کد خبر: ۸۰۸۹۳
تعداد نظرات: ۱۴ نظر
رئیس نظام دامپزشکی استان مازندران:
«دکتر محمد احمدی» افزود: خوئک دل به معنای غده لوزالمعده یا پانکراس دام است و خوئک گردن غده تیموس دام است. تیموس جزیی از سیستم ایمنی پستاندار و لوزالمعده در تولید انسولین و تنظیم قند خون نقش دارد ...

حکیم مهر: رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران می‌گوید: خوئک، خوش‌گوشت و دنبلان از جمله فراورده‌های ممنوعه‌ای هستند که در ایران هیچکدام مجوز فروش، انتقال و عرضه به مصرف‌کننده را ندارند و ممنوع هستند؛ ضمن اینکه دنبلان علاوه بر ممنوعیت بهداشتی، از نظر دین مبین اسلام حرام شمرده می‌شود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرآنلاین، جالب است بدانید برخی ورزشکاران برای افزایش هورمون مردانه تستوسترون در بدنشان با هدف عضله‌سازی، تمایل زیادی به مصرف دنبلان دارند.

«دکتر محمد احمدی» متخصص بهداشت مواد غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه و رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران، می‌گوید: دنبلان به بیضه گوسفند گفته می‌شود و ترکیبات آن تقریبا شبیه به ترکیبات ارگان‌های خوراکی گوشتی است با این تفاوت که چربی منتشر بیشتری دارد. دانستن این نکته ضروری است که تستوسترون دنبلان به دلیل ماهیت پروتئینی در اثر حرارت پخت، تغییر شکل داده و خواص عملکردی خود را از دست می‌دهد، مگر اینکه دنبلان، خام خورده شود که آن هم خطر بهداشتی دارد. نکته مهمتر اینکه میکروب بروسلا یا همان عامل تب مالت در دنبلان گوسفند متمرکز می‌شود و می‌تواند فرد را به این بیماری مبتلا کند.

بیماری تب مالت یا بروسلوز یک بیماری قابل انتقال بین انسان و حیوان است که از طریق تماس یا خوردن لبنیات آلوده به باکتری بروسلا، عامل این بیماری به انسان، سرایت می‌کند. این بیماری همانطورکه از نامش پیداست علائمی نظیر تب، لرز، تعریق شبانه و دردهای عضلانی و مفاصل و تک سرفه را به همراه دارد.

خوئک چطور؟

خوئک شامل دو نوع مختلف است، خوئک دل به معنای غده لوزالمعده یا پانکراس دام است و خوئک گردن غده تیموس دام است. تیموس جزیی از سیستم ایمنی پستاندار و لوزالمعده در تولید انسولین و تنظیم قند خون نقش دارد. هر دو نوع خوئک جزو بافت غده‌ای بدن و از جنس پروتئین هستند. درخارج از کشور به خوئک Sweetbread گفته می‌شود و از آن غذا تهیه می‌کنند ولی در ایران به توصیه سازمان دامپزشکی کشور عرضه این قبیل فراورده‌های دامی، مجاز نبوده و قابل مصرف نیست.

خوش‌گوشت بار میکروبی بالایی دارد

دکتر احمدی با اشاره به اینکه خوش‌گوشت بخش ابتدایی روده گوسفند یا همان دوازدهه و اثنی عشر است، می‌گوید: خوش‌گوشت بخشی از روده است و چون به طور طبیعی در روده، باکتری‌ها و تک‌یاخته‌هایی وجود دارد، در صورتی که مراحل پاکیزه‌سازی روده یا کباب کردن خوش‌گوشت به خوبی انجام نشود، چنانچه این میکروب‌ها به بدن انسان راه یابند، موجب مسمومیت‌ها یا عفونت‌های غذایی می‌شوند. معمولا از این قسمت از روده حیوانات در برخی کشورهای جهان برای تهیه پوشش‌های سوسیس استفاده می‌شود.

علت استقبال افراد از این قبیل فراورده‌های دامی، لذیذ بودن به دلیل مقادیر زیاد چربی آن‌هاست. اما باید بدانید، چربی و کلسترول خوش‌گوشت و خوئک بالاست و مصرف آن‌ها برای افرادی که افزایش چربی خون و بیماری‌های قلبی دارند مضر است.

رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران یاداوری می‌کند، در ایران هیچ کدام از قسمت‌های یاد شده مجوز فروش، انتقال و عرضه به مصرف کننده را ندارند و ممنوع هستند. ضمن اینکه دنبلان علاوه بر ممنوعیت بهداشتی از نظر دین مبین اسلام حرام شمرده می‌شود.

 

انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
دامپزشک
|
Germany
|
۰۰:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
0
4
تستوسترون یک هورمون استروئیدی هست!
امیدوارم اشتباه داخل خبر از طرف خبرنگار یا نگارنده ان باشه .......
پاسخ ها
vet
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
خیر، متاسفانه متن این خبر کاملا درست است و بنده آن را در سایت های خبری دیگر هم دیده ام و همان موقع هم این ایراد به ذهنم رسید؛ کما اینکه میزان حرارت وارده به سطح و عمق هم متفاوت است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
1
3
خوش گوشت قسمت ابتدایی روده است؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
منظور خوئک که غده پانکراس بوده و در خم دوازدهه بین قسمت u شکل قرار گرفته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
1
1
خوش گوشت چسبیده به کبده چطور رفت ابتدای روده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
به اونهم خوش گوشت میگن و یک تکه عضله چسبیده به دیافراگم است و مشکلی ندارد
ولی خوئک غده است و مشکل دارد
دامپزشک تنکابن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
0
0
خوئک گردن تیرویید است خوئک بالای قلب تیموس است وخوئک کبد پانکراس است.
دامپزشک تنکابن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
0
0
خوده گوشت یا چاق روده شامل قولون صعودی -عرضی یا پنجه روده وقولون نزولی است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
0
0
عزیز جان ! دنیلان مصارف دیگری در این جامعه ما دارد ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
0
1
مطمئنا بر خلاف این است چون تجویز پزشکان برای افراد ناتوان جنسی ، مصرف دنبلان است.مقدار ناچیز هورمون با قیمانده حتی بعد پخت هم درمانی است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
0
0
ای بابا. الان که گفتین پخته دنبلان برا عضله سازی بی فایده است، نگران شدم که یه وقت مصرف خام دنبلان رایج نشه.
چون صرف نظر از بحث حرام بودن، مصرف خام دنبلان به مراتب خطرات بیشتری خصوصا در ابتلاء به بروسلوز(تب مالت) داره.
دامپزشک تنکابن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
0
0
خط بالا بجای (خوده گوشت ):خوش گوشت است.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۵
0
0
خام بخورید ، مو انبوه در بیارید
القاصی المهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۲
0
0
بچه که بودیم می گفتند دنبلان برای شب ادراری بچه ها خوب است
بزرگتر که شدیم فهمیدیم دنبلان را با زهر ماری کوفت می کنند.
نظر شما
ادامه