چوب قوانین ومقررات بهداشتی واقف بودند طبق ماده 688تهدید علیه بهداشت عمومی می تونست اقدام کنه پس همسایه محترم هم در کارشون اجهاف داشتند و بیجا اشخاص دیگر رو زیر سوال می برند .
حیدری
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
جناب مطلع بنده قصابی ندارم،چون امتیازقصابی (س.ر)متعلق به دوستان شماست اینچنین ازشون دفاع میکنید.بنده شهروندهمین شهرم،چون بااین مسئله مواجه شدم،موردرامنعکس کردم.حوصله شکایت وشکایت بازی راهم ندارم.تقوای الهی داشته باشیدوجانب حق رابگیرید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۴
1
4
جناب مدیر کل بفرمایند اگر گوشت آب بیشتر از حد مجاز داشته باشد(تقلب افزایش وزن و حجم با افزودن آب) چه راهکاری دارد؟ آیا 70 درصد رطوبتی را که در متن جوابیه فرمودند اندازه گیری می کنند؟ با چه روشی؟!!
همکاراداری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
3
1
دررابطه باوقوع این تخلف شکی نیست.به جای فرافکنی وتکذیب،بیائیدموضوع رابطورجدی حل کنید.ازدرایت خبرنگارصدانیوزدرمنعکس کردن این واقعیات بایدتقدیروتشکرکنیدنه اینکه ایشان رابه بادانتقادبگیرید.
مسوول فنی بهداشتی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
1
5
برادر بزرگوار وهمکار دامپزشک:در این که تقلب وتخلف در خصوص گوشت های چرخ کرده در هر مکان تولیدی چه کشتارگاه چه کارگاه های بسته بندی -چه قصابی و....وجود دارد وانجام می شود شکی وجود ندارد واگر کسی منکر ان است در صدد توجیه کار است وگرنه با زاویه دید عدم تشکیک امنیت روانی جامعه نباید تخلفات را منکر ویا توجیه نمود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
1
1
امان از عوام بی سواد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
عوام وخواص بی سوادنیستند،بلانسبت نمیدانیم مردم بدبخت راچی فرض کردین؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
بحث خواص نیست بحث مردم بیچاره است که هر چیزی رو از بی سوادی باور میکنن ، مخصوصا اگه حالت جنجالی و افشاگری داشته باشه و صد در صد هم دروغ باشه و کارشناسان هم رد کنن مهم نیس.الان صفحه یه پیشگوی ستاره شناس تو اینستا چند صد هزار نفر فالوور داره انتظار دارید به کجا برسیم؟
نظر شما
ادامه