کد خبر: ۸۱۹۸۷
تعداد نظرات: ۱۱ نظر

حکیم مهر: دامپزشکی مازندران در خصوص شایعه شیوع تب برفکی در مازندران جوابیه صادر کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، اداره کل دامپزشکی استان مازندران در واکنش به انتشار کلیپی در فضای مجازی درباره شیوع بیماری تب برفکی در روستای پرویج آباد از توابع بخش کلیجانرستاق شهرستان ساری، اطلاعیه ای را جهت تنویر افکار عمومی منتشر کرد.

با توجه به انتشار کلیپی از سوی یکی از دامداران شهرستان ساری درباره ابتلای دام های روستای پرویج آباد به تب برفکی، بررسی‌های کارشناسی انجام شد و نتایج به شرح زیر اعلام می‌شود:

1. بلافاصله پس از انتشار این کلیپ در دهم فروردین 1404، تیم عملیاتی مراقبت و پایش بیماریهای دامی اداره دامپزشکی ساری برای بررسی به دامداری مذکور اعزام شد.

2. در بررسی‌های میدانی، 5 رأس تلفات بره (با سن حدود 2 تا 3 هفته) مشاهده شد که متأسفانه به دلیل فساد لاشه ها، امکان نمونه برداری وجود نداشت.

3. دامدار محترم پیش از این، هیچ گزارشی از تلفات یا علائم مشکوک به بیماری به اداره دامپزشکی ارائه نکرده بود.

4. همان طور که دامدار عزیز در کلیپ اشاره کرده، اداره دامپزشکی ساری پیشتر واکسیناسیون دام های سبک و سنگین علیه تب برفکی را در این روستا و دامداری مذکور انجام داده بود. همچنین، کارگاه های آموزشی پیشگیری از بیماری های دامی به ویژه بیماری تب برفکی با مشارکت گروه های بسیجی و جهادی در منطقه برگزار شده بود.

5. با توجه به تأخیر در گزارش دهی، شواهدی مبنی بر صحت آمار تلفات منتشر شده در فضای مجازی وجود ندارد و صرفا همین تعداد 5 راس دامی که در بازدید میدانی مشاهده شد تایید می‌شود، اما بر اساس اعلام دامدار، تلفات متوقف شده و وضعیت با توجه به اقدامات دامپزشکی تحت کنترل است.

6. پایش مجدد بیماری در منطقه انجام شد و خوشبختانه هیچ مورد مشکوک یا جدیدی از بیماری گزارش نشد. همچنین، توصیه های درمانی، بهداشتی و قرنطینه ای به دامداران و دهیاری ارائه شد.

7. از آنجا که اقدامات پیشگیرانه دامپزشکی همواره مانع بروز بیماری نمی شود و صرفا باعث افزایش ایمنی دام ها و کاهش خطر شیوع می گردد، از همه دامداران عزیز تقاضا داریم جهت جلوگیری از بروز یا شیوع بیماری و کاهش خسارات اقتصادی هرگونه مورد مشکوک یا تلفات غیرعادی را بلافاصله به ادارات دامپزشکی شهرستان ها گزارش دهند تا همکاران دامپزشکی همانگونه که در هنگام نیاز به واکسیناسیون و سم‌پاشی به درخواست آنان پاسخ می دهند با اقدامات به موقع، از گسترش بیماری و خسارات اقتصادی جلوگیری نمایند.

8. بر اساس ماده 688، عدم گزارش بیماریهای دامی به مراجع ذیصلاح، تهدیدی علیه بهداشت عمومی محسوب شده و ممکن است به دامداران دیگر خسارت وارد کند. بنابراین، تأکید می شود دامداران محترم کوچکترین موارد مشکوک بیماری را اداره دامپزشکی اعلام نمایند همچنین تنها مرجع رسمی اعلام بیما ی های دامی در استان، اداره کل دامپزشکی مازندران است و از مردم درخواست می شود به محتوای منتشرشده در فضای مجازی بدون منبع رسمی اعتماد نکنند.

شایان ذکر است اداره کل دامپزشکی مازندران در راستای وظایف حاکمیتی خود، با وجود محدودیتهای لجستیکی و شرایط سخت جغرافیایی، واکسیناسیون دامها علیه تب برفکی را در دو فاز انجام داده که منجر به پوشش 80 درصدی واکسیناسیون در استان شده است.

 

انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Poland
|
۰۱:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
0
2
واکسن تب برفکی ایرانی شده شیشه ای 30 میلیون ریال!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
به شما گرون فروختن
تا الان این قیمت نبوده (زمانی که من این پیام را می نویسم)
شاید وقتی شما پیام را می خوانی قیمت از این هم بالاتر رفته باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
5
5
درهمه جای دنیا وایران تب برفکی هست، چرا حساس شدید به مازندران ، در استان ما هم هست تب برفکی. تازه دومرحله واکسن که زدند، مگر ماها واکسن کرونا زدیم جواب داد ، که این همه انسان فوت کردند، چرا کسی پیگیر تلفات انسانی نشد. زون کردید به تلفات دام درکشورآنهم درصد بسیار پایین، البته باید جلوی این هم گرفته شود.مگر سال های قبل گل وبلبل بود که الان نیست. یک کم هم به فکر افزایش حقوق کارمند هم باشید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
سر چشمه همه اعتراضات دروغه.چون گفتن نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۱
زون نه، زوم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۹
5
4
اخبار تب برفکی مازندران توسط یک خبرنگار پولکی و با حمایت بعضی از همکاران که پول خرج میکنند ، و با اهداف مشخص امجام میشه که حداقل اطلاعات در حوزه ، واکسن ، مدیریت بیماری ، پیشگیری و درمان رو ندارن
تلفات دو راسی ، سه راسی که ربطی به تب برفکی هم نداره رو خبر کار میکنن ،،،
ظاهرا باید در استانها همراه واکسن تب برفکی برگه گارانتی هم بدهند.
زیاد جدی نگیرید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۶
80 راس در روستای کلوا بهشهر .... 2-3 راس هست. ........
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۹
1
4
هر سیاسی کاری انجام میدید، بدید.
ولی لطفا دروغ نگید، دست درازی به بیت المال نکنید، سرمایه دامدار و مرغدار و اعصاب همکار رو به سخره نگیرید. حق الناس به گردن نداشته باشید.
تمام
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۹
0
3
در استان ما در شمالغرب کشور غوغا می کند.
آذربایجان غربی ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
0
1
جوابیه نیست
تهدید هست
تهدید نابجا
کجای ماده ۶۸۸ عدم گزارش کانون بیماری را جرم انگاری کرده؟
چرا تهدید می کنید
مگر ایشان عمدا انتشار بیماری داده یا عمدا بیماری ساخته یا عمدا وارد کرده
پس تهدید نکنید
می خواهید با تهدید ، اوصاع را آرام کنید؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۶
ترک فعل و گزارش خلاف واقع داده و در مورد بیماری اطلاع رسانی نکرده تا ما دامداران پیشگیری کنیم خودمان.
نظر شما
ادامه