کد خبر: ۸۱۸۰۹

حکیم مهر: رییس اداره محیط زیست گرمسار گفت: یک پرنده شکاری از نوع سارگپه، پس از بازیابی سلامت با کمک ماموران محیط زیست، در طبیعت رهاسازی شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «حبیب دارپرنیان» شامگاه چهارشنبه بیان کرد: یک عدد پرنده شکاری از نوع سارگپه توسط شهروندان دوست‌دار محیط زیست کشف و به ماموران یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان تحویل شد.

وی با اشاره به رسیدگی و تیمار ابتدایی این پرنده، افزود: پس از تایید سلامت و امکان رهاسازی آن در طبیعت از سوی اداره دامپزشکی شهرستان، پرنده شکاری توسط یگان حفاظت محیط زیست رهاسازی شد.

به گزارش ایرنا، پرندگان شکاری مانند عقاب، کرکس و سارگپه در ایران جزو حیات وحشِ حمایت‌شده هستند.

سارْگَپِه (buzzard) پرنده‌ای شکاری از راسته شاهین‌سانان و قوشیان است که از عقاب کوچک‌تر است. قلمروطلب و عمدتا تک‌همسر است و تا پایان عمر با همسرش می‌ماند، در حالیکه این شیوه معمولا در حیات وحش زیاد دیده نمی‌شود.

این پرنده شکاری با جثه‌ای متوسط و بزرگ و توپر است و سری کوچک و گرد روی گردنی ضخیم دارد؛ بال‌هایش پهن و دم آن کوتاه است. رنگ پر و بال بسیار متنوعی دارد.

طرح کلی بدن سارگپه قهوه ای‌رنگ با خال‌های سفید، قهوه ای تیره و سیاه بر روی سطح پشتی، کمر و بال است و خال های متراکم بر روی سطح شکم و سینه دارد.

این پرنده شکاری از جانوران کوچک نظیر خرگوش و پرندگان کوچک‌تر تغذیه و نقش مهمی در کنترل جوندگان در طبیعت ایفا می‌کند.

پارک، اثر ملی و طبیعی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده مناطق چهارگانه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست به شمار می‌رود و استان سمنان به جز اثر ملی و طبیعی، از تنوع زیستی دیگر مناطق چهارگانه برخوردار است.

مناطق حفاظت شده در استان سمنان ۲ و سه دهم میلیون هکتار و در مجموع بین ۱۵ تا ۲۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان است.

۲ و سه دهم میلیون هکتار مناطق حفاظت شده، ۲ پارک ملی کویر گرمسار و پارک توران یا خارتوران شاهرود، و ۲ ذخیره گاه حفاظت شده حیات وحش مهم دنیا در استان سمنان قرار دارد و هم چنین استان منطقه‌های حفاظت شده در محدوده جنگل ابر و پرور و پنج منطقه شکار ممنوع دارد

 

نظر شما
ادامه