کد خبر: ۸۱۷۶۶
تعداد نظرات: ۱۲ نظر

حکیم مهر: کتاب «حقوق حمایت از حیوانات مزرعه‌ای و جایگزین‌های گیاهی» نوشته «شهرناز فلسفی» به‌تازگی توسط نشر ماهواره منتشر و راهی بازار نشر شده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «شهرناز فلسفی» نویسنده این‌کتاب، براساس تحصیلاتش در رشته حقوق و دغدغه‌ای که برای حمایت از حیوانات داشته، سال ۱۳۹۸ کتاب «قوانین، مقررات و نهادهای حمایت از حیوانات (جلد اول: حیوانات اهلی)» و «واژه‌نامه حقوق محیط‌زیست» را به چاپ رساند. سال ۱۳۹۹ هم دومین‌جلد «قوانین، مقررات و نهادهای حمایت از حیوانات» را منتشر کرد و سال ۱۴۰۰ هم «فرهنگ جامع لغات و اصطلاحات حقوق ثبت (اسناد، املاک، عقود و معاملات)» را به چاپ رساند. «حقوق طبیعی جانداران» و «حفاظت از پرندگان و زیستگاه‌های حیات وحش؛ حقوق تطبیقی محیط زیست» دیگر کتاب‌هایی هستند که امسال (۱۴۰۳) از این‌پژوهشگر منتشر شدند.

فلسفی در معرفی «حقوق حمایت از حیوانات مزرعه‌ای و جایگزین‌های گیاهی» می‌گوید یک اثر حقوقی صرف نیست بلکه مجموعه‌ای از اصول و قواعد حقوقی موجود درباره حمایت از حیوانات مزرعه‌ای و بیان علل و دلایل لزوم جایگزینی مواد غذایی دیگر به جای گوشت این‌حیوانات است. در این‌زمینه از اصول و قواعد حقوقی دو کشور انگلستان و هندوستان به‌عنوان دو کشور پیشتاز در این‌زمینه وام گرفته شده است.

حیوانات مزرعه، به آن‌دسته از جانداران گفته می‌شود که برای مقاصد مختلف ازجمله گوشت، لبنیات، لباس، کشاورزی، نیروی کار، دارایی، ورزشی و ... توسط انسان در مزرعه پرورش داده و نگهداری می‌شوند. این‌حیوانات شامل ماکیان، گاو، گوسفند، بز، شتر، اسب، شترمرغ و ... هستند و به گروهی از آن‌ها چارپایان می‌گویند.

کتاب پیش‌رو ۹ فصل دارد و با این‌جمله از امام علی (ع) شروع می‌شود: شکم‌های خود را گورستان حیوانات نکنید!

عناوین فصول کتاب هم از اول تا نهم به این‌ترتیب است: «قوانین و مقررات حمایت از حیوانات مزرعه‌ای در کشور هند»، «قوانین و مقررات حمایت از حیوانات مزرعه‌ای در کشور انگلستان»، «هوش عاطفی حیوانات مزرعه‌ای»، «پناهگاه حیوانات مزرعه‌ای»، «گیاه‌خواری در کشور هند»، «انقلاب گیاهخواری در کشور انگلستان»،‌ «جایگزین‌های گیاهی برای لبنیات» و «فواید گیاه‌خواری برای حیوانات، محیط زیست و سلامتی انسان».

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

از آنجا که گاوها وابستگی و رابطه عاطفی قوی با دوستان و بچه‌های خود دارند، به طور طبیعی وقتی از آنها جدا می‌شوند عمیقا دچار غم و اندوه می‌شوند.

وقتی یک‌گوساله را از مادر جدا می‌کنند، مادر برای ساعت‌ها و حتی روزها گریه و زاری می‌کند و دنبال گوساله‌اش می‌گردد.

گوساله هم برای مادرش گریه و بی‌تابی می‌کند و او را می‌خواهد و از دوری هم رنج می‌برند و دچار افسردگی می‌شوند.

جدا کردن گاوها از گوساله‌هایشان یکی از مظاهر گونه‌پرستی، بی‌رحمی و منفعت‌طلبی انسان است.

این‌کتاب با ۱۶۸ صفحه، شمارگان ۱۰۰ نسخه و قیمت ۱۵۰ هزار تومان منتشر شده است.

 

انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
France
|
۱۱:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۲
8
3
این فازهای گیاهخواری و محیط زیست واقعا دیگه مشمئز کننده شدن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۳
8
2
متاسفانه حتی عنوان کتاب درست ترجمه نشده است!
پاسخ ها
امیر
| Germany |
۱۷:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
من به عنوان یک ایرانی ساکن کانادا که زبان انگلیسی ام از فارسی ام بهتره و عاشق محیط زیست و خودم گیاه خوارم میگم که ترجمه کاملا درسته. ویگان همان گیاهخواریه و اگهplantترجمه میشد شامل همه گیاهان و درختها میشد. من نصفه کتابو خوندم و به نظرم فوق الاده عالیه و یه تبلیغ خوب برای گیاهخواریه. حالا شما که خودت کاری نمیکنی هی برو گوسفند و گاو رو سر ببر و خونش رو بریز و بخور
امیر
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۹:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
درسته که، چیه مشکلش؟
کوهی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
9
1
ضمن عرض تبریک و شاد باش و استقبال از هر حرکتی که در جهت حمایت از حقوق حوانات و اخلاق حرفه ایی باشد.معتقدم کار ضعیف و غیر علمی ضربه اش بیشتر منافع آن است .من در مورد کتاب قضاوت نمیکنم چون ندیده ام اما عنوان کتاب اشتباه و فاقد معنای علمی و حتی محاوره ایی است و به درستی برگردان نشده و این از زیبایی و ارزش کار کم میکند
پاسخ ها
علیرضا
| Germany |
۱۷:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
خیلی تعجب اوره که کسی که کتابی به این حد نواورانه را نخوانده در باره ان قضاوت میکنه. این کار خودش نشانه اشکار تیپ غیر علمی بودن و نفهمیدن روش علمی است. ضمنا بهتره این شخص از GOOGLE TRANSLATE استفاده نکنه و اگر انگلیسی بلد نیست به دیکشنری حقوق محیط زیست که اصطلاحات علم حقوق محیط زیست را به زبان فارسی نوشته مراجعه کند. اخر پدر جان تاوان ......... شما را چرا باید محقق علمی بپردازد؟
Moh
| United States of America |
۲۲:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
قل اعوذ بری القلق....‌.‌‌......من شر حاسد اذا حسد
حمیدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
2
5
کتاب را مطالعه کردم، بسیار آموزنده بود. امیدوارم فرهنگ حقوق حیوانات در ایران جا بیفتد. سپاس فراوان از نویسنده اثر.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
4
2
این حقوق حیواناتی ها هم مثل محیط زیستی ها و فمینیستها و رنگین کمانی ها هستند و در اثر تبلیغات جهانی جو گیر شدند.
ناظر فنی
|
United States of America
|
۲۱:۴۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
0
5
ضمن عرض ادب خدمت نویسنده عزیز این کتاب
این یکی از بهترین کتاب‌هایی بوده که من خوندم و بسیار اطلاعات پر محتوا یی رو در مورد حیوانات و حقوق حمایت از حیوانات و احساسات حیوانات بیان کردن که من خودم به شخصه وقتی این کتاب رو خوندم نظرم در مورد حیوانات تغییر کرد و بیشتر سعی میکنم از محصولات گیاهی جایگزین استفاده کنم که در سلامتی خودم تاثیر بسزایی داشت .
در مورد عنوان کتاب که دوستمون فرمودن اشتباه هستش من از چندین نفر که به زبان انگلیسی تسلط کامل دارن پرسیدم و گفتن هیچ تناقضی در معنی و مفهوم عنوان کتاب و ترجمه آن نیست
البته این دوستمون کتاب رو نخونده منتقد عنوان کتاب هستن محتوای کتاب مهمه نه ظاهر کتاب که خدا رو شکر این کتاب تمام موارد رو رعایت کردن و واقعا خوش سلیقه هم هستن
بازم ممنون از نویسنده عزیز و خسته نباشید به ایشون بابت زحماتی که کشیدن
بهناز
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۹:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
0
4
با درود به نویسنده و پژوهشگر این کتاب و انتشارات، برای تالیف و گردآوری این مجموعه. این کتاب بسیار پربار و آموزنده است. و آگاهی دادن به اقشار جامعه درباره محیط زیست و حقوق حیوانات، از مواردیست که همیشه مغفول مانده بود. علاوه بر صدماتی که انسان به حیوانات و طبیعت می زند، هزینه های نگهداری و پرورش حیوانات مزرعه بسیار بالا و آسیب رسان به محیط زیست است. کره ی زمین برای زیست تمام موجودات است و ما باید در حفظ حقوق موجودات دیگر کوشا باشیم. با سپاس فراوان.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۹:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
0
5
خیلی کیف کردم, عالی بود. خسته نباشید میگم به نویسنده و پژوهشگر.
نظر شما
ادامه