کد خبر: ۸۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۷ نظر

حکیم مهر: سرپرست معاونت بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: براساس گزارش‌ها، تاکنون ۹۵ درصد از جمعیت حساس جامعه در برابر بیماری‌های مشترک بین دام و انسان، ایمن شده‌ است و خوشبختانه مشکلات خاصی در این زمینه وجود ندارد.

به گزارش حکیم مهر، «دکتر سید سعید حسینی» روز سه‌شنبه در حاشیه نشست مدیران و روسای گروه بیماری‌های واگیر که در بندرعباس برگزار شد، اظهار کرد: سازمان دامپزشکی بر اساس وظایف ذاتی خود و قانون مصوب پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، در ۲ حوزه اقتصاد ملی و بهداشت عمومی فعالیت می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از وظایف کلیدی این سازمان، مبارزه با بیماری‌ها و ایمن‌سازی جمعیت از طریق واکسیناسیون و اقدامات بهداشتی و قرنطینه است.

وی افزود: سازمان دامپزشکی در راستای حفاظت از اقتصاد ملی و سلامت عمومی جامعه، اقداماتی جدی برای مقابله با بیماری‌های مهمی نظیر تب برفکی، شاربن، آبله و سایر بیماری‌های مشترک بین انسان و دام انجام داده است. این اقدامات شامل واکسیناسیون گسترده، پیشگیری و قرنطینه بوده و نتایج مؤثری در کاهش مخاطرات این بیماری‌ها داشته است.

سرپرست معاونت بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به نشست کشوری مدیران و روسای گروه بیماری‌های واگیر در بندرعباس، گفت: در جلسه‌ای که برگزار شد، عملکرد سازمان و نظرات سایر دستگاه‌های اجرایی، به ویژه سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

حسینی خاطر نشان کرد: در خصوص کنترل جمعیت دامی نیز بحث‌هایی مطرح و مقرر شد که دستگاه‌های اجرایی مرتبط، از جمله سازمان‌های محیط زیست و شهرداری، بر اساس ظرفیت‌های قانونی خود اقدامات لازم را انجام دهند تا موارد مربوط به کنترل بیماری‌ها و ایمن‌سازی جمعیت دامی به خوبی مدیریت شود.

منبع: تجارت جنوب آنلاین، ایرنا

 

انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
احمد زنگارکی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۳
1
3
آیا مطالب و اظهارات جناب دکتر حسینی را وزرات بهداشت تایید می‌کند؟ وزرات بهداشت ک می‌گوید بیماری تب مالت در جوامع بشری رو ب افزون است
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۴
0
1
شروع کار دوست عزیز و گرامی نباید با این تیتر خبری کاملا نادرست می بود.
باید میگفتند مشکلاتی داریم و با برنامه ریزی به رفع آنها می پردازیم.
اگر با اطلاعات اشتباه پیش برویم چیز خوبی از آب در نخواهد آمد.
ناشناس
|
Czechia
|
۱۷:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۴
0
2
..................
سخنان سرپرست معاونت بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور، بیش از آنکه اطلاع‌رسانی شفاف باشد، یک ادعای غیرمستند ......... است. ایشان در اظهار نظری عجیب، مدعی شده‌اند که «۹۵ درصد از جمعیت حساس جامعه در برابر بیماری‌های مشترک بین دام و انسان ایمن شده است» و «مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد». این ادعاها، با وضعیت اسفبار شیوع بیماری‌هایی همچون تب برفکی و سایر معضلات بهداشتی، تناقضی آشکار دارد. آیا باید این آمارها و ادعاهای خوش‌بینانه را باور کنیم، یا چشمانمان را به روی واقعیت‌های تلخ ببندیم؟

۹۵ درصد ایمن‌سازی؟ بر اساس کدام مستندات؟
ایشان بدون ارائه هیچ سند یا مدرکی، ادعا کرده‌اند که ۹۵ درصد از جمعیت حساس در برابر بیماری‌های مشترک ایمن شده‌اند. این سؤال به ذهن می‌رسد که این آمار از کجا آمده است؟ آیا تحقیقات علمی گسترده‌ای صورت گرفته که ما از آن بی‌اطلاعیم؟ یا شاید این ارقام صرفاً برای ایجاد تصویر مثبت از عملکرد سازمان دامپزشکی ارائه می‌شود؟ واقعیت آن است که در بسیاری از نقاط کشور، از جمله مناطق روستایی و عشایری، نه‌تنها ایمنی کافی وجود ندارد، بلکه بسیاری از دامداران و جمعیت‌های حساس از ابتدایی‌ترین خدمات واکسیناسیون محروم هستند.

«مشکل خاصی وجود ندارد»؟ پس تب برفکی و سایر بحران‌ها چیست؟
ایشان اظهار کرده‌اند که «مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد». آیا این ادعا شوخی است؟ همین حالا، کشور درگیر بحران شیوع گسترده تب برفکی است که به دلیل ضعف مدیریت، نبود نظارت و ناتوانی در اعمال قرنطینه به وضعیت وخیمی رسیده است. اگر اقدامات جدی صورت گرفته، چرا دامداران روزانه شاهد تلف شدن دام‌هایشان هستند؟
در مورد بیماری تب مالت نیز، به‌جز واگذاری کار به نیروهای بخش خصوصی با دستمزدهای ناچیز و کشیدن بیگاری از آن‌ها، چه کار جدی‌ای انجام شده است؟ واکسیناسیون ناقص، بدون تأمین انگیزه کافی برای نیروها و بدون نظارت، چه تأثیری بر کاهش شیوع این بیماری داشته است؟ وقتی نیروی انسانی به‌درستی حمایت و مدیریت نشود، نتیجه همین وضعیت آشفته خواهد بود.

تب برفکی و آبله؛ از چه زمانی بیماری‌های مشترک شدند؟
یکی دیگر از ادعاهای عجیبی که در این مصاحبه مطرح شده، این است که سازمان دامپزشکی برای مقابله با بیماری‌هایی نظیر تب برفکی و آبله اقدامات جدی انجام داده است. اما از کی تاکنون این بیماری‌ها به‌عنوان بیماری‌های مشترک بین انسان و دام محسوب می‌شوند؟ آیا این یک اشتباه لفظی است یا ناشی از بی‌اطلاعی گوینده؟ فارغ از این مسئله، وضعیت بحرانی تب برفکی در کشور نشان می‌دهد که حتی اگر «شوخی شوخی» هم برای این بیماری اقدامی شده بود، اوضاع از این بدتر نمی‌شد.

قرنطینه؛ داستان شکست خورده
وضعیت قرنطینه دام‌ها نیز یکی از نقاط ضعف جدی در عملکرد سازمان دامپزشکی است. دام‌ها به‌راحتی از شمال به جنوب و از شرق به غرب کشور جابه‌جا می‌شوند و سازمان دامپزشکی در این میان، فقط نظاره‌گر است. یکی از مهم‌ترین دلایل شیوع اخیر تب برفکی همین عدم رعایت مقررات قرنطینه بوده است. وقتی هیچ نظارت جدی‌ای بر جابه‌جایی دام‌ها وجود ندارد، چگونه می‌توان انتظار کنترل بیماری‌ها را داشت؟

تعطیلات و ناکارآمدی؛ وقت کار ندارید؟
مشکل دیگر، کمبود نیروی انسانی و نبود انگیزه کاری در پرسنل دولتی است. یک روز ادارات به دلیل سرما تعطیل‌اند، روز دیگر به‌خاطر گرما. یک روز برای صرفه‌جویی در برق، ساعت کاری کاهش می‌یابد و روز دیگر برای صرفه‌جویی در گاز. در چنین شرایطی، چگونه می‌توان انتظار داشت که نیروی دولتی به وظایف خود به‌طور کامل عمل کند؟ اگر مدیریت زمان و منابع انسانی به این شکل است، دیگر چگونه می‌توان از سازمان دامپزشکی انتظار داشت که با بیماری‌ها مقابله کند؟

انتظار صداقت، نه معجزه
هیچ‌کس انتظار ندارد که در شرایط فعلی، سازمان دامپزشکی معجزه کند. اما حداقل توقع این است که مسئولان این سازمان در گفتارشان صداقت داشته باشند و واقعیت‌ها را بپذیرند. توجیه ضعف‌ها با آمارها ....... و ادعاهای غیرواقعی نه‌تنها مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه اعتماد عمومی را نیز از بین می‌برد. جامعه نیازمند مسئولانی است که به‌جای تلاش برای زیبا جلوه دادن اوضاع، با شفافیت و جدیت برای رفع مشکلات قدم بردارند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۵
0
0
فکر نکنم در هیچ کشوری ادعای ایمنی ۹۵ درصدی جمعیت دامی برابر بیماری خاصی مطرح شود. از قدیم گفتن سنگ بزرگ علامت نزدته. حداقل می گفتن ۷۵ درصد که از نظر علمی هم منطقی باشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۵
0
2
کاملا موافقم
ما مشکل خاصی نداریم
خصوصا در زمینه تب برفکی دیگه عام شده خاص نیست!
یا بهتر بگم عمومی شده هر روز از یه جا یه کانون در میاد و دستور از اداره کل که ثبت نشود!!!
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۳:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۵
0
1
....................
واقعا از وضعیت بوسلوز و سل و هاری و آنفلوانزای پرندگان و ..... همه چیز مشخص و آشکار است!
بی دلیل نیست که علی رغم همه ی شکایاتی که از دارو ها و واکسن های دامی می شود! هیچ گوش شنوا و هیچ اراده ای برای رسیدگی به شکایت‌ها وجود ندارد.
دکتررضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۵
0
0
باسلام ..واقعا اینگونه است؟ این فرموده ایشون بخشی از مفاد دستورالعمله که مقرر شده اجرا بشه درحالیکه اجرا نمیتوونه بشه....اینجور سخن گفتن در شان یک معاون بهداشتی نیست
نظر شما
ادامه