کد خبر: ۸۱۲۸۹
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
نگاه شما:
تا کنون دو بار مطلبی را با موضوع سخنی با وزرای محترم سابق جهاد کشاورزی نگاشته‌ام و سعی نموده‌ام با استعانت از ۳۳ سال تجربه کاری در سازمان دامپزشکی و به دور از اخلاق ناروای سیاسی و تعصبی و گروه‌گرایی موضوعاتی را به سمعشان برسانم ...

سخنی چند با وزیر محترم جهاد کشاورزی

دکتر وحید عطارد

تا کنون دو بار مطلبی را با موضوع سخنی با وزرای محترم سابق جهاد کشاورزی نگاشته‌ام و سعی نموده‌ام با استعانت از 33 سال تجربه کاری در سازمان دامپزشکی و به دور از اخلاق ناروای سیاسی و تعصبی و گروه‌گرایی موضوعاتی را به سمعشان برسانم اما می‌دانم که نه گوش شنوایی هست و نه کسی از راه رفته خطا سعی می‌کند برگردد.

بگذارید از خاطره‌هایم بگویم؛ در مخالفت با یکی از مدیران سازمان دامپزشکی و شکایت از ایشان نامه‌ای توسط عده‌ای از همکاران تهیه شد و قرار شد به دست وزیر کشاورزی رسانده شود و این مهم به عهده بنده حقیر گذاشته شد و من هم با گرفتن وقت قبلی از یکی از معاونین محترم وزیر، روزی به حضور ایشان رسیدم و نامه را که در چند صفحه اماده شده بود به ایشان دادم و درخواست همکاران را به عرض ایشان رساندم. معاون ایشان که فرد بسیار مطلع و با ایمان و ارزشمندی بود، نگاهی به نامه انداختند و گفتند: «ببینید، آقای وزیر وقت و حوصله خواندن این نامه‌ها را ندارد در یک یا دو جمله خلاصه کنید» و من هم عاجزانه از ایشان خواستم اگر ممکن است خودتان عنایتی فرمایید و قبول زحمت کنید نامه را بخوانید و در یکی دو جمله در صورت امکان به عرض آقای وزیر برسانید. البته به عرض رسانده شد ولی اقدامی صورت گرفته نشد که پر واضح است آقای وزیر به قول معروف گوششان از این موضوعات پر است.

بگذارید خاطره دیگری هم بگویم: در زمانی که در فرانسه مشغول به تحصیل بودم، استادم که استاد اپیدمیولوژی بود، مسئولیت علمی و اپیدمیولوژی کنترل و ریشه‌کنی سل گاوی در فرانسه را هم به عهده داشت. همان‌طور که می‌دانید سل گاوی از بیماری‌هایی است که در چند کشور تا مرحله ریشه‌کنی هم پیش رفته است ولی دوباره عود کرده و روند افزایشی داشته، از جمله در فرانسه آن زمان هم اتفاق افتاده بوده است و پس از اینکه به مرحله ریشه‌کنی می‌رسد، دوباره عود می‌کند. وزیر کشاورزی فرانسه استادم را می‌خواهد و با ناراحتی و تحکم می‌پرسد چرا این‌طور شده است و شما مسئولید. استادم آدم بسیار جدی و در عین حال بسیار خنده‌رو و شوخ بود. می‌گفت گذاشتم خوب آتش آقای وزیر سرد شد و سپس از ایشان در مورد سل پرسیدم که خب ایشان هم جوابی نداشت و ایشان با موضوع عدم دخالت آقای وزیر اتاق را ترک می‌کند. اخراجش نکردند، از کار برکنارش نکردند، و تنها به توصیه‌هایش گوش کردند، زیرا عالم به کار خود بود.

جناب آقای وزیر، بیماری تب برفکی و سایر بیماری‌های دامی با سلام و صلوات و عزیرم و قربانت بروم و جلسه‌های اداری از کشور محو نمی‌شوند. ویروس و باکتری دستورالعمل و انشای دستور نمی‌شناسد و لازمه کنترل و ریشه‌کنی آنها پیشرفت علم و دانش است. فرقی نمی‌کند شخص در چه جایگاه و منسبی قرار گرفته است، می‌خواهد وزیر باشد، مدیرکل باشد، رئیس سازمان باشد، کارشناس باشد و یا آبدارچی و یا راننده، همگی باید در زمینه کاری خود به علم و دانش ان کار آگاه باشند. می‌دانید برای انکه شخصی دامداری تاسیس کند، باید از اطلاعات کافی در این زمینه برخوردار باشد؟ می‌دانید باید حداقل گواهی گذراندن دوره‌هایی را در ارتباط با موضوع داشته باشد؟

از روزی که شعار جهادی‌گری رواج یافت و دامپزشکی را هم به این شعار آمیختند، وضعیت بیماری‌ها اگر به مراتب بدتر نشده باشد، بهتر هم نشده است. تفکر جهادی بر این مبنا بود که با در دست گرفتن یک سرنگ و پریدن به میان جمعیت دامی و زدن چند واکسن که آن‌هم به مرور زمان رو به افول نهاده است، می‌توان بیماری را کنترل و ریشه‌کن کرد، اما تا کنون تمامی پروژه‌ها و برنامه‌ها با شکست روبرو بوده است؛ از برنامه‌های گندم و جو و علوفه تا تولیدات دامی و گوشت و شیر و غیره ...

اگر نمی‌توانید کشاورزی کشور را سرو سامان بدهید و به درجه نه خودکفایی بلکه به درجه تولید منطقی برسانید، حداقل دست از دامپزشکی بردارید و آن را مستقل کنید، بگذارید از جنبه‌های اداری و مالی استقلال داشته باشد. لازم نیست حتما زیر نظر وزارتخانه‌ای باشد. هر کشوری به تناسب نیازهایش ساختار تشکیلاتیش را سر و سامان می‌دهد. کشور ما نیازمند سازمان دامپزشکی مستقل زیر نظر ریاست جمهوری است تا بتواند بدون دخالت سایر عوامل مانند معاونت امور دام امر کنترل و پیشگیری بیماری‌ها و بهداشت مواد غذایی را پیش ببرد. بگذارید بتواند در مورد اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی بدون دخالت دیگران اقدامات لازم را انجام دهد. بگذارید بتواند قوانین و مقررات بهداشتی را قانونی کند و از بهداشت دام و انسان دفاع نماید. شما تنها می‌توانید نظاره‌گر پیشرفتشان باشید که قطعا موفقیت در کنترل و ریشه‌کنی بیماری‌هاست. بگذارید از انتصابات سیاسی و قومی و مذهبی به دور باشد. بگذارید انسان‌های اندیشمند و دانا و دانشمند و عالم بر آن ریاست کنند. در جلسات بی سر و ته و بی‌نتیجه شرکت کردن و شعارهای عجیب و غریب دادن راه به جایی نمی‌برد. دستور اکید دهید که شایسته‌ها را بکار گیرند و انها را با آزمون‌های علمی سخت و دشوار انتخاب کنید. بگذارید کشور و مردم کشور مزه پیشرفت را بچشند. هیچ‌کس نمی‌تواند با خوردن نفت و مس و سایر معادن زندگی کند، برای زندگی کردن نیازمند محصولات کشاورزی و دامی هستیم. کشورهای پیشرفته از منابع کشاورزی و دامی‌شان به شدت حمایت می‌کنند که می‌دانند بدون این منابع راه به جایی نخواهند برد. در این مهم بکوشید. بگذارید افکار ارزشمند و دانشمند رشد و نمو کنند. بگذارید وقت کارکنان در راه کسب علم و پیشرفت صرف شود. رواج علم صرفا در دست‌های وزارت علوم و دانشگاه‌ها نیست بلکه کلیه مسئولین در رواج این مهم مسئولیت دارند. روی میز کارکنان سازمان دامپزشکی، از رئیس گرفته تا تک‌تک کارشناسان به جای تلی از نامه باید کتاب قرار داشته باشد تا مرتب کتاب مطالعه کنند. سازمان‌هایی نظیر نظام دامپزشکی معلول افکار مسموم عده‌ای خاص بوده است، آنها را منحل اعلام کنید. جامعه دامپزشکان را که دارای سابقه طولانی است و در ارتباط با دامپزشکان جهانی بوده است، تقویت کنید.

کارکنان نیازمند مالی که توان اقتصادی ندارند، کاری هم برای کشور انجام نمی‌دهند. بنیه مالی آنها را تقویت کنید. از حقوق مادی و معنوی افراد دفاع کنید. وزارت فقط برای نشستن در اتاق‌های مزین شده به مبل و صندلی و تجهیزات لوکس نیست. شما هم همانند سایر کارکنان دولت در مقابل مردم مسئول هستید؛ مسئول سلامت جسمی و روانی کارکنان هم هستید. سال‌ها پیش روزی در تلویزیون مدیرکل گندم وزارتخانه را آورده بودند که چگونگی اجرای طرح گندم 1+6 را توضیح دهد. در بدو شروع ایشان با همان زبان بومی خود گفتند «میخیم» که بنده بر سر خود زدم و گفتم گندم بر باد رفت، نه برای آنکه ایشان «می‌خواهیم» را «میخیم» تلفظ کردند بلکه به این خاطر که کسی که هنوز نتوانسته است خود را با شرایط و موقعیت وزارتی وفق دهد و شرایطی را که در آن قرار دارد نمیشناسد، چگونه می تواند تولید گندم کشوری را نجات دهد که همان‌طور که دیدیم نتوانستند. تا کنون هرکس به مقامی رسیده است قدمی برنداشته و گواه آن تورم ناشی از ندانم‌کاری‌هایی است که برای سرپوش گذاشتن بر آن هزاران دلیل و برهان می‌آورند. نیاز نیست اقتصاددان باشید تا بدانید که تورم ریشه تولید را از بیخ می‌خشکاند. تولید را افزایش دهید تا تورم کاهش پیدا کند. به جای هزینه‌های گزاف در واردات دام و گوشت و... با روش‌های منطقی تولید را افزایش دهید تا نه زمین‌های کشاورزی را از بین ببرید و نه دام‌های بیچاره را به ناچار روانه کشتارگاه‌ها کنید. ریشه‌کنی بیماری‌ها پیشکشتان، کنترل آنها به خصوص بیماری تب برفکی تمامی نیازهای مواد غذایی با منشاء دامی کشور را با حداقل قیمت پوشش می‌دهد. برنامه کنترل تب برفکی 10-15 ساله است که باید بر اساس الگویی مطمئن و علمی و فنی همراه با قوانین و مقررات بهداشتی و قرنطینه‌ای سالانه به طور مرتب ادامه یابد و مرتبا نتایج اقدامات آنالیز گردد تا مشخص شود در چه مرحله‌ای بیماری قرار گرفته است. می‌بینید که انچه گزارش می‌شود صرفا ادعاهای شفاهیست که هیچ‌کدام پشتوانه آماری و تحقیقی ندارند. با این روش‌ها کجا می‌توان بیماری را کنترل کرد؟ خواستار پاسخگویی علمی باشید. حداقل در همین قسمت که به شما واگذار شده است، پیشرو باشید.

آرزوی توفیق

 

انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
همکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
0
12
جناب دکتر عطارد برخلاف نوشته‌های قبلی تان واقعا دقیق و کارشناسی بود، بدون به چپ و راست زدن. دست مریزاد بسیار مفید بود.
گمنام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
0
10
جناب دکتر عطارد سلام و درود
جسارتا فرمایش حضرتعالی در خصوص پرهیز از نصب مدیران با ملاکهای قومی و سیاسی و.... و رشد و نمو اندیشمندان و کارشناسان کار و.... قرار دادن کتاب به جای تلی از نامه های بی خاصیت برای همکاران خیلی آرمانگرایانه است
بعید به نظر می رسد برای اجرای این پیشنهادات سازنده اراده ای وجود داشته باشد
والله با این مدل مدیریت بیماریها فقط در بهشت پیشگیری و کنترل و ریشه کن میشن !
آدمهای پاکدست و بی ریا و عالم به کار و شایسته
خود سازمان دامپزشکی که درگیر مثلا FMD بوده و هست یک مسئول را بخاطر کم کاری در برخورد با بیماری نه عزل کرده نه توبیخ کرده نه حتی توضیحی ازش خواسته با اینکه الآن وضعیت بیماری در کشور اصلا تعریفی ندارد
در یکی از استانها با افتخار میگن ما از اداره کل رفتیم و کلی دام را واکسن زدیم! بعد کلی تلفات دام !!! و بعد هم کلی تصاویر و فیلم و.... که الآن شده آفت دامپزشکی به اسم مستندسازی که یه مثقال آورده برای دام و دامپزشک که ندارد شاید برای مسئولین داشته باشد
در ضمن آقای دکتر میشه بفرمایید چرا سازمان نظام دامپزشکی را معلول افکار مسموم عده ای می دانید؟
پاسخ ها
دکتر وحید عطارد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
سلام .. بله علت اینکه نتیجه افکار مسموم بوده اینه که اولا در عناد و برای از بین بردن جامعه دامپزشکی صورت گرفت که در تقابل فکری قرار داشت ، دوم برای رسیدگی به تخلفات دامپزشکان و بقولی روند نظام دامپزشکی را پی می نمود که در دنیاوجاهت ندارد و اگر به وظایفش مراجعه کنید کاملا واضح هست و بعد انکه وظایف قانونی سازمان دامپزشکی رو از دست سازمان خارج کنه و در حقیقت یک‌ سازمان نیمه دولتی نیمه خصوصی به موازات سازمان تشکیل بشه و رویکرد ان بر خلاف جوامع دامپزشکی جهانی اصلا علمی نیست و سیاسیست .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
0
11
جناب دکتر عطارد عزیز کاش به وزیر میگفتید : در سازمانین دامپزشکی و بدنه ، مافیای مسائل مالی حرف اول را میزند . مسائل مدیریتی مبحث بعدی و مسئله علمی مبحث آخر حرفه ماست . مسائل مدیریتی و مسائل علمی قسمت بیرون کوه یخ است و مسائل مالی در زیر آب قرار دارد .
کسی جرات تحلیل این مسائل مالی را ندارد و یا جایی برای ارئه و انتشار آن نیست و حتی بعضا سایت ها و مطبوعات اسباب کار دارندگان مسائل مالی است .
اینکه چطور ما بتوانیم تعارض منافع ، انباشت مالی ناشی از فعالیت های دامپزشکی و سوداگران رانت های دامپزشکی را کنترل کنیم مسئله ای است که یا نادیده گرفته میشود یا سواد نحوه کنترل را نداریم و یا عامدا کسانی مدیر میشوند که هر قلمی را که بخواهد به سمت این منافع و رانت ها برود خورد و خمیر میکنند .
معمولا گروههای دانشگاهی و ان جی او ها هم کاری به نحوه گردش مالی در دامپزشکی ندارند . اصلا فضایی برای این گروهها برای طرح این مسائل نیست . شاید دامپزشکی کمترین استفاده را از رسانه برای شفاف سازی میکند . بگیر و ببند هایی که نتیجه اش بعد از مدتی تبرئه میباشد خود نیز دل دلداران را میترساند و منزوی میکند .
دلیلش هم مشخص است . عده ای در سودای مسائل علمی ( صرفا علمی به گونه ای که اسباب ناراحتی مدیران و سیاسیون نشوند ) هستند چه در دانشگاه و چه در پست های کارشناسی ادارات .
عده ای در فکر مدیریت و افزایش میزان چسبندگی به پست خود هستند حال با هر عملکردی .
عده ای نیز که معمولا دامپزشک نیستند و تاجر و سوداگر هستند مسائل مالی را رقم میزنند و مدیران تابع آنانند .
البته دامپزشکان تاجری هم داریم که دست بالایی ها را از پشت بسته اند و فکر پدر سالاری هستند .
در واقع فعلا یک حکیم مهر است که مسائل را با چاشنی سانسور درج میکند و دیگر هیچ
دکتر اسماعیل کس نزانی - کردستان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
0
1
بسیار عالی
دقیق
نوک مگسک وسط خال سیاه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
0
6
جناب آقای دکتر عطارد
تشکر از بیان نکات ارزشمند.
اگر با رویکرد جهادی بخواهید بیماری را کنترل یا ریشه کن نمایید، باید تمامی عوامل مرتبط با بیماری را در حرکت جهادی وارد و موظف به عمل کنید. بلی واکسیناتور ها بخشی از این برنامه جهادی بوده و هستند ولی آیا تمامی عوامل برنامه جهادی عمل کردند یا عمل می کنند؟ نیک میدانید خیر عمل نمی کنند. عوامل مرتبط با کنترل بیماری شامل دامدار، دامپزشک، واکسیناتور، سازمان دامپزشکی، ادارات دامپزشکی ، دانشکده های دامپزشکی، واسطه ها(چوب دار)، نیروهای قضایی و انتظامی و مرزبانی ها هستند. اگر همه عوامل فوق جهادی عمل کنند ولی یکی سهل انگاری کند، احتمال موفقیت در برنامه کنترل بیماری کاهش می یابد. واکسیناسیون بخشی از برنامه است که زحمت زیادی هم برای انجام آن کشیده شده و می‌شود، ولی باید عزم همه جانبه داشت و قدرت لازمه.
با احترام
دکترامیرنصرخضرایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
4
0
سلام
انگارمدشده دوستان به وزیر نامه میزنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
چه اشکالی دارد؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
نامه نبود، سخنی چند با وزیر بود.
ممکن است ببیند ممکن است نبیند ممکن است به او اطلاع دهند. غالبا اطلاع پیدا نمی کند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
جناب خضرایی حضرتعالی که استاد نامه زدن به وزیر و دستگاههای نظارتی هستید ما انگشت کوچیکه حضرتعالی هم نیستیم در این زمینه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
0
0
با احترام به همه صاحبنظران و مدیران
مشکل اصلی در زمینه پرورش دام سبک عدم مدیریت مناسب هست.
در این خصوص حقیر طرحی رو مطرح می کنم امیدوارم صاحب نظران نقاط ضعف اون رو برطرف و نقاط قوتش رو تقویت کنند تا قابلیت اجرا داشته باشه تا هم معضل کنترل و مبارزه با بیماریهای واگیردار و مشترک و هم معضل قاچاق دام و هم معضل سرشماری دام سبک حل بشه :
مسئله اصلی، پرورش سنتی و بی قید و بند دام سبک در این کشور هست که هر کسی با توجه به امکانات اندک و چند متر جا و به امید افزایش سرمایه یا سرگرمی، خیال پرورش دام رو در سر میپروراند و یک شبه دامدار و صاحب چند راس میش و بره میشه و یک شبه هم همه رو میفروشه و دیگه دامدار محسوب نمیشه.
مقرر کنند پرورش دام مولد رو فقط واحدهای دارای پرورانه بهداشتی بهره برداری داشته باشند و فقط دام ماده و میش داشتی رو پلاک کنند(شامل عشایر هم بشه).ظرفیت این واحدها بالای دویست راس دام مولد باشد.این واحدها همانند واحدهای پرورش طیور تحت نظر یک مسئول فنی دامپزشک باشند.نقل و انتقال میش ماده و بره ماده فقط با مجوز دامپزشکی باشه و در غیر اینصورت قاچاق دام و مشمول جریمه های سنگین باشه.موظف باشه هر شش ماه یکبار موجودی دام رو به صورت خوداظهاری در سامانه ها به روزرسانی کنه و توسط مسئول فنی فارم و کارشناسان شبکه های دامپزشکی و جهاد راستی آزمایی بشه.و به ازای هر تعداد اضافه کردن دام یا کسری موجودی بدون مستندات به هر نحو پاسخگو باشه. هچیکس حق پرورش دام مولد و بره ماده رو به صورت سنتی نداشته باشه .
از اون طرف فقط و فقط پروار بندی به شکل سنتی و صنعتی مجاز باشه و در هر شرایطی.نقل و انتقال دام نر پرواری بدون مجوز باشه.و کشتار دام نر در کشتار بدون مجوز و بدون پلاک مجاز باشه.
با این طرح مزایای ذیل بهره برداری میشه:
کنترل بیماریها در واحدهای دارای پروانه و به صورت صنعتی راحت هست چون تحت نظر دامپزشک و شبکه هست.واکسنها سر وقت خورده میشه.گزارش بیماری انجام میشه.بروسلوز به راحتی تحت کنترل در میاد.آمار دام مولد در کل کشور مشخص هست.دامدار با این شرایط و برای حفظ سرمایه راغب تر به بیمه دام هست.برای تمدید پروانه ها ساختار دامداری مرتب پایش و کنترل میشه.دامدار بره های ماده مازاد رو به صورت شناسنامه دار و با مجوز و فقط به واحدهای پروانه دار میتونه انتقال بده و نه به دامداران سنتی چون قانون بهش اجازه نمیده.بره نر مازاد رو یا خودش پروار میکنه و در کشتارگاه کشتار میکنه یا به افرادی که قصد پرورش دارن(سنتی و صنعتی) بدون مجوز و‌بدون پلاک میده .قاچاق دام به هیچ وجه انجام نمیشه چون دامدار در مورد موجودی دامش مرتب از مجاری مختلف پایش میشه و تحت کنترل هست.
دامدار سنتی هم فقط مشغول پروار بندی بره نر هست و چون فقط یکبار ورود و خروج بره نر به دامداریش رو داره و مدت پرورش کوتاه هست و از دامداریهای تحت کنترل و واکسن خورده خریداری کرده کمتر دچار بیماری میشه و اگر در دامداریهای سنتی دام مولد و بره ماده رویت بشه به عنوان قاچاق دام ،مبدا و مقصد مشمول جریمه های سنگین بشن( مشکل اصلی در حال حاضر اینه که دامدار چند راس میش تهیه میکنه.چند صباحی نگهداری میکنه .واکسن ها رو اصلا نمیزنه.گاهی چند تا مولد یا بره ماده رو میفروشه و نه واکسن خورده و نه از نظر انتقال بیماریش تحت نظر هست.گاهی مواقع هم تو دامداریها دور میگرده و دنبال چند تا میش هست که خریداری بکنه که به این شکل انتقال بیماری به راحتی امکان پذیره)
کشتار دام نر در کشتارگاه بدون مجوز باشه و فقط دام مولد با مجوز به کشتارگاه بیاد اونم فقط دام مولد مازاد یا پیر و بدون آبستنی
بابک معترض
|
France
|
۱۰:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
0
1
سلام آقای دکتر ، ای کاش گوش شنوایی وجود داشت ، کلمه به کلمه نوشته تان درد دل اغلب کسانیست که قلبشان برای این مملکت می تپد.
دکتر قهرمانی دامپزشک بازنشسته
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
0
1
جناب آقای دکتر عطارد من در خیلی از کلاسهای شما شرکت کرده ام خیلی متاسفم که هنوز متوجه نشده آید که وقتی وزیر محترم اقتصاد در جلسه ای رسمی که وظیفه اش پاسبانی از ریال است چون واحد پول کشور ریال است ولی ایشان از دلار هفتاد تومانی حرف میزند یعنی جناب وزیر مانند تجار داخل بازار واحد پول را نه ریال بلکه تومان میداند پس دیگر این فرمایشات شما برای چیست سلامت باشید
نظر شما
ادامه