حکیم مهر: «دکتر علیرضا رفیعی» در برنامه زنده تلویزیونی رویش در خصوص مراحل نظارت سازمان در بخش تولید فرآورده های دامی و حفظ سلامت غذایی مردم گفت: سازمان دامپزشکی با روش ها مراقبتی واکسیناسیون، درمان و ریشه کنی بیماری های دامی را کنترل می کند و دام ها را از عوامل بیماریزا مصون نگاه می دارد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از چکاوک البرز نیوز، رییس سازمان دامپزشکی کشور افزود: عمده فعالیت سازمان کنترل بیش از ۸۵۰ بیماری مشترک که در بین دام، طیور و آبزیان با انسان شناخته شده است متمرکز است و این دام ها غذای انسان را تشکیل میدهند چه دام زنده و چه فراورده های دامی از همین رو سازمان برنامه ریزی و کنترل دقیقی را در این خصوص در پیش دارد.
وی ادامه داد: ما به سمت ماه مبارک رمضان و عید نوروز می رویم، سازمان دامپزشکی کشور به دلیل حساسیت این ماه ها و افزایش مصرف فرآورده های خام دامی در این دو ماه طرح تشدید نظارت بهداشتی خواهیم داشت و گشت های ویژه ما صبح و بعداز ظهر در دو شیفت در مراکز تولید و عرضه به کنترل محصولات دامی خواهند پرداخت.
رفیعی اظهار داشت: سازمان در یک سال کاری ۱۷ میلیون تن فرآورده خام دامی در کشور تولید می شود، در مجموع نظارت ها مقداری از این فرآورده ها را اجازه مصرف انسانی نمیدهیم و پس از جمع آوری در شرایط خاص یا تبدیل به خوراک دام و یا کلا معدوم سازی بهداشتی می شوند.
رفیعی در خاتمه این مبحث یادآور شد: ما محصولات و فرآورده های دامی را پیش از تولید، حین تولید و در زمان عرضه کنترل می کنیم بطور مثال در طول سال در بخش گوشت قرمز حدود ۱۱ میلیون دام در کشور ذبح می شود و تبدیل به گوشت مصرفی مردم عزیز می شود، چه در دامداری، چه در کشتارگاه و چه در مراکز عرضه و توزیع محصولات پروتیینی توسط همکارانم بازرسی و کنترل می شوند.