کد خبر: ۸۱۱۹۱
تعداد نظرات: ۲ نظر

حکیم مهر: مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی از عدم آلودگی و بیماری‌زایی تولیدات دام‌های درگیر تب برفکی در استان خبر داد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «دکتر محمد علی بخشی» مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی در خصوص اصول مراقبت از دام‌ها در فصل زمستان، اظهار کرد: عوامل بیماری تب برفکی و آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان ویروسی بوده که بیشتر در فصول سرد سال بروز می‌کنند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی ادامه داد: از دلایل مهم این بیماری می‌توان به کوچ دام‌ها و مهاجرت پرندگان اشاره کرد.

بخشی بیان کرد: بروز علائم تب برفکی در دام سنگین به مراتب شدیدتر از دام سبک بوده و حجم شیردهی را به صفر می‌رساند.

وی افزود: سقط جنین و ایجاد زخم‌ها و تاول‌های دهانی از دیگر پیامدها و علائم بیماری تب برفکی است که حتی انسان نیز می‌تواند ناقل آن از دامی به دام دیگر باشد اما مشترک بین انسان و دام نیست.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: سویه تب برفکی در مجتمع دامداری اسلامیه یک بیماری بومی بوده و ناشناخته نیست.

بخشی تصریح کرد: بیماری تب برفکی داروی مخصوصی نداشته و می‌توان آن را با درمان‌های حمایتی کنترل و متوقف کرد.

وی یادآور شد: مرگ و میر ناشی از تب برفکی در دام‌های سنگین بیشتر در گوساله‌ها اتفاق می‌افتد و طی آخرین گزارش ۱۷ رأس گوساله تلف شده است.

بخشی ادامه داد: خوشبختانه گزارشی مبنی‌بر تلفات دام سنگین بالغ از مجتمع دامداری اسلامیه بر اثر تب برفکی گزارش نشده است و با توجه به انجام واکسیناسیون در این مجتمع ویروس تب برفکی از طریق تنفس یا تولیدات دامی منتقل نمی‌شود و قابلیت بیماری‌زایی ندارد.

 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
1
3
ببخشید جناب مدیر کل ،الان ارتباط تب برفکی با آنفلوآنزای طیور چی بود.ضمنا بدک نیست از نظر اپیدمیولوژی هم موضوع بررسی بشه که دلایل رخداد این بیماری چی بوده و در این رابطه چکار انجام داده اید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
0
0
اگه بومی بوده و واکسیناسیون هم انجام شده
پس چرا درگیری رخ داده؟
اینو بیا بگو
نظر شما
ادامه