کد خبر: ۸۱۵۴۹
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
رئیس شورای نظام دامپزشکی استان مازندران:
«دکتر محمد احمدی» افزود: میزان چربی سنگدان از گوشت مرغ کمتر و میزان پروتئین آن بیشتر است و از نظر برخی از ریزمغذی‌ها بر گوشت مرغ برتری دارد ...

حکیم مهر: به گفته رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران، سنگدان بهترین بخش مرغ و حاوی کمترین میزان باقیمانده داروها و ترکیبات شیمیایی در مقایسه با سایر بخش‌های مرغ است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرآنلاین، «دکتر محمد احمدی» متخصص بهداشت مواد غذایی، عضو هیات علمی دانشگاه و رئیس شورای نظام دامپزشکی استان مازندران، افزود: میزان چربی سنگدان از گوشت مرغ کمتر و میزان پروتئین آن بیشتر است و از نظر برخی از ریزمغذی‌ها بر گوشت مرغ برتری دارد.

وی تصریح کرد: اینکه گفته می‌شود میزان فلزات سنگین مانند کادمیوم، سرب و کروم که همراه با دانه غلات وارد جیره غذایی طیور می‌شود در سنگدان مرغ تجمع می‌یابد، واقعیت ندارد. بر فرض هم اگر از طریق جیره غذایی مرغ، فلزات سنگین وارد بدن مرغ شوند، تجمع باقی‌مانده این ترکیبات در بخش‌های دیگر مرغ بیشتر از سنگدان است.

دکتر احمدی با بیان اینکه استفاده از سنگدان در کباب کوبیده ممنوع است، از دلایل منع آن می‌گوید: چون سنگدان به صورت مخلوط با گوشت در کباب کوبیده استفاده می‌شود، سلامت و بهداشت آن مشخص نیست. همچنین قیمت آن بسیار کمتر از گوشت است و اختلاط آن با گوشت چرخ‌کرده قرمز در کباب کوبیده نوعی تقلب محسوب می‌شود.

وی افزود: از طرفی با توجه به اینکه کباب کوبیده طعم خود را دارد و سنگدان هم طعم خاص خودش را دارد، ممکن است برای مخفی کردن و پوشش دادن طعم خاص سنگدان از ادویه یا ترکیبات غیرمجاز استفاده شود تا طعم خاص گوشت را به دست آورد. بنابراین مصرف سنگدان در کباب کوبیده رستورانی ممنوع اما در کباب‌های خانگی بر اساس ذائقه و سلیقه افراد خانواده قابلیت مصرف دارد.

سنگدان، قابل قیاس با فیله مرغ

«دکتر نسرین مؤیدنیا» متخصص علوم و صنایع غذایی، در گفت‌وگو با خبرآنلاین می‌گوید: سنگدان مرغ، بوقلمون و شترمرغ در سراسر دنیا مصرف غذایی دارند و در کشورهای مختلف در سالاد، سوپ، خورش‌ها، مخلوط با انواع لوبیا، تخم مرغ و ادویه‌جات تا همراه با برنج و نان مصرف و به روش‌های مختلف گریل شده، کباب شده، سوخاری شده و آب پز قابلیت طبخ دارد. از آنجایی که سنگدان جزو گوشت‌های اندامی به شمار می رود نسبت به گوشت، قیمت پایین تری دارد. آنچه لازم به توجه است این که سنگدان ارزش غذایی بسیار خوبی دارد و محتوای پروتئینی آن می‌تواند قابل قیاس با گوشت فیله مرغ باشد. محتوای چربی آن در مقایسه با گوشت، پایین تر بوده و جالب است بدانید، در ۱۰۰ گرم سنگدان با حدود ۹۴  کالری، تنها ۲ گرم چربی و به میزان بیشتری پروتئین با خاصیت سیرکنندگی بالا وجود دارد.

محدودیت‌های مصرف سنگدان

دکتر مؤیدنیا با اشاره به اینکه سنگدان، سرشار از ریز مغذی‌های مهم مثل ویتامین‌های گروه B خصوصا B۱۲ و مینرال‌هایی همچون روی، سلنیوم، آهن و فسفر است می‌گوید: این بخش از مرغ در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، نقش مثبت و پررنگی دارد و اسیدآمینه‌های ضروری آن نقش موثری در ترمیم و رشد ماهیچه‌ها داشته و به دلیل دارا بودن ویتامین‌های گروهB در بهبود سطح انرژی، موثر است. البته در مورد سنگدان، موارد احتیاطی خاصی وجود دارد. تهیه آن از مراکز عرضه معتبر، پخت کامل آن جهت اطمینان از سلامت به لحاظ میکروبی و اینکه به دلیل محتوای بالای «پورین» می‌تواند برای افرادی که اسید اوریک بالا و بیماری نقرس دارند، محدودیت مصرف داشته باشد.

 

انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
1
23
با این قیمتها چند روز دیگه یه متخصص میاد میگه پر مرغ از فیله مرغ سالم تر و مغذی تر و با کیفیت تر است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
ایضا کود مرغ
ناشناس
| Singapore |
۲۱:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
هر 2 کامنت بالای عالی است :)))
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
3
7
خب دل و سنگدان هم از نظر قیمتی فرق چندانی با فیله مرغ ندارند و گران هستند
در حال حاضر حتی کارکنان دامپزشکی هم تنها وسع خرید جگر مرغ را دارند
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۲۰:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
2
14
اتفاقا یونجه هم بالاترین ارزش غذایی را در مواد غذایی گیاهی دارد ،اصلا ........... کرامت انسان ایرانی!!! مهم توجیه کردن فلاکت و بدبختی هاست ! حالا هرطور شده و به هر قیمت!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
شما ............ ما رو کرامت ایرانی کرامت انسانی ! خیلی جاهای دنیا مثل کره جنوبی سنگدان و دل و حتی جگر مرغ یه خوراک خوشمزه و روزمره به حساب میاد حتی تو کشورهای اروپایی هم مصرفش متداوله
ناشناس
|
Singapore
|
۲۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
1
6
خوب دیگه انقدر داره گرونی میشه 2 روز دیگه در فضولات مرغ هم ارزش غذایی اصلی پیدا می کنند!!
...........................
فقط نگرانیتون باقی مانده دارویه؟ در پرش هم دارو کم باقیمانده داره ها!
.........................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
2
6
میشه دکتر عزیز رفرانس دهد ؟ ادعای این مسائل در تایید و یا رد مقبول نیست . لطفا رفرانس را بفرمایید .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
رفرانس؟؟؟
فکر کنم ایشان را نشناختی، ایشون یکی از پژوهشگران بزرگ در حوزه مواد غذایی کشور هستند
ناشناس
| Netherlands (Kingdom of the) |
۰۸:۵۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
کامل معلوم است سطح دانش ایشان
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۲
ناشناس ۸:۳۶ شما اگر یک بیسی از دانش ابتدایی داشتی میدونستی که expert opinion کمترین ارزشی در مقایسه با یک مقاله ساده کراس سکشن نداره هم حتی نداره
ب
|
Germany
|
۰۳:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
1
8
مصرف سنگدان در سراسر دنیا رو نمیدونم اما من اینجا تو یه کشور بدبخت و عقب افتاده غرب اروپا تا به حال ندیدم جایی سنگدان بفروشن. حتما اینها فواید سنگدان رو نمیدونن!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
1
3
ابتدا تجویز بی رویه دارو و واکسن در حیوانات مزرعه و پرورشی را مدیریت کنید تا هرکسی نتونه دارو و واکسن تهیه کنه سپس راجع به مصرف سنگدان نظریه پردازی کنید
نظر شما
ادامه