حکیم مهر: سرپرست دفتر روابط بینالملل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: مشارکت در برنامههای مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران یک "انتخاب" نیست بلکه یک "ضرورت و اجبار" است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، «محمد نریمانی» روز دوشنبه در مراسم اهدای یک دستگاه سونوگرافی و یک دستگاه بیهوشی برای بکارگیری در بخش بهداری مرکز تربیت و نگهداری سگ موادیاب پلیس (سپکا) اظهار کرد: سگهای موادیاب باتوجه به عملکرد و کارایی، به یک ابزار ارزشمند و قابل اتکا در مبارزه باموادمخدر تبدیل شده است.
وی با اشاره به نقش سگهای موادیاب در مبارزه با ترانزیت موادمخدر در گمرک کشور افزود: در سه سال گذشته، بیش از ۱۰ تن انواع مواد مخدر در گمرکات کشور توسط سگ های موادیاب و مربیان آنها کشف شده و ۵۰ درصد کشفیات مواد در گمرکات مربوط به سگهای موادیاب و مربیان آنها است.
سرپرست دفتر روابط بینالملل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به لزوم مراقبت عاطفی و جسمانی از سگهای موادیاب، تصریح کرد: دستگاهها و تجهیزات مذکور نیز در این راستا تهیه شده گرچه تعداد این تجهیزات اندک بوده و متناسب با عمق، گستردگی موضوع، جایگاه و نقش جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مسئله جهانی موادمخدر نیست اما در حد خود اثرگذار است.
نریمانی ضمن قدردانی از فدولوف؛ نماینده دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد ایران (UNODC) در پیامی خطاب به کشورهای کمککننده (دونر) گفت: کمک به مبارزه با قاچاق موادمخدر صدقه نیست، سرمایه گذاری است. در این میان، مشارکت در برنامههای مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران یک “انتخاب” نیست بلکه یک”ضرورت واجبار” است.
در اختیار قرار دادن ۱۰ قلاده سگ به پلیس مبارزه با موادمخدر فراجا
فدولوف نماینده دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد ایران نیز در این مراسم گفت: امروز گرد هم آمدهایم تا بخشی از فعالیتهای دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد تحت زیر برنامه ۱ برنامه مشارکت کشوری (۲۰۲۶- ۲۰۲۳) در جمهوری اسلامی ایران را ارائه دهیم.
وی ضمن قدردانی از همکاران ستاد مبارزه با موادمخدر در برگزاری این مراسم و میزبانی از تیم UNODC و ابراز خرسندی از انتصاب سرهنگ حمیدیکیا در سمت معاونت پلیس مبارزه با موادمخدر ایران، گفت: امیدوارم با توجه به سابقه کاری ارزشمند ایشان و آشنایی با اهداف دفتر UNODC در ایران، سطح عالی همکاری ها میان دو طرف همچنان ادامه داشته باشد.
فدولوف بیان کرد: دفتر UNODC از سال ۱۹۹۹ میلادی در جمهوری اسلامی ایران فعال بوده و ایران را به عنوان یکی از شرکای استراتژیک خود در منطقه در زمینه کنترل موادمخدر و پیشگیری از جرم میداند.
نماینده دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد ایران تصریح کرد: ما در این سالها، از مراکز سگهای موادیاب در ایران با تهیه سگهای آموزش دیده، تریلرهای مخصوص حمل سگ، تجهیزات جانبی همچنین آموزشهای تخصصی برای مربیان و کاربران سگ حمایت کردهایم.
فدولوف افزود: در سالهای اخیر، دفتر UNODC با حمایت مالی سخاوتمندانه از اهداکنندگان، ۱۰ قلاده سگ موادیاب به همراه تجهیزات مورد نیاز را در اختیار مرکز سگهای موادیاب پلیس مبارزه با موادمخدر ایران قرار داده است. علاوه بر این با حمایت دو مربی ارشد بینالمللی یک دوره آموزش موفق برای مربیان سگهای موادیاب برگزار کردیم.
وی یادآورشد: با استفاده از کمک مالی سخاوتمندانه دولت فرانسه، تیم UNODC در ایران موفق شد با همکاری همکارانمان در ستاد مبارز با موادمخدر دو دستگاه پزشکی شامل دستگاه سونوگرافی قابل حمل و دستگاه بیهوشی دامپزشکی را برای واحد کلینیک مرکز سگهای موادیاب پلیس مبارزه با موادمخدر تأمین کند.
نماینده دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد ایران تأکید کرد که دفتر UNODC بر تقویت ظرفیت نیروهای پلیس ایران از طریق برگزاری دورههای تخصصی آموزشی با کیفیت بالا و به روز تمرکز دارد و هدف آن افزایش تواناییهای عملیاتی و تحلیلی برای مقابله با قاچاق مواد مخدر است.
فدولوف با اشاره به برگزاری دو دوره آموزشی تخصصی برای ۲۰ افسر پلیس در کشور روسیه توسط دفتر UNODC، از برنامهریزی برای برگزاری یک دوره تخصصی پنج روزه برای ۲۰ افسر پلیس با همکاری دو مربی ارشد بینالمللی در تاریخ هشتم الی دوازدهم دسامبر ۲۰۲۴ خبر داد.
وی متذکر شد: دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، همکاری فنی خود را با دولت ایران از طریق برنامه مشارکت کشوری ادامه خواهد داد. تیم UNODC در ایران به طور فعال در حال اجرای جذب کمکهای مالی از طریق جلسات دو و چند جانبه با سفرا و مسئولان گروه مینی دوبلین در تهران است.
نماینده دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد ایران تأکید کرد که دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد با تخصص و دانش فنی همراه با شفافیت و پاسخگویی سازمان ملل متحد، آماده است تا کمکهای فنی و برنامههای ظرفیتسازی برای ارتقای تواناییهای ایران را در کشف مواد مخدر ارائه دهد.