طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مجاز مصرف نمک برای انسان، ۵ گرم در روز است؛ در حالی که مصرف روزانه نمک در ایران حدود ۱۵ گرم، یعنی ۳ برابر میزان مجاز است. قسمت عمده ای از نمک مصرفی روزانه ما از طریق نان و برنج وارد بدنمان می شود؛ بقیه آن هم از طریق نمک سفره، و غذاهایی مثل خیار شور، کلم شور، کنسروها، سوسیس و کالباس، چیپس، پفک، چوب شور، پنیر، دوغ، کشک، انواع آجیل بو داده، ماهی دودی و فست فودها به بدن وارد می شود.
امروزه رابطه بین استفاده از نمک و فشار خون بالا، بیماری های قلبی-عروقی و ادم (خیز) اثبات شده است. متخصصان تغذیه توصیه می کنند برای خوش طعم کردن غذاها، از موادی مثل سبزیجات معطر مانند آویشن و شوید، سیر، لیمو ترش، آب نارنج و... استفاده کنیم.
سالم باشیم، درست مصرف کنیم.