کد خبر: ۸۱۲۵۷
تعداد نظرات: ۸ نظر
رئیس سازمان دامپزشکی کشور:
«دکتر علیرضا رفیعی پور» افزود: اما با وجود اینکه در حوزه دانشگاهی پیشرفت‌های خوبی حاصل شده، در بخش تشخیص، تحقیق و آزمایشگاه‌ها نیاز به توسعه بیشتری حداکثر طی ۵ سال آینده وجود دارد...

حکیم مهر: معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور امروز در سالن اجلاس سران‌ در سخنرانی خود به مناسبت یکصدمین سالگرد تاسیس مؤسسه تحقیقات واکسن‌ و سرم سازی رازی در حضور مدیران ارشد و پیشکسوتان جامعه دامپزشکی و پزشکی، نمایندگان سازمان بهداشت جهانی و فائو گفت: در ابتدا از تلاش‌ها و تعهدات اساتید بزرگوار پروفسور میرشمسی، کاوه، عزیز رفیعی، شفیعی و ... قدردانی می‌کنم و سپس از سفیدپوشان دامپزشک و محقق این بخش که همچون "فرشتگان نگهبان" پاسدار بهداشت و سلامت عمومی و سرمایه‌های بهره برداران بخش دام، طیور و آبزیان هستند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، «دکتر علیرضا رفیعی پور» در ادامه به اهمیت تاریخ و عظمت این مجموعه‌ طی صد سال اخیر اشاره و تاکید کرد: این یک قرن خدمت، نشان‌دهنده اصالت و بزرگی آن‌هاست.

دکتر رفیعی پور در بخش دیگری از سخنانش به سوابق تاریخی واحدهای اجرایی بخش دامپزشکی از جمله سال ۱۲۹۶ که تشکیلات دامپزشکی در آن موعد ایجاد شد و همچنین ۱۰۰ سال از زمان تأسیس مؤسسه واکسن و سرم سازی رازی و ۹۲ سالگی دانشکده دامپزشکی اشاره کرد و از نیروی انسانی وسیعی که در این بخش‌ها از جمله حیطه دانشگاهی تربیت شده اند یاد کرد.

دکتر رفیعی پور در عین حال افزود: اما با وجود اینکه در حوزه دانشگاهی پیشرفت‌های خوبی حاصل شده، در بخش تشخیص، تحقیق و آزمایشگاه‌ها نیاز به توسعه بیشتری حداکثر طی ۵ سال آینده وجود دارد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در تشریح اهداف دامپزشکی بر اهمیت حفظ بهداشت، رصد و پایش تاکید کرد و نقش مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی را در این زمینه به عنوان حامی اصلی در تأمین واکسن‌های مورد نیاز یادآور شد و گفت: در واقع مؤسسه تحقیقات واکسن‌ و سرم سازی رازی به تحقق شعار "پیشگیری بهتر از درمان است" جامه عمل پوشانده است و کیست که نداند بدون واکسن، تولید محصولات دامی سالم و بهداشتی ممکن نخواهد بود.

دکتر رفیعی پور در جمع بندی سخنانش به اسامی واکسن‌های جدید مورد نیاز دامپزشکی و لزوم تسریع در فرآیند تولید واکسن‌های داخلی به گونه‌ای که در پنج سال آینده کشور و منطقه بتوانند به خوداتکایی در این زمینه برسند اشاره کرد.

معاون وزیر جهادکشاورزی به درخواست مجوز برای ۱۰۰ پلتفرم واکسن‌ساز در کشور اشاره کرد که همیشه به دنبال تولید ۱۰ تا ۱۵ نوع واکسن مختلف هستند اشاره کرد و اظهار کرد: اما در این راستا باید اهمیت ورود واکسن‌های جدید و پیشرفته و همچنین ساخت بذر واکسن‌ها را مورد توجه قرار داد و امیدواریم مؤسسه رازی بتواند در ادامه دستاوردهای خود در تحقق این مهم کنار سازمان دامپزشکی کشور باشد‌.

مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین مراکز تحقیقاتی و تولید واکسن در ایران و خاورمیانه است که در سال ۱۳۰۳ هجری خورشیدی (۱۹۲۴ میلادی) تحت عنوان "مؤسسه سرم‌سازی ایران" تاسیس شد. این مؤسسه به افتخار زکریای رازی، دانشمند بزرگ ایرانی، نامگذاری شده و در ابتدا به تولید سرم‌های درمانی برای بیماری‌های دامی و انسانی شامل سرم‌های ضد مارگزیدگی و دیفتری بودند.

 با گذشت زمان، مؤسسه رازی به سمت تولید واکسن‌های مختلف مانند سل، سیاه‌سرفه، و هاری از دستاوردهای این دوره رفت. بعد از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ (۱۹۷۹ میلادی)، تولیدکننده اصلی واکسن‌هایی مانند واکسن آنفولانزای فصلی، واکسن‌های دامی مختلف و همچنین در تحقیقات برای واکسن‌های نوین و پیشرفته گردید.

 

انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
نیما بهرامی
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۴:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
1
5
همین؟!

جناب رئیس، واقعا فقط همین؟؟؟!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
0
3
خیلی تاریخ خوبی از این رشته بیان کردید ولی متاسفانه کم کم باید بنویسید سازمان دامپزشکی سابق 1303-1404 سال دیگه سال انحلال این سازمان است ............
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
2
3
یکی از بی اثر ترین مجموعه ها که ................ هست همین موسسه رازیست!!! هزاران میلیارد اتلاف بیت المال ! چرا واکسن ها اثر ندارند؟! چرا دستگاهها به روز نمی شوند ؟! ..................................
پاسخ ها
خاتمی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
با سلام دولت دنبال کوچک سازی خود است و دنبال برون سپاری است اما این موسسه از ولخرج ترین سازمانهای تابعه جهاد است که چون مدیریت آن هیئت امنایی است، هیچ حساب کتابی ندارد. ................. ای کاش سازمان دامپزشکی بیشتر از مراکز تولید واکسنهای این موسسه بازررسی بعمل می آورد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
0
3
تا با این مسیر تعریف و تمجید ها پیش میرویم هیچ اتفاقی نمیافتد .
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۲۲:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
0
3
از طنز های روزگار به فلاکت نشسته نظام سلامت ما یکی هم این که پاستور ............ واکسن های دامی و طیور مثل هاری دامی و نیوکاسل می سازد تا کسی از بی خاصیت بودن های واکسن هایشان باخبر نشه و رازی هم واکسن های انسانی ! پارک های فناوری وزارت بهداشت و وزارت جهاد و علوم هم همین خالی بندی های ضربدری برقراره!!! حالا پیدا کنید پرتقال فروش را ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
0
4
این همه هزینه برای برگزاری جشن چه دستاوردی برای مؤسسه و کشور داشته است. همچنین هزینه های سنگینی که برای واکسن کرونا مؤسسه صرف شد بجز اتلاف منابع و نمایش چه فایده ای داشته است
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۲۱:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
0
2
بدبختی ما دامپزشک ها این است که نمی دانیم به رازی اعتماد بکنیم با اون واکسن های ........ یا به پاستور با اون کیت های .......، امروز هم که رئیس اداره بیماری های زئونوز وزارت بهداشت مثاحبه کرد و از طغیان بروسلوز صحبت کرده است! این نشان می دهد که مملکت حساب و کتاب نداره وگرنه یک تیم بازرس متخصص در انستیتو رازی و انستیتو پاستور ایران حضور می یافت و ............ تولیدشان را کشف می کرد و جلوی تولید و فروش کیت های ........ تشخیص بروسلوز توسط این ها را می گرفت تا تکلیف منفی های کاذب ملت و گاو های مشکوک را مشخص می کردند.!
نظر شما
ادامه