حکیم مهر: بدنبال گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی با عنوان «شیوع تببرفکی در گناباد/ از واکسن غیرمقاوم تا دفع غیربهداشتی دامهای آلوده» و پیگیریهای مستمر در این زمینه، ستاد مدیریت بحران برای مقابله با این بیماری تشکیل شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار گناباد روز یکشنبه در نشست ستاد مدیریت بحران گناباد برای مقابله با تب برفکی افزود: ریشه کنی بحران تب برفکی نیازمند بسیج همه امکانات بخشهای خصوصی و دولتی و بهره گیری از ظرفیتهای بین بخشی است.
«ابوالفضل شاکری» ادامه داد: شهرستان گناباد با وجود پتانسیل های زیاد در بخش دامداری، هم اکنون با معضل شیوع تب برفکی مواجه است و دامداران باید با رعایت موازین بهداشتی و قرنطینه ای و دفع بهداشتی دامهای تلف شده با نظارت دست اندرکاران دامپزشکی از شیوع بیشتر آن جلوگیری کنند.
وی با اشاره به مشکلات زیست محیطی ناشی از رها کردن دامهای آلوده در اطراف مناطق شهری و روستایی از شهرداری ها خواست که با ایجاد «ترانشه» یا چاله های اصولی نسبت به دفع مناسب لاشه های این دام ها اقدام کنند.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار گناباد گفت: دامداران برای جلوگیری از همهگیری و شیوع بیشتر تب برفکی باید نسبت به تزریق واکسیناسیون به هنگام دامها و رعایت موازین بهداشتی دامداری ها اهتمام ورزند.
فرمانده انتظامی گناباد هم گفت: پیشگیری برای جلوگیری از شیوع تب برفکی موثر است، ولی تنها راه مقابله با آن نیست.
«سرهنگ علی رجبی» افزود: باید در کنار توجه مسوولان و افزایش نظارتهای لازم، دامداران هم موازین بهداشتی و واکسیناسیون را جدی بگیرند.
واکسن بدون رعایت شرایط قرنطینه تاثیری ندارد
رییس شبکه دامپزشکی گناباد نیز با اشاره به شیوع تب برفکی در شهر بیدخت و برخی دیگر از نقاط این شهرستان مانند روستای بهاباد گفت: دامداران باید ۲ تا سه بار در طول سال اقدام به واکسیناسیون دام های خود علیه تب برفکی کنند.
دکتر «محمدرضا متقی» افزود: شبکه دامپزشکی گناباد این آمادگی را دارد که در هر نقطه شیوع بیماری تب برفکی، واکسیناسیون را انجام دهد.
کارشناس اداره کل دامپزشکی گناباد نیز اظهار کرد: اگر دامداران شرایط قرنطینه را رعایت نکنند، واکسن تاثیری در کنترل تب برفکی ندارد.
«محمد دشتی پور» افزود: دامپروری که پروانه بهرهبرداری صنعتی دارد خودش باید واکسن را تهیه کند و سازمان دامپزشکی در این زمینه هیچ مسوولیتی ندارد.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد از آمادگی این مدیریت برای مهار بیماری تب برفکی و جلوگیری از خسارت های بیشتر به دامداران و ارزیابی بیماری فوق خبر داد.
«اسماعیل قربانی» افزود: ۲ گروه متشکل از کارشناسان و دست اندرکاران بدین منظور به دامپزشکی معرفی شدند.
مسوول خدمات شهری شهرداری گناباد هم گفت: انداختن لاشه های گاو آلوده در اطراف این شهر به دنبال شیوع تب برفکی به یک معضل مهم تبدیل شده و افزایش آلودگی زیست محیطی را به همراه داشته است.
«حسین خاکشور» از آمادگی شهرداری گناباد برای ایجاد ترانشه برای دفن اصولی لاشه های گاوهای آلوده در اطراف این شهر خبر داد.
مدیر عامل مجتمع دامداری «کوشش بیدخت» نیز بیان کرد: تب برفکی خسارت های زیادی به دامداران این شهر وارد کرده و برخی از واحدهای دامداری افزون بر ۲۰ میلیارد ریال از این بابت زیان دیده اند.
«حسین مسعودی» افزود: شبکه دامپزشکی باید واکسنی که از ابتلا و شیوع تب برفکی جلوگیری می کند را به دامداران معرفی می کرد ولی اقدام موثری در این زمینه انجام نداد.
وی گفت: دامپزشکی باید چند ماه قبل با تشکیل چنین جلسه هایی موازین آموزشی را به دامداران ارایه می کرد تا سطح آگاهی آنها افزایش یابد.
یادآور می شود: اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی بدنبال گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی در روز شنبه با عنوان «شیوع تببرفکی در گناباد/ از واکسن غیرمقاوم تا دفع غیربهداشتی دامهای آلوده» در قالب جوابیهای نوشت: درحال حاضر به جز گناباد در سایر شهرستانهای این استان بیماری تب برفکی، کاملا تحت کنترل است.
به گزارش ایرنا، در این جوابیه که نسخه ای از آن روز شنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت، آمده است: در پی انتشار گزارشی پیرامون شیوع تب برفکی در گناباد، در روز جمعه ۲۲ فروردین ماه، مدیر کل دامپزشکی استان به اتفاق معاون سلامت و تعدادی از مسوولان جهاد کشاورزی استان به شهرستان گناباد مراجعه و موضوع را به صورت میدانی بررسی و مدیریت کردند.
دامپزشکی در این جوابیه آورده است: تب برفکی از مهرماه سال ۱۴۰۳ به صورت موردی در بعضی از شهرستان های استان و کشور بروز یافت، ویروس این بیماری در شهرستان گناباد به رغم اقدامات صورت گرفته به علت تراکم بسیار زیاد دام در مجتمع دامپروری «کوشش» و روستای «بهاباد» گناباد در تعدادی از واحدها با شدت و حدت متفاوت مشاهده شده است.
این در حالی است که از زمان آغاز بیماری تب برفکی دامها در گناباد از اواخر اسفندماه سال قبل تا نیمه فروردین ماه جاری ستاد مدیریت بحران برای کنترل آن برگزار نشده بود که این مساله منجر به بروز مشکلات زیادی در شیوع بیماری فوق شده و نارضایتی دامداران را به همراه داشت.
مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
در این دوران با حقوق حداقلی و کمبود کارکنان باز هم تلاش قابل تقدیری داشته است