کد خبر: ۸۱۷۹۰
تعداد نظرات: ۳۲ نظر
گفت‌وگوی حکیم مهر با «دکتر نگین کرمی» بانوی دامپزشک شاغل در بخش دولتی کرمانشاه:
دکتر نگین کرمی افزود: متأسفانه سطح علمی برخی دانشجویان جدید نسبت به گذشته کاهش یافته است. زمانی که ما کنکور دادیم، تفاوت قبولی در دامپزشکی با پزشکی و دندانپزشکی بسیار اندک بود ...

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی:‌ دامپزشکی یکی از شاخه‌های مهم علوم پزشکی است که علاوه بر حفظ سلامت دام‌ها، تأثیر مستقیم و غیرقابل‌انکاری بر سلامت انسان و ایمنی غذایی دارد. «دکتر نگین کرمی» یکی از چهره‌های موفق این حوزه، از تجربه‌ها، چالش‌ها و تصمیمات مهم زندگی حرفه‌ای خود در بخش دولتی می‌گوید. او یکی از اولین ورودی‌های دوره دکترای دامپزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه بوده و امروز به‌عنوان معاون اداره دامپزشکی شهرستان کرمانشاه فعالیت دارد. در این مصاحبه، او از مسیر علمی و حرفه‌ای خود، چالش‌های پیش روی دامپزشکان، وضعیت آموزشی دامپزشکی در ایران و همچنین دغدغه‌های شاغلان بخش دولتی این حوزه می‌گوید.

حکیم مهر:‌ خانم دکتر، لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمایید چگونه وارد رشته دامپزشکی شدید؟ آیا از ابتدا علاقه داشتید یا این مسیر به نوعی سرنوشت شما را رقم زد؟

واقعیت این است که سرنوشت من را وارد این رشته کرد. من اولین ورودی دکترای دامپزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه در سال ۱۳۸۶ بودم و دوره عمومی خود را در این دانشگاه گذراندم. سپس در سال ۱۳۹۴ وارد دانشگاه تهران شدم و در رشته تخصصی بهداشت مواد غذایی ادامه تحصیل دادم. در نهایت، در سال ۱۳۹۹ از این دوره فارغ‌التحصیل شدم.

حکیم مهر:‌ بعد از اتمام دوره عمومی، مسیر حرفه‌ای شما چگونه پیش رفت؟

پس از اتمام دوره عمومی، همان سال در مقطع تخصصی قبول شدم و به تهران رفتم. در یک سال و نیم اول تحصیل، در تهران مستقر بودم و بعد از ازدواج به کرمانشاه بازگشتم. همسرم نیز متخصص بهداشت مواد غذایی و عضو هیئت علمی دانشگاه رازی است. پایان‌نامه تخصصی‌ام را با راهنمایی اساتید دانشگاه تهران و همکاری همسرم انجام دادم. پس از فارغ‌التحصیلی، در آزمون استخدامی شرکت کردم و در سال ۱۳۹۵ به استخدام اداره دامپزشکی درآمدم. ابتدا به مدت شش ماه در شهرستان ثلاث مشغول به کار بودم، سپس به اسلام‌آباد غرب منتقل شدم و دو سال در آنجا فعالیت داشتم. در نهایت، به کرمانشاه آمدم و اکنون حدود شش سال است که در این شهرستان مشغول به کار هستم.

حکیم مهر: آیا هم‌زمان با دوره تخصص، کارمند اداره دامپزشکی هم بودید؟

بله، بعد از اتمام دروس دانشگاهی و ورود به مرحله پایان‌نامه، در اداره دامپزشکی استخدام شدم. ورود به بخش دولتی باعث شد که از لحاظ مالی و امنیت شغلی در شرایط باثبات‌تری قرار بگیرم.

حکیم مهر: چرا بخش دولتی را به بخش خصوصی ترجیح دادید؟

حقیقت این است که روحیات من با بخش خصوصی سازگار نیست. برای من، ثبات کاری و آرامش فکری از اهمیت بالاتری برخوردار است. ترجیح می‌دهم با وجود درآمد کمتر، ساعات کاری مشخصی داشته باشم و بتوانم به سایر ابعاد زندگی‌ام، از جمله خانواده و فرزندم رسیدگی کنم. من یک پسر شش‌ساله دارم و وظیفه مادری‌ام برایم بسیار مهم است. به همین دلیل، بخش دولتی را انتخاب کردم.

حکیم مهر: آیا در فضای آکادمیک نیز فعالیت دارید؟

بله، از سال ۱۳۹۹ تاکنون در دانشگاه رازی تدریس می‌کنم. دروسی مانند بیماری‌های مشترک انسان و دام، میکروبیولوژی مواد غذایی، بهداشت و کنترل کیفیت مواد غذایی و اصول نگهداری مواد غذایی را به دانشجویان کارشناسی، دکترای حرفه‌ای و کارشناسی ارشد تدریس می‌کنم. تدریس در دانشگاه به من این فرصت را داده که بتوانم هم‌زمان با کار اجرایی، در حوزه علمی نیز فعال باشم و یافته‌های علمی را به نسل جدید منتقل کنم.

حکیم مهر: به نظر شما، برای یک خانم دامپزشک فعالیت در بخش دولتی مناسب‌تر است یا بخش خصوصی؟

این موضوع کاملاً به روحیات و انتظارات فرد از شغلش بستگی دارد. از نظر من کار دولتی مناسب‌تر است، زیرا امنیت شغلی و برنامه زمانی مشخص‌تری دارد. اگرچه درآمد بخش خصوصی بیشتر است، اما من به‌عنوان کسی که به آرامش اهمیت می‌دهد، بخش دولتی را انتخاب کرده‌ام و از این تصمیم راضی هستم؛ به‌ویژه برای خانم‌هایی که مسئولیت‌های خانوادگی دارند، بخش دولتی گزینه‌ای مناسب‌تر به شمار می‌رود.

حکیم مهر: یکی از دغدغه‌های اصلی دامپزشکان بخش دولتی، تسری فوق‌العاده خاص کارکنان سازمان دامپزشکی است. آیا شما هم این مطالبه را دارید؟

قطعاً! این مطالبه‌ای است که تمام همکاران ما در بخش دولتی دارند. حقوق پایه ما، چه دامپزشک عمومی و چه متخصص، حدود ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان است. اگر تسری حذف شود، واقعاً ادامه کار توجیه اقتصادی نخواهد داشت. بسیاری از همکاران ممکن است تصمیم بگیرند که کار را ترک کنند، زیرا با این شرایط اقتصادی، این حقوق کافی نیست. تنها دلگرمی ما همین تسری است که اگر حذف شود، بسیاری از دامپزشکان به سمت بخش خصوصی خواهند رفت.

حکیم مهر: به‌عنوان یک فرد فعال در حوزه آکادمیک، مشکلات آموزشی و پژوهشی دامپزشکی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

یکی از مشکلات اصلی، افزایش تعداد ورودی‌ها است. متأسفانه سطح علمی برخی دانشجویان جدید نسبت به گذشته کاهش یافته است. زمانی که ما کنکور دادیم، تفاوت قبولی در دامپزشکی با پزشکی و دندانپزشکی بسیار اندک بود، اما اکنون این فاصله زیاد شده است. همچنین، دانشجویان بیشتر به فکر ورود سریع به بازار کار هستند و تمایل کمتری به تحقیق و پژوهش دارند. متأسفانه بودجه پژوهشی هم بسیار محدود است و با توجه به تحریم‌ها و هزینه‌های بالای تحقیق، نیاز است که حمایت‌های بیشتری برای پژوهش‌های علمی صورت گیرد.

اگر سرمایه‌گذاری بهتری روی تحقیقات شود، می‌توان سطح علمی دامپزشکی را ارتقا داد و به پیشرفت این حوزه کمک کرد. بهبود کیفیت آموزش، افزایش امکانات آزمایشگاهی و تخصیص بودجه مناسب به پژوهش‌های علمی، عواملی هستند که می‌توانند جایگاه دامپزشکی را در کشور ارتقا بخشند و این رشته را به یکی از حوزه‌های پیشرو در علوم پزشکی تبدیل کنند.

حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.

 

انتشار یافته: ۳۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
4
4
زیاد بود الان کم شده اتفاقا.
در کدام سالها دفترچه رو دیدید؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
چه سالی امتحان دادی من از سال ۷۴که وارد دانشکاه شدم. دارم مقایسه میکنم. خیلی داره زیاد میشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
4
5
تا 150 هزار دامپزشکی قبولی داده!
...............
این بیچاره ها هم گول عنوان دکتر این رو خوردن!
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
1
6
با درود
سال ۷۱ که ما وارد این رشته شدیم واقعا کنکور بسیار سختی بود و با اختلاف یک یا دو نفر نمره پزشکی رو نیاوردیم
متاسفانه با افزایش تعداد دانشکده ها از ۵ به ۲۵ بدون در نظر گرفتن جمعیت دامی کشور و سایر زمینه های شغلی دامپزشکان و همچنین کاهش کیفیت آموزشی و بدنبال آن کاهش توانایی فعالیت های کلینکی و حرفه ای اغلب فارغ التحصیلان ، اختلاف بین این دو رشته علمی و نزدیک بهم افزایش یافت. امیدوارم بزرگان و عقلای جامعه دامپزشکی کشور به این موضوع مهم توجه ویژه ای داشته باشن.
از دامپزشکی مازندران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
2
5
بله دیگه ایشون درست گفته زمان ما که ورودی 79 روزانه هستیم با رتبه 700 منطقه 2 و 1700 منطقه 1 دامپزشکی قبول شدیم . همون سال 1100 منطقه 1 پزشکی قبول شد . حالا الان میگن دامپزشکی تا 15000 هم قبول میشوند . خوب این رتبه های نجومی با درصد های فرا کهکشانی تو دروس شیمی و زیست و فیزیک و ... آیا باید دکتر دامپزشک بشه ؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
لطفا کمی منصف باشیم کنکور زمان گذشته رو با زمان ده ۹۰ به بعد مقایسه نکنید. از ۱۳۹۰ به بعد کنکور خیلی سطح سوالاتش سخت‌تره و به همون نسبت هم بنابراین درصدها کاهش می‌یابد. الان رتبه ۱۵ هزار خیلی سطح علمیش از دانشجو رتبه ۱۰۰۰ قدیم بالاتره. کمی منصف باشیم!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
شاید سوالات کنکور سخت تر شده باشه ولی رقابت از دهه ۹۰ به بعد کمتر شده ولی تا قبل از آن ماراتن نفس گیر بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
1
5
از اواسط دهه ۸۰ به بعد اختلاف قبولی دامپزشکی با پزشکی زیاد شد و تا قبل از دهه هشتاد اختلاف ناچیز بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
0
9
شما اگر کنار خیابون دستفروشی کنید، ماهانه حداقل 20 تومن در میارید بدون مالیات و دردسر. اگر مسافرکشی کنید یا آژانس یا اسنپ کار کنید ماهیانه حداقل 30 تومن در میارید. واقعا عجیبه کارمندان بخش دولتی دامپزشکی چرا وقت شون و زندگی شون رو با این 12-13 تومن تلف می کنند. اونم با مدرک دکتری یا کارشناسی.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
برای اینکه بعد از چندین سال عمرش را برای درس خواندن گذشته و احساس حقارت و پوچی نکنیم و متلک نشنویم که درس خوند اخرش دست فروش و یا راننده شد
دامپزشک دولتی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
حتما بنا به دلایل مختلف مجبور به تحمل شرایط هستند
ناشناس
| Germany |
۲۲:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
آقای 16:50 شما با درآمد 12-13 تومن شرمنده زن و بچه ات بشی بهتره یا با درآمد 30 تومن بتونی حداقل ها رو فراهم کنی و شرمنده و حقیر کسی نشی؟ الان هیچ کس به نام و عنوان شغل نگاه نمی کنه به درآمد نهایی و وضعیت مالی نگاه میکنن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
1
7
خدا خیرش بده که صادق بود
بقیه که با شعار عشق به دامپزشکی و رشته کلا همرو زده کزدن!
طرف مدرکشو برای ۳ میلیون گذاشته جایی بعدش اینجا هی عشق به دامپزشکی و حیوانات حرف می زنه!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
1
3
عجب صحبت‌ هایی، خوب در رشته تجربی خیلی سوالات سخت‌تره به نسبت گذشته است. برید مثلا دفترچه کنکور سال‌های دهه ۹۰ تا ۱۴۰۰ رو دانلود کنید ببینید چقدر سوالات سخت‌تر هست نسبت به سال‌های دهه ۷۰ و ۸۰ هست. الان فقط ۶۰۰ هزار نفر فرد قوی که همه اکثرا برای پزشکی تلاش می کنند و امکانات خیلی بالا دارن کنکور می‌دهند نه مثل قدیم که سوالات رو خیلی از بچه‌های امروز با نگاه می‌زنند سوالات آبکی گذشته را با سوالات مفهومی ده سال گذشته مقایسه نکنید. رتبه های بچه‌های دامپزشکی خیلی هم خوبه لااقلش می‌تونستن پرستاری در هر شهری قبول شوند. کمی انصاف خوب است، زود قضاوت نکنید. پزشکی هم که مال افراد دارای بندهای مختلف است و اکثرا برای کنکور امکانات زیادی داشتن و در کلاس‌های پروازی شرکت می کنند. خیلی از افراد وقتی فرزندان خودشان کنکور میدهند می گویند سطح سوالات با زمان قدیم که آنها کنکور دادند قابل قیاس نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
سطح سوالات برای همه بالاست فقط برای قبولی های دامپزشکی که بالا نیست! در ضمن سهمیه هایی که الان هست و طبق قوانین بعدی اضافه شد در دهه هفتاد و هشتاد نبود. این سهمیه های 5 و 25 درصد در دهه نود ایجاد شدن. مفهومی شدن سوال ها هم در 3 سال اخیر اتفاق افتاده بعد از اینکه تاثیر نمرات دبیرستان تصویب شد. بنابراین حداقل برای سهمیه ای ها، قبولی نسبت به دهه های قبل بسیار آسان تر شده. ضمن اینکه تعداد زیادی از داوطلبان اگر جزو سهمیه 25 درصد نباشند، تحت شمول سهمیه 5 درصد قرار می گیرند.
القاصی المهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
3
5
برای پول کار نکنید. پول مثل چرک کف دست است. برای خدا کار کنید تا همیشه گرسنه باشید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
0
4
واقعا حقوق همه پرسنل دامپزشکی دولتی خیلی کمه تا سال ۱۳۹۶ این جوری نبود با افزایش قیمت دلار و تورم قیمت کالا ها. حقوق کارکنان دامپزشکی دیگر جوابگوی گرانی ها نیست اینجوری پیش بره همه تسویه نموده و ب سوی بخش خصوصی میروند
لیلا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
0
3
پل سرهنگ یا خیابان هفتون ۵۰ پرنده فروشی است که ۴۸ نفرآنان طبابت هم میکنند تقاطع پروین اصفهان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
1
4
همین که خانم دکتر سگ بقل نکرده و عکس بگیره و دم از عشق به حیوانات و دامپزشکی نمی زنه عالیه!
ادم باید مثل ایشون صادق باشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۶
بغل، نه بقل
ناشناس
| Netherlands (Kingdom of the) |
۰۸:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۶
شما مشکلت با یه غ و ق حل میشه؟
عاقبت اینکه 200 هزار دامپزشکی قبول کنند میشه چنین ضریب هوشی هایی!
ناشناس
| Netherlands (Kingdom of the) |
۰۹:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۶
00:52 هنوز در سالهای مدرسه و قبل دانشگاه موندی اخوی
بیا بیرون :))
ناشناس
| Netherlands (Kingdom of the) |
۰۹:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۶
حرف درستی است
متاسفانه مد شده هر خبری می بینی یک خانم همکار با سگ در اغوش در مورد عشق و به حیوانات و رشته دامپزشکی صحبت می فرمایند
اما شنیده ها حاکی است که خیلی از عزیزان فاقد شغل هستند و یا مدرک در جایی قرار داه اند
خوب این واقعا صححی نیست ! این روحیه دادن به جامعه دامپزشکی نیست
همه می دونیم وضع چطوریه و دقیقا هم می بینیم و هم حس می کنیم برای خانم ها اوضاع به مراتب سخت تر است
این مصاحبه ادم می خونه می بینه این خانم دکتر واقعا صادق هستند و خدا خیرشان هم بدهد
برایشان ارزوی موفقیت بیشتر دارم
ناشناس
| Netherlands (Kingdom of the) |
۲۳:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۶
با کیا شدیم همکار !
5/0 نمره برای این غلط تایپی که گرفتی دوست 0052 به نمره املات ضاافه کن
ناشناس
| Netherlands (Kingdom of the) |
۲۳:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۶
0052 لابد برای 3 میلیئن مدرکتو جایی گذاشتی و بیکاری که غلط املایی برات انقدر مهمه
تارا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۶
5
0
آره کارش درسته
پاسخ ها
امیدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۶
بله ایشون یکی از نیرو های متعهد، خوب و کار بلد اداره دامپزشکی شهرستان کرمانشاه هستند...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۶
0
2
........ حقوق پابه فوق لیسانس های تمام ادارات دولتی همینه بجز شرکت نفت و علوم پزشکی ها.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۶
3
2
آره واقعا کار درسته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
1
1
من باید سهمیه ای باشم. ................... مادر منم ما رو تنهای بزرگ کرد. من دانشگاه رو بدون سهمیه اومدم. یه عمر اینکه پدرم جانباز هست رو بخاطر همین حرفای شما مخفی کردم. از هیچ مزایای استفاده نکردم.یه طوری شده دنیا انگار اینکه پدرم رفته جنگ رفته به مملکت خیانت کنه. چکار دارید می‌کنید.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
2
0
واقعا عالیه
مودب
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۴:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
3
0
ایشان دانشجویی شاخص بود الان نیز دامپزشک اداره و معروف کاربلد‌ هست تاییدش می‌کنم
نظر شما
ادامه