حکیم مهر: آیین رونمایی از سامانه نسخهنویسی الکترونیک دامپزشکی با حضور وزیر جهاد کشاورزی، معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور، و مدیران کل استانها به صورت وبیناری برگزار شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از دانستنیآنلاین، «دکتر نوری» وزیر جهاد کشاورزی، در مراسم رونمایی از سامانه نسخه الکترونیکی دامپزشکی، با اشاره به اهمیت این طرح در تحول دیجیتال بخش کشاورزی و دامپزشکی، گفت: «رونمایی از سامانه نسخه الکترونیکی دامپزشکی، گامی بزرگ در راستای بهبود خدمات دامپزشکی، افزایش شفافیت و کاهش سوءمصرف داروها است. این سامانه نه تنها به ارتقای سلامت دام و طیور کمک میکند، بلکه نقش مهمی در حفظ سلامت جامعه و افزایش امنیت غذایی ایفا خواهد کرد.»
نوری همچنین به اهمیت حفظ وظایف حاکمیتی در کنار توسعه بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: «در حالی که از بخش خصوصی حمایت میکنیم، باید وظایف حاکمیتی خود را نیز با دقت و امانت داری انجام دهیم. نظارت بر اجرای صحیح این سامانه و اطمینان از دسترسی عادلانه تمامی دامداران و بهرهبرداران به خدمات آن، از مسئولیتهای اصلی ماست.»
در ادامه این مراسم «دکتر علیرضا رفیعیپور» معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور، بر اهمیت اجرای کامل نسخه الکترونیکی به عنوان یکی از ارکان اصلی تحول دیجیتال در حوزه سلامت تأکید کرد.
وی اظهار داشت: «این سامانه توسط بیش از ۴ میلیون بهرهبردار، شامل همکاران ما در معاونتهای مختلف وزارت جهاد کشاورزی، سازمانهای جهاد کشاورزی استانها، مراکز پژوهشی و تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی و همچنین شرکتهای وابسته به وزارت در حال اجراست. تأمین و تضمین کیفیت ۱۳۰ میلیون تن محصولات تولیدی نیز بر عهده دو دستگاه وزارت جهاد کشاورزی، یعنی سازمان دامپزشکی و سازمان حفظ نباتات، است.»
وی افزود: «این ۱۳۰ میلیون تن محصول، از مرحله پیش از تولید تا حین و پس از تولید، و عرضه در بازار و صادرات، باید تحت نظارت و تأیید این دو دستگاه باشد. مهر این دو سازمان پای تمامی این تولیدات خواهد خورد.»
رفیعیپور در ادامه به اهداف اصلی سازمان دامپزشکی از زمان تأسیس اشاره کرد و گفت: «تأمین بهداشت و امنیت غذایی و ثبات جمعیت دامی کشور از جمله این اهداف است. با وجود تنها ۵۰ هزار نفر نیروی متخصص دامپزشکی، این حجم عظیم از تولیدات دامی با کمترین اعتبارات موجود در حال اجراست.»
وی همچنین افزود: «با پتانسیل ۵۰ هزار نفر نیروی دامپزشکی کشور، ما در حوزه پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام و همچنین در حوزه تبادلات بینالمللی فعال هستیم. بدون تأیید سازمان دامپزشکی و سازمان حفظ نباتات، هیچ محصولی صادر یا وارد نخواهد شد. این مسئولیتهای حیاتی بر عهده ماست.»
دکتر رفیعیپور در ادامه مراسم به رونمایی از سامانه نسخه الکترونیکی دامپزشکی اشاره کرد و گفت: «امروز شاهد رونمایی از یک کار بزرگ در سازمان دامپزشکی هستیم. دو نتیجه مهم این سامانه عبارتند از: 1. پیشگیری از سوءمصرف داروها: با اجرای نسخه الکترونیکی، از سوءمصرف داروها، به ویژه آنتیبیوتیکها، هورمونها و واکسنها جلوگیری میشود. این داروها باید به صورت حسابشده مصرف شوند، در غیر این صورت سلامت جامعه بهره بردارن را به خطر میاندازند ۲. حذف گلوگاههای فسادخیز: نسخه الکترونیکی باعث حذف گلوگاههای فسادخیز، از جمله قاچاق دارو، واکسن و مواد بیولوژیک میشود.»
وی همچنین به موقعیت استراتژیک ایران اشاره کرد و گفت: «کشور ما در منطقهای قرار گرفته که همواره در معرض ورود عوامل بیماریزا، چه در حوزه دام و چه در حوزه گیاهی، بوده است. به ویژه در شرق، جنوب شرقی و جنوب غربی کشور، این خطرات بیشتر احساس میشود. اما امروز با افتخار اعلام میکنم که در پنج سال گذشته، هیچ اپیدمی جدی در حوزه دام، طیور و آبزیان در کشور رخ نداده است. همچنین در حوزه داروهای دام، طیور و آبزیان، هیچ کمبودی در کشور وجود ندارد.»
اول بپذیریم که طرح و سامانه در ابتدای کار هست و ایراداتی داره
دوم ایرادات رو به سرعت برطرف کنیم تا بتونیم همکاری همه بخش خصوصی رو تا همه گیر شدنش داشته باشیم و صرفا زوری و اجباری نباشه.
اگر این سامانه درست کار بکنه قطعا بخش خصوصی خودش مایل به همکاری خواهد بود و نیاز به زور و اجبار نیست